GuidePedia

0
Η ελληνο-πορτορικανικής καταγωγής τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια Χούλια Μιγκένες εμφανίζεται αύριο στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη
Πάσχει, στην κυριολεξία, η «κυρία Πάθος»: από λύπη, από χαρά, από ενθουσιασμό, από μουσική. Δεν το δηλώνει μόνο, το δείχνει. Με τη φωνή της, με τα λόγια, με τις κινήσεις. Είναι η παγκοσμίου φήμης ελληνο-πορτορικανικής καταγωγής αμερικανίδα λυρική τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια Χούλια Μιγκένες.
«Καναρίνι μου γλυκό, ΄σύ μου πήρες το μυαλό... Οπα!». Σ ηκώνεται όρθια μπροστά στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε με αφορμή την αυριανή συναυλία της στο πλαίσιο των Δημητρίων ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κάνει τη χαρτοπετσέτα μαντίλι, κάνει τις λέξεις- τις μόνες ελληνικές που ξέρει να αρθρώνει- μουσική, κινεί το κορμί της σε ρυθμό καρσιλαμά, χαμογελά, αναπολεί. «Ο πατέρας μου ήταν από ένα ελληνικό νησί- τη Χίο, νομίζω. Πατούσε σταφύλια στην μπανιέρα του διαμερίσματος της Νέας Υόρκης για να βγάλει κρασί και μου τραγουδούσε»..... Η Μιγκένες έχει αρχίσει να ετοιμάζει έναν δίσκο με τραγούδια από τις ιδιαίτερες πατρίδες της καταγωγής της (από Ελλάδα ο πατέρας, από Πουέρτο Ρίκο η μητέρα- «σάλσα τραγουδάω ήδη», λέει-, από Ιρλανδία ο θετός πατέρας της, αυτός που τη μεγάλωσε).
Στην ελληνική στάση του υπερπόντιου ταξιδιού της (από το Λος Αντζελες στον Καναδά, από εκεί στη Γαλλία και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη) θα παρουσιάσει στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων τις «Επιστολές και μουσικές του Φραντς Σούμπερτ ».

Π ρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση-διάλογο ανάμεσα στο έργο και στη ζωή του μεγάλου αυστριακού συνθέτη, στη μουσική και στα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύντομη (πέθανε σε ηλικία μόλις 31 ετών) ζωή του. Η Χούλια Μιγκένες θα ερμηνεύσει λίντερ του Σούμπερτ, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Εντουάρντ Φερλέ , ενώ ο ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής θα αφηγηθεί αποσπάσματα από το προσωπικό του ημερολόγιο και τις επιστολές του.

«Φτάνει πια αυτός ο ανιαρός, σχεδόν αστείος τρόπος που ερμηνεύονται τα λίντερ. Ο τραγουδιστής βγαίνει στη σκηνή, ερμηνεύει ακίνητος τρία τραγούδια, αποχωρεί, επιστρέφει, άλλα τρία... Ετσι ο ακροατής κουράζεται. Αυτό που επιχειρούμε εμείς δεν το έχει τολμήσει κανένας ως τώρα. Είναι μια γροθιά στα τυπικά ρεσιτάλ. Η βραδιά είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να γνωρίσει τη μουσική του Σούμπερτ ένα ευρύ κοινό» τονίζει η Μιγκένες.

Η παράσταση ανέβηκε τον περασμένο Ιούλιο για περίπου έναν μήνα στο θέατρο «Οδύσσεια» του Λος Αντζελες. Εκτοτε μεσολάβησε η περιοδεία με αφορμή το τελευταίο άλμπουμ της με διασκευές γνωστών τραγουδιών της «χρυσής εποχής» του Χόλιγουντ, τα οποία πρωτοερμήνευσαν θρυλικές ηθοποιοί όπως η Μαρλένε Ντίτριχ, η Ρίτα Χέιγουορθ, η Κάρμεν Μιράντα, η Μέρλιν Μονρόε...

Η Χούλια Μιγκένες εμφανίζεται αύριο στις 21.00

στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top