GuidePedia

0
«O Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς να εγκαταλείψει την Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετικό δικόγραφο που κατέθεσε στις 14 Αυγούστου 2009 στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούη, ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, κ. Στέφαν Κουρσάβες. Την ίδια ώρα η χήρα Βαρθολομαίου με εξώδικό καλεί τον Χριστοφοράκο να ανακαλέσει εδώ και τώρα και να αποκαταστήσει το όνομα του συζύγου της.

Αντέδρασε η χήρα Βαρθολομαίου
Νέα σημαντική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση Siemens καθώς σύμφωνα με αποκαλύψεις της «Καθημερινής» η χήρα του Γιάννη Βαρθολομαίου, Αικατερίνη έστειλε εξώδικο στον κ. Χριστοφοράκο, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα δικαστικές ενέργειες και σοβαρές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με τις μίζες και το μαύρο χρήμα.....
«Μηχανορραφείτε και ψεύδεστε» αναφέρει το εξώδικο προς τον Χριστοφοράκο και απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση της μνήμης του συζύγου της, ενώ για πρώτη φορά καθιστά σαφές και αποκαλύπτει ότι διαθέτει στοιχεία και «ακλόνητες» αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι ο Γιάννης Βαρθολομαίος ουδέποτε είχε συναντήσεις και συναλλαγές με τον νυν κρατούμενο στις φυλακές της Γερμανίας.
Η χήρα Βαρθολομαίου καλεί «εδώ και τώρα» τον Μιχ. Χριστοφοράκο να ανασκευάσει, αλλιώς τον απειλεί με δικαστικές ενέργειες και διώξεις. « Καλείστε, αναφέρει, να ανασκευάσετε αμέσως ό,τι αφορά τον Γιάννη Βαρθολομαίο και να επιβεβαιώσετε ότι ουδέποτε συναντηθήκατε μαζί του. Αλλιώς θα εναχθείτε προς αποκατάσταση της ηθικής μας βλάβης για την προσβολή της μνήμης του…». Επιπλέον με υπαινιγμούς, υποστηρίζεται, φωτογραφίζει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Siemens.
Το δικόγραφο του Κουρσάβε

Ο κ. Κουρσάβε αναφερόμενος στις συνθήκες φυγής του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα στη Γερμανία, αναφέρει στο δικόγραφο: «Στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης δεν είχε αλλάξει το παραμικρό μέχρι τις αρχές αυτού του χρόνου.
Μόνον όταν άρχισε στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές και επιπλέον προετοιμάζονταν οι εθνικές εκλογές, αναδείχθηκε το θέμα Siemens από τη Νέα Δημοκρατία.
Ετσι, τα ανακριτικά μέτρα της ελληνικής Εισαγγελίας εντατικοποιήθηκαν εξαιτίας της πολιτικής πίεσης. Ο προσφεύγων, που διατηρούσε ως διευθύνων σύμβουλος χρόνιες επαφές με την ελληνική πολιτική, ειδοποιήθηκε ότι το θέμα Siemens θα διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στις εκλογές και ότι θα έπρεπε να υπολογίζει σε συλλήψεις. Επίσης, του μεταφέρθηκε ότι γι' αυτόν προσωπικά υπήρχε ο κίνδυνος να καθίσει στο εδώλιο στην Ελλάδα σε μία σκηνοθετημένη δίκη.
Σε αυτή τη δίκη απειλείτο ως διευθύνων σύμβουλος με ποινή ισοβίου καθείρξεως και δεν θα μπορούσε να περιμένει μία δίκαιη δίκη για τον εαυτό του. Οι ίδιοι κύκλοι τον ενημέρωσαν ότι μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο μετά τις εθνικές εκλογές, τα νερά θα ηρεμούσαν και η υπόθεση θα ξεκαθάριζε με τον κατάλληλο τρόπο με όρους κράτους δικαίου…».
Επιπλέον ο κ. Κουρσάβε, αναφέρει ότι αρχική πρόθεση του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου ήταν να παρατείνει τον χρόνο ώστε να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, μετά τις εκλογές. « Ήλπιζε να αποφύγει να εμπλακεί σε μία άδικη διαδικασία για τις τηλεοράσεις την παραμονή των εκλογών. Ο χρόνος που είχε για να απολογηθεί παρατάθηκε μόνο ελάχιστα».
«Ο προσφεύγων δέχθηκε, αμέσως μετά, ανώνυμες απειλές ότι θα πέθαινε αν δημοσιοποιούσε τις γνώσεις του για τις διασυνδέσεις της ελληνικής πολιτικής με τη βιομηχανία. Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη καταλαμβάνει, απ' όσο γνωρίζουμε, τη δεύτερη θέση μετά τη Βουλγαρία…» υποστηρίζει ο κ. Κουρσάβε.
Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου αναφέρει επίσης ότι «ο πελάτης του κατηγορείται για τέσσερις πληρωμές από τη Siemens στην Placid Blue Corporation, οι οποίες, κατά την Εισαγγελία, «δεν στοιχειοθετούν το αδίκημα της δωροδοκίας στο πνεύμα του άρθρου 334 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, καθ' ότι αυτές οι πληρωμές αφορούσαν μια γενική φροντίδα του τοπίου χωρίς να έχουν αναφορά σε ένα project».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top