GuidePedia

0


Δεν υπάρχει καμία ρουτίνα στις συναντήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν ,όπως θέλουν να μας πείσουν οι κυβερνητικοί «κύκλοι». Είναι οι ίδιοι κύκλοι που αμέσως μετά από την υπογραφή της διακήρυξης των Αθηνών έλεγαν πως «οι συζητήσεις θα κρατήσουν ίσως και χρόνια».

Ο κ.Μητσοτάκης έχει συναντήσει τον κ.Ερντογάν 11 φορές από το 2019. Το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων δείχνει ότι μόνο για συναντήσεις ρουτίνας δεν μπορούμε να μιλάμε.

Το μοναδικό κέρδος που «πουλάει» η κυβέρνηση στο κομματικό της ακροατήριο είναι τα «ήρεμα νερά» που στην πραγματικότητα δεν είναι διόλου ήρεμα. Φέτος πάμε για ρεκόρ στις παραβιάσεις χωρικών υδάτων. Μόνο στον αέρα έχει σχεδόν μηδενίσει το «κοντέρ» των παραβιάσεων. Στη θάλασσα οι Τούρκοι συμπεριφέρονται λες και έχουν πάρει τον έλεγχο του Αιγαίου! Γιατί;

Για την αρπαγή του αλιευτικού πλούτου του Αιγαίου από τους Τούρκους δεν έχουμε γράψει μια και δυο φορές. Ο σύγχρονος τουρκικός αλιευτικός στόλος φθάνει ανενόχλητος μέχρι τα Κύθηρα. Κανείς δεν εμποδίζει τους Τούρκους να ψαρεύουν όπου θέλουν και κανείς δεν εξηγεί στους Έλληνες ψαράδες το γιατί υπάρχει τόσο προκλητική αδράνεια από τις ελληνικές αρχές.

Το τουρκικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι εντάσσει στην ύλη των σχολικών του βιβλίων τη… Γαλάζια Πατρίδα και η ελληνική αντίδραση ήταν ίδια με αυτή στην τουριστική καμπάνια Turkaegean: η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό!

Τα γεγονότα της Κάσου επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο ότι σε αυτές τις 11 συναντήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν , πολλά δεν έχουν πάει καλά για τα ελληνικά συμφέροντα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει ενημερώσει κανένα για το τι συζητά και πόσο «αέρα» έχει δώσει -ή του τον έχει πάρει- στον Ερντογάν. Τα γεγονότα το «φωνάζουν».

Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς την περιφρόνηση με την οποία ο Ερντογάν αντιμετωπίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Λίγο πριν πάει στη συνάντηση ο Ερντογάν ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης την αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου. Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο πήγε στη συνάντηση αλλά και οι …κύκλοι του δεν έχουν πει κουβέντα .

Επιπλέον ο Ερντογάν αρνήθηκε ακόμη και να απαντήσει στην θέση του Έλληνα πρωθυπουργού για την «ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό».

Ας αφήσουν λοιπόν οι «κύκλοι» του Μαξίμου τα περί ρουτίνας στις συναντήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και δυστυχώς στην πράξη δεν έχει προκύψει το παραμικρό όφελος για την Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε μεγαλοπρεπή ήττα-συμβιβασμό που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μας τον παρουσιάσει και ως μεγάλη επιτυχία! Θα μας έχει γλιτώσει…από τον πόλεμο!

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top