GuidePedia

0

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη με την ιδιότητά του υπουργού Εξωτερικών, για να πάρει μέρος στη Διαβαλκανική Διάσκεψη που διεξάγεται στην Τουρκία, ενώ το απόγευμα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν
Μήνυμα προς τον τουρκικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο......

Στο μήνυμά του ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τονίζει ότι με ειλικρίνεια και καθαρότητα θα συμβάλλει στη λύση των ζητημάτων αυτών κάτι το οποίο γνωρίζει όπως είπε ο τουρκικός λαός.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης πως οι προσπάθειες για προσέγγιση σε ζητήματα όπως το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, ο απόλυτος σεβασμός των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας αλλά και ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθεριών, του Πατριαρχείου και της Χάλκης θα συνεκτιμηθούν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Τουρκίας στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διευκρίνισε πάντως, ότι στις προθέσεις του δεν είναι να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα, αλλά να αναδειχθούν και να λυθούν.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στο Πατριαρχείο το οποίο όπως τόνισε μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική του φιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος όπως τόνισε, "με τη σοφία και τη δράση του ανέδειξε την Ορθοδοξία ανά τον κόσμο και είναι πρωτοπόρος ανοίγοντας νέα θέματα, όπως το περιβάλλον και η οικολογία".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, καλωσόρισε τον κ. Παπανδρέου χαιρετίζοντας την επιλογή και την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε ο ελληνικός λαός στο πρόσωπό του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top