GuidePedia

0
«Αν έμενε λίγο ακόμη...»Μιλώντας στον Real Fm, η πρώην υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφια, είτε με την ισχύουσα διαδικασία, είτε με οποιαδήποτε καταστατική διαδικασία από τη βάση.
Πρόσθεσε όμως οτι σε περίπτωση που ο Κ. Καραμανλής επιμείνει στην αποχώρησή του στις 8 Νοεμβρίου τότε θα πρέπει άμεσα να γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να εκλέξει γραμματέα και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, με τους οποίους θα οδηγηθεί στο συνέδριο.....

Το ίδιο ζητά και η Φάνη
Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά προσδιόρισε ως κύρια αιτία της κρίσης στη Νέα Δημοκρατία την απόφαση του Κ.Καραμανλή να αποχωρήσει στις 8 Νοεμβρίου.
«Με λίγες εβδομάδες ακόμη θα στήναμε κάλπες για να ψηφίσει η βάση», σημείωσε η πρώην υπουργός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή Κοινωνία ώρα MEGA.
«Αν έμενε λίγο ακόμη...»
Μάλιστα, δεν διέψευσε την πληροφορία ότι υπήρξε νέα παραίνεση προς τον απερχόμενο πρόεδρο να διευκολύνει την παράταξη παραμένοντας στη θέση του για ένα μικρό διάστημα μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία από την οργανωτική επιτροπή, χωρίς αποτέλεσμα.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι και ο Κ.Καραμανλής εξελέγη με τροποποίηση του καταστατικού στην έναρξη του συνεδρίου από το οποίο ανεδείχθη και ερώτηση τι θα γίνει εάν μεγάλος αριθμός συνέδρων ζητήσει να ληφθεί απόφαση για εκλογή από τη βάση, η κ.Πετραλιά σχολίασε ότι «το ζητούμενο δεν είναι να μπουν άλλοι 1.500 - 2.000 σύνεδροι και να εκλέξουν τον πρόεδρο της ΝΔ. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε το συνέδριο να πάρει απόφαση να προσέλθουν τα μέλη να ψηφίσουν, ή οι τοπικές επιτροπές ή τα προεδρεία τους. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά το να εγγραφούν και άλλα μέλη της ΝΔ, να ανοίξει όλο αυτό, να γίνουν εκλογές».
Νωρίτερα, η κ.Πετραλιά χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση στο κόμμα ως «την βαθύτερη κρίση που περνάει η Νέα Δημοκρατία, είναι θέμα πλέον επιβίωσης του κόμματος, είναι βαθιά η κρίση, είναι πρόβλημα με τη συνοχή του κόμματος».
Προσωπική αντιπολίτευση
Η επίσημη Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκδόσει καμία ανακοίνωση από την ημέρα που έχασε την εξουσία, πόσο μάλλον μία με αντιπολιτευτικό περιεχόμενο.
Μετά τον Αντ.Σαμαρά που «χτύπησε» πρώτος με την ανακοίνωσή του εναντίον της διάσπασης του υπουργείου Οικονομίας από το ΠΑΣΟΚ προ ημερών, η Ντ.Μπακογιάννη δεν άργησε να ακολουθήσει, ειδικά έχοντας ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της.
Με ανακοίνωσή της την Τρίτη υποστηρίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευτεί την σύμβαση πώλησης του ΣΕΜΠΟ Πειραιά στην κινεζική COSCO έχει προκαλέσει σειρά αρνητικών συνεπειών.
Μεταξύ άλλων σε αυτές περιλαμβάνει τη νέα απεργία και την αναστάτωση στον εμπορικό, επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κόσμο, το πλήγμα στον Πειραιά και τις τριβές και διαφωνίες εντός της κυβέρνησης... του ΠΑΣΟΚ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top