GuidePedia

0


Βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει τον ρωσικό Στρατό να πλήττει με βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στο Χάρκοβο. Υπό διερεύνηση είναι ένα δεύτερο κτύπημα των ρωσικών ΕΔ αυτή τη φορά στην Ζαπορίζια.

Ουκρανοί και Αμερικανοί έχουν συλλέξει συντρίμμια του πυραύλου προσπαθώντας να πιστοποιήσουν την παραλλαγή των πυραύλων που έδωσε η Βόρεια Κορέα στην Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαλλιστικοί πύραυλοι της ΛΔΚ που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να επιτεθεί στην Ουκρανία είναι οι KN-23 και KN-24.

Αυτοί οι πύραυλοι προσεγγίζουν τα χαρακτηριστικά του ρωσικού Iskander και, ως εκ τούτου, μπορούν να εκτοξευθούν από τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτει η Ρωσική Ομοσπονδία.

Κάποιοι δυτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας είναι κατά κάποιο τρόπο ακόμη καλύτεροι από το ρωσικό «πρωτότυπο».

«Το βάρος εκτόξευσης του KN-23 είναι 3,4 τόνοι (400 kg λιγότερο από τον πύραυλο 9M723 του συγκροτήματος Iskander), η κεφαλή είναι 500 kg, η επιβεβαιωμένη εμβέλεια εκτόξευσης είναι 690 km (ή 190 km περισσότερο από αυτό του Iskander “)”.

Όσο για τον KN-24, είναι οπτικά παρόμοιος με τον ATACMS, αλλά η αποδεδειγμένη εμβέλεια εκτόξευσης είναι μεγαλύτερη και ανέρχεται στα 410 km.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει διάφορες παραλλαγές του Hwasong-11, συμπεριλαμβανομένου του Hwasong-11A (ονομασία ΗΠΑ: KN-23) και του Hwasong-11B (KN-24).

Αμερικανοί και Ουκρανοί δεν είναι ακόμη σίγουροι για το ποια παραλλαγή χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Χάρκοβο.

Δείτε βίντεο

Οργή από την Βρετανία: Η Β.Κορέα θα πληρώσει βαρύ τίμημα!

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τη στήριξη της Ρωσίας, μια ημέρα αφότου οι ΗΠΑ επίσης κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί πυραύλους που προμήθευσε η Πιονγκγιάνγκ στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

«Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στη Ρωσία, αναγκάζοντας τον Πούτιν στην ταπείνωση του να στραφεί στη Βόρεια Κορέα για να συνεχίσει την παράνομη εισβολή του», είπε ο Shapps την Παρασκευή 5/1.

«Με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία παραβίασε πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας άλλης περιοχής του κόσμου. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα» διεμήνυσε στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι διέθετε πληροφορίες που δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα «παρείχε πρόσφατα στη Ρωσία εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων και αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει «τουλάχιστον έναν από αυτούς τους βορειοκορεατικούς πυραύλους στην Ουκρανία» στις 30 Δεκεμβρίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου επέκρινε τη Μόσχα, λέγοντας ότι η χρήση βορειοκορεατικών όπλων ήταν «ενδεικτική της απομόνωσής της στην παγκόσμια σκηνή και ένδειξη της απελπισίας της» και «της παραβίασης πολλαπλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ — τα οποία η Ρωσία υποστήριξε ως μόνιμο μέλος».

Το Λονδίνο προέτρεψε επίσης τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει την προμήθεια όπλων στη Ρωσία».

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ΗΠΑ) σημείωσε ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που αγόρασε η Ρωσική Ομοσπονδία από τη Β.Κορέα είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο αποτελεσματικοί διότι παρακάμπτουν καλύτερα την ουκρανική αεράμυνα από τους πυραύλους κρουζ και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να καταρριφθούν.

Στο φουλ τα αμυντικά εργοστάσια της Βόρειας Κορέας για την Ρωσία

Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες , τα εργοστάσια της Βόρειας Κορέας που παράγουν τα βαλλιστικά συστήματα ΚΝ-23 και ΚΝ-24 λειτουργούν πλέον νυχθημερόν.

Αυτό σημαίνει ότι οι παραγγελίες του ρωσικού Στρατού είναι αρκετά μεγάλες…

Αν αυτός είναι ο λόγος πίσω από την δραματική αύξηση παραγωγής, τότε είναι αυτονόητο ότι Βόρεια Κορέα και Ρωσία -με τις ευλογίες και της Κίνας- έχουν συνάψει αμυντικό σύμφωνο με απρόβλεπτες διαστάσεις για Νότια Κορέα, Ιαπωνία κτλ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top