GuidePedia

0


Jean-Paul Palomero (Γάλλος στρατηγός): Η Ρωσία θα κερδίσει την Ουκρανία το 2024 - Spectator (Βρετανικό MME): Η Ουκρανία θα διαιρεθεί είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η σύγκρουση


Ενώ η Ουκρανία συνεχίζει τις πυραυλικές επιθέσεις σε Κριμαία και Belgorod, άπαξ και στο έδαφος χάνει σε όλο το μέτωπο λόγω ελλείψεων σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα η Ρωσία… απαντάει: η Ουκρανία ξεπέρασε τα όρια…
Γάλλος στρατηγός προειδοποιεί ότι το 2024 θα επισημοποιηθεί η νίκη της Ρωσίας αλλά ορισμένα Γερμανικά κόμματα εισηγούνται να αποσταλούν στην Ουκρανία πύραυλοι Taurus για να μην ηττηθεί η Ουκρανία και για να χτυπηθεί ρωσικό έδαφος.
Εν τω μεταξύ, το think tank «Quincy Institute for Responsible Statecraft» θεωρεί σίγουρο πως οι Αμερικανοί βουλευτές θα αρνηθούν να παράσχουν στον Joe Biden την ζητούμενη βοήθεια για την Ουκρανία και στο εγγύς μέλλον, ο Trump προειδοποιεί ότι ο Biden μέσα στους επόμενους μήνες είναι ικανός να οδηγήσει τον πλανήτη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Το Spectator υποστηρίζει ότι το τελικό σχέδιο περιλαμβάνει την διαίρεση της Ουκρανίας με παροχή εγγυήσεων από την Δύση.
Μία σημαντική εξέλιξη έγινε γνωστή την Κυριακή (7/1/2024).
Η Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως πως θα εκτοξεύσει 7 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους το 2024, είδηση που προκάλεσε έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ.

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει 7 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους το 2024

Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επτά εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) το 2024, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Φέτος, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επτά εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 εκτοξεύσεις ICBM ως μέρος δοκιμαστικών πτήσεων προηγμένων πυραυλικών συστημάτων και ασκήσεων διαχείρισης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι Ουκρανοί πραγματοποιούν πολυήμερη πυραυλική επίθεση σε Belgorod, Donetsk και Κριμαία

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν πολυήμερη εκστρατεία κρούσης εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων στην κατεχόμενη Κριμαία και έχουν πλήξει ορισμένους στόχους σε όλη τη χερσόνησο.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν διοικητικό κτίριο στο ρωσικό αεροδρόμιο στο Saky της Κριμαίας με έως και τέσσερις πυραύλους κρουζ Storm Shadow τη νύχτα 5 προς 6 Ιανουαρίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία τη νύχτα της 5ης προς 6 Ιανουαρίου και έξι ουκρανικούς πυραύλους

Neptune πάνω από τη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα στις 6 Ιανουαρίου

Η Ουκρανική Κύρια Στρατιωτική Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) δήλωσε στις 6 Ιανουαρίου ότι το GUR, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια σύνθετη ειδική επιχείρηση που έπληξε θέσεις ρωσικών ραντάρ στο αεροδρόμιο Saky και μια αποθήκη εξοπλισμού κοντά στο Hryshyne (60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά) της Yevpatoria) στις 4 Ιανουαρίου.
Το GUR δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες που δείχνουν ζημιές στη ρωσική αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Hryshyne.

Με την βοήθεια του ΝΑΤΟ και αμερικανικών αναγνωριστικών οι Ουκρανοί χτυπούν την Κριμαία – Επιθέσεις και με F-16

Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών καταστροφικών χτυπημάτων στην ουκρανική στρατιωτική υποδομή, η Ουκρανία επιχείρησε επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Στις 3 Ιανουαρίου, έγινε εισβολή αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ γύρω από την Κριμαία.
Το Bombardier Challenger, το RQ-4B Global Hawk, το Boeing P-8A Poseidon συμμετείχαν σε μια μεγάλη επιχείρηση αναγνώρισης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Περισσότερα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από τις ρουμανικές και τουρκικές ακτές.
Τα αναγνωριστικά αεροσκάφη της Συμμαχίας στοχεύουν σε ουκρανικούς πυραύλους και πλήγματα με drone.
Όπως ήταν αναμενόμενο, την ίδια μέρα έγινε και η πρώτη απόπειρα επίθεσης στη χερσόνησο.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον 6 πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς S-200 και Neptunes, καταρρίφθηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταρρίφθηκε και το ουκρανικό Su-24 που συμμετείχε στην επίθεση.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός δεν σχολίασε επίσημα το περιστατικό, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Στις 4 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις συντονισμένες από τον στρατό του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο σε μια προσπάθεια να υπερφορτώσουν τη ρωσική αεράμυνα.
Το βράδυ, τουλάχιστον 10 ουκρανικοί πύραυλοι καταστράφηκαν πάνω από τη δυτική ακτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Storm Shadow, που συνοδεύονταν από πολλούς αναλώσιμους πυραύλους δόλωμα.

Μετά την αποτυχία της πυραυλικής επίθεσης, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Συνολικά, 36 ουκρανικά UAV καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία και ένα ακόμη καταστράφηκε κοντά στη ρωσική πόλη Novorossiysk, όπου εδρεύει ο ρωσικός στόλος.

Εμπλοκή F-16 του ΝΑΤΟ

Ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στις πρόσφατες επιθέσεις. Λειτουργώντας από ξένους πιλότους, εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωσικά αντίποινα στο έδαφος του ΝΑΤΟ.
Παρά την ταπεινωτική ήττα στη μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας, το Κίεβο δεν σταματά τις προσπάθειες επίθεσης στη χερσόνησο.
Περίπου το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου 2024, ο ουκρανικός πύραυλος Neptune καταρρίφθηκε πάνω από τα βορειοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ να εξαπολύσουν πιο μαζικές επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν υπάρχει Plan B - Μόνο η βοήθεια των ΗΠΑ μας σώζει!

Το Quincy Institute for Responsible Statecraft θεωρεί σίγουρο σχεδόν πως οι Αμερικανοί βουλευτές να αρνηθούν να παράσχουν στον Joe Biden τη ζητούμενη βοήθεια στο εγγύς μέλλον.
Τα κονδύλια βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία εξαντλήθηκαν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στον Τύπο στις 3 Ιανουαρίου ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby.
"Έχουμε δώσει στην Ουκρανία και το τελευταίο πακέτο κεφαλαίων βοήθειας που είχαμε ως ασφάλεια για να την υποστηρίξουμε πριν από την Πρωτοχρονιά και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
Και πρέπει να λάβουμε υποστήριξη από το Κογκρέσο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε", είπε ο Kirby.
Η Shalanda Young, διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, προειδοποίησε ότι για την Ουκρανία τελειώνει ο χρόνος και χρειάζεται οι νομοθέτες να αντιδράσουν επειγόντως.
Αν και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει κάποια περιορισμένη ικανότητα να βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου, "δεν πρόκειται να σταλούν μεγάλες δόσεις εξοπλισμού στην Ουκρανία", τόνισε η Young.
Η ουκρανική ηγεσία παραδέχτηκε ότι δεν έχει «σχέδιο Β» εάν εξαντληθεί η χρηματοδότηση των ΗΠΑ, παρά τις προηγούμενες εικασίες του οικονομολόγου Oleg Ustenko, συμβούλου του Volodymyr Zelensky.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top