GuidePedia

0

Κατάργηση μεγάλου αριθμού των κρατικών οχημάτων με τα οποία κινούνται κυρίως οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.
Το κόστος για το δημόσιο ανέρχεται ετησίως στα 350 εκατομμύρια ευρώ, και το θέμα συζητήθηκε τη Δευτέρα στην έκτακτη υπουργική σύσκεψη στου Μαξίμου.....

Επίσης, θα επανεξετασθεί ο κατάλαγος των δημόσιων λειτουργών, στους οποίους χορηγούντα κρατικά οχήματα και να καθιερωθεί νέο σύστημα ως προς την καταβολή των κρατικών προμηθειών για την αγορά καυσίμων.
Η σπατάλη στα κρατικά οχήματα είναι τεράστια και η πρόκληση προς τον λαό εν μέσω οικονομικής κρίσης μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για βόλτες, ψώνια και φιγούρα ή δίνονται από τους αξιωματούχους σε φίλους και συγγενείς.
Οι δύο εναλλακτικές προτάσεις που μελετώνται είναι: είτε η θέσπιση της χρήσης κρατικού αυτοκινήτου σε αξιωματούχους ώς τον βαθμό του γενικού γραμματέα είτε πλήρης κατάργηση και χρήση μόνο των βουλευτικών αυτοκινήτων από τους υπουργούς (στην πλειονότητά τους είναι βουλευτές).

Από έρευνα του ΕΜΠ προκύπτει ότι από τις 6,5 εκατομμύρια μετακινήσεις καθημερινά στην Αθήνα, οι 2,6 εκατομμύρια γίνονται από κρατικά οχήματα και οι 1,25 εκατομμύρια από λιμουζίνες που μεταφέρουν διοικητές και προέδρους Οργανισμών, νοσοκομείων, μέλη της κυβέρνησης, δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων.



Δηλώσεις Πεταλωτή



Ερωτηθείς σχετικά με το αν προτίθεται η κυβέρνηση να περιορίσει τη χρήση κρατικών αυτοκινήτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το θέμα έχει να κάνει με τη γενικότερη κατεύθυνση για την περιστολή των περιττών δαπανών και τον πιο ορθολογιστικό τρόπο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.

Επιπλέον, ερωτηθεις αν υπάρχει πρόθεση για αγορά υβριδικών αυτοκινήτων, ο κ. Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα ειδικότερο ζήτημα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τη σχετική συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top