GuidePedia

0

Το επόμενο διάστημα ενόψει του ουκρανικού αιτήματος για εκπαίδευση 150.000 Εφέδρων από την Ουκρανία στις ΗΠΑ θα ζητηθεί η συνδρομή πολλών χωρών για εκπαιδευτές στο ουκρανικό έδαφος

Στελέχη ειδικά στην ανίχνευση και την εξουδετέρωση ναρκών αιτήθηκε το Κίεβο.

Μιλάμε για Έλληνες στρατιωτικούς με ειδική εκπαίδευση στον εντοπισμό ναρκών, για να μεταβούν σε ουκρανικό έδαφος, αποναρκοποιώντας το έδαφος από νάρκες κατά του προσωπικού.

Η Αθήνα το απέρριψε κατηγορηματικά.

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί δεν πτοήθηκαν και αιτήθηκαν από την χώρα μας ξανά, τα σοβιετικής κατασκευής αντιαεροπορικά OSA, εισπράττοντας την πλήρη άρνηση εκ νέου της Αθήνας.

Για το μόνο πράγμα που έχει συναινέσει η χώρα μας, αφορά την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών εκτός Ουκρανίας σε άρματα μάχης, στον ανορθόδοξο πόλεμο, ακόμα και στα F-16.
Συνεχή δημοσιεύματα για αποστολή ελληνικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για σενάριο συνωμοσίας που απέχει από την πραγματικότητα με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφέρει εν κρυπτώ αποστολή 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ και δεν υπάρχει αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Υπάρχουν συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και εντός αυτών κινείται. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνομωσιολογίες παρέλκει.

Χθες, επικοινώνησε μαζί μου βουλευτής και τον ενημέρωσα για το πόσα κοντέινερ και που.. Ελλάδα δεν παρέχει τίποτα στην Ουκρανία, το τι κάνουν άλλες το υλικό που τους στέλνουμε είναι δικό τους θέμα»είπε αρχικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να προσθέσει «διαθέτουμε αρκετά πεπαλαιωμένο υλικό που το στέλνουμε Τσεχία και ΗΠΑ. Μιλάμε για λήξαν υλικό η καταστροφή του οποίου θα κόστιζε 100 εκατ ευρώ. Αυτό δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Τα έχουμε πει όλα. Μην δημιουργούμε λοιπόν εντυπώσεις», τόνισε ο ίδιος.

Η ελληνική βοήθεια και οι συνεχείς πιέσεις προς την Αθήνα

Οι Ουκρανοί έχουν τεράστια ανάγκη τα βλήματα για πυροβόλα 155 χιλ.“Η ΕΕ θα προμηθεύσει στην Ουκρανία μόνο το 52% των 1 εκατομμυρίων βλημάτων πυροβολικού που είχε υποσχεθεί”, είχε δηλώσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Γιαζέφ Μπορέλι, προσθέτοντας ότι θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τη δέσμευση μόνο μέχρι τον Χειμώνα του 2024.
Η Ελλάδα και τα πυρομαχικά των 155 χιλ που έχουν ανάγκη οι Ουκρανοί

Οι ΗΠΑ αγόρασαν 50.000 βλήματα διαμετρήματος 105 χιλιοστών, 20.000 διαμετρήματος 155 χιλιοστών και 5.000 μεγαλύτερα βλήματα διαμετρήματος 203 χιλιοστών σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν τα ουκρανικά αποθέματα, ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική φάση.

Το συνολικό τίμημα που διαπραγματεύθηκε η ελληνική πλευρά είναι 47 εκατομμύρια δολάρια.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, παρέχουν ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Αθήνα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για το θέμα αυτό, ενώ το παρασκήνιο είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι πιστεύεται.

Όπως και να έχει η Ελλάδα θα είναι ξανά στο επίκεντρο του πολέμου στην Ουκρανία, με τις ΗΠΑ να ζητούν από εμάς πιθανόν εκ νέου εκπαιδευτές και πυρομαχικά για τους Ουκρανούς, κάτι που όμως δεν έγινε και με την Τουρκία, η οποία έχει ασυλία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top