GuidePedia

0
Την ανάδειξη της περιοχής της Θράκης σε κομβικό σημείο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την καταγραφή στρατηγικών επιλογών για την οικονομία και την ανάπτυξη επιδιώκει το Economic Forum of Thrace (EFT).
Το πρώτο δείγμα γραφής της δυναμικής του EFT αποτέλεσε το 1ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο της Θράκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 14 Σεπτεμβρίου. Στο συνέδριο αυτό τον «τόνο» έδωσε η παρουσία του προέδρου της Deutsche Bank, Dr. Josef Ackermann, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό πεδίο, αλλά και στη σχέση μεταξύ της ηθικής, της κοινωνίας και της οικονομίας.
Οπως επισήμανε η πρόεδρος του EFT κ. Κατερίνα Καραγιάννη,.... το φόρουμ είναι μη κερδοσκοπικό και φιλοδοξεί μία φορά το χρόνο να πραγματοποιεί ένα μεγάλο χρηματοοικονομικό συνέδριο, το οποίο θα καταστεί θεσμός για την περιοχή της Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το συνέδριο του 2010, στο οποίο προγραμματίζεται να παρευρεθεί μία προσωπικότητα και πάλι από το διεθνές χρηματοοικονομικό στερέωμα ανάλογου βεληνεκούς με τον πρόεδρο της Deutsche Bank.


Δραστηριότητες
Παράλληλα, το EFT θα προωθήσει και τη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Θράκης. Σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, η Θράκη και κυρίως η Αλεξανδρούπολη έχει αρχίσει να αναβαθμίζει το στρατηγικό ρόλο της, ιδιαίτερα μετά τη δρομολόγηση του μεγάλου έργου, του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Αρωγός στην προσπάθεια του EFT είναι η νομαρχία Εβρου.

Οπως υπογράμμισε από το βήμα του συνεδρίου ο νομάρχης Εβρου κ. Ν. Ζαμπουνίδης, οι μεγάλες παρεμβάσεις στην περιοχή προχωρούν και ο αγωγός πετρελαίου θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται περίπου σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προκειμένου μέχρι το 2012 να αποτελεί πραγματικότητα.


Στόχος
Παράλληλα, ο κ. Ζαμπουνίδης δήλωσε ότι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου χρηματοοικονομικού συνεδρίου κάθε χρόνο στην περιοχή της Θράκης αποτελεί ένα στρατηγικό στόχο που πλέον μετά τη διοργάνωση της πρώτης σχετικής εκδήλωσης είναι ορατή πραγματικότητα.

Η κ. Καραγιάννη με σπουδές στο Οικονομικό Δίκαιο αποτέλεσε επί δέκα έτη συνεργάτη του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ακόμη εργάστηκε επί διετία στη Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη και επιστρέφοντας στη γενέτειρα της, την Αλεξανδρούπολη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του EFT.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top