GuidePedia

0


Δύο αξιωματικοί στην επίλεκτη μονάδα πληροφοριών των IDF είχαν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει μια μαζική εισβολή έναν μήνα πριν από την επίθεση, ωστόσο κορυφαίοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις αναφορές τους ως «φανταστικό σενάριο», σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι στρατιώτες της διάσημης μονάδας πληροφοριών των IDF φέρεται να προειδοποίησαν τους ανώτερους αξιωματικούς πριν από τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου ότι η Χαμάς προετοίμαζε μια εξαιρετικά οργανωμένη και σχολαστικά σχεδιασμένη μαζική εισβολή στο Ισραήλ, ωστόσο απέρριψαν τις ανησυχίες τους χαρακτηρίζοντάς τες «φαντασιώσεις».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες και από το ισραηλινό «Κανάλι 12» και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan μια υπαξιωματικός της Μονάδας «8200» συνέταξε μια έκθεση από μια σειρά ακατέργαστων δεδομένων πληροφοριών που περιγράφουν λεπτομερώς ένα σενάριο που ουσιαστικά προέβλεπε την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.

Η ίδια, μαζί με τον κατώτερο σε βαθμό αξιωματικό, επεσήμαναν επίσης μια άσκηση της Χαμάς ένα μήνα πριν από την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης, σημειώνοντας ότι περιλάμβανε προετοιμασίες για μαζική εισβολή με πολλαπλά σημεία εισόδου στο Ισραήλ. «Οι δύο παρουσίασαν τις ανησυχίες τους σε έναν ανώτερο αξιωματικό των IDF ο οποίος απέρριψε τις προειδοποιήσεις τους ως “φαντασιώσεις” και δεν ενήργησε σύμφωνα με τις πληροφορίες», ανέφερε το Κανάλι 12.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan ανέφερε παρόμοιες λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι η υπαξιωματικός δήλωσε ότι η άσκηση της Χαμάς περιελάμβανε τη χρήση οχημάτων για την πραγματοποίηση της επίθεσης και εξάσκηση στην κατάληψη ισραηλινών πόλεων. Η υπαξιωματικός προειδοποίησε επίσης ότι η επίθεση που σχεδίαζε η Χαμάς ήταν τόσο μεγάλης κλίμακας που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.



Ο ανώτερος αξιωματικός που ενημερώθηκε από την υπαξιωματικό φέρεται να συμφώνησε ότι οι πληροφορίες που είχε ήταν ουσιαστικές, αλλά δήλωσε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του τι θα μπορούσε να κάνει η Χαμάς σε ασκήσεις και τι θα μπορούσε να επιτύχει στην πραγματικότητα. Ξεχωριστά, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan ανέφερε ότι πριν από τις 7 Οκτωβρίου, οι IDF είχαν περιέλθει στην κατοχή τους ένα εγχειρίδιο τρομοκρατίας της Χαμάς που περιέγραφε πώς να κατακτήσουν την περιοχή των συνόρων της Γάζας στο νότιο Ισραήλ.

Το εγχειρίδιο περιέγραφε την κατάληψη θέσεων των IDF, την κατάληψη κιμπούτς και πόλεων στην περιοχή, τη δολοφονία και την απαγωγή κατοίκων και την επίθεση και κατάληψη των τριών περιφερειακών πόλεων Σντερότ, Οφακίμ και Νετιβότ. Περιγράφονταν πώς θα χρησιμοποιούνταν φορτηγά για να οργανωθεί η εισβολή, μαζί με μοτοσικλέτες και ανεμόπτερα, καθώς και με τη χρήση αντιαρματικών πυραύλων υπό την κάλυψη πυρών ρουκετών και όλμων από τη Γάζα – με τον ίδιο τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα στις 7 Οκτωβρίου.

Το εγχειρίδιο περιέγραφε επίσης μια στρατηγική για να προκαλέσει εφησυχασμό στο Ισραήλ με τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για κάποια μορφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τη Χαμάς, ενώ την ίδια στιγμή διοργάνωνε συχνές ασκήσεις και πραγματοποιούσε μικρά περιστατικά ασφαλείας στα σύνορα τα Σάββατα και τις εβραϊκές αργίες, ώστε να αποκτούν οι IDF μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας όταν οι δυνάμεις της εμφανίζονταν μαζικά στο συνοριακό φράχτη.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα οι IDF δήλωσαν ότι «επιχειρούν και πολεμούν αυτές τις μέρες εναντίον της δολοφονικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Όλοι οι διοικητές και οι στρατιώτες των [IDF] είναι επικεντρωμένοι μόνο σε αυτή την αποστολή προκειμένου να ολοκληρώσουν τους στόχους του πολέμου. Όταν ολοκληρωθεί ο πόλεμος, θα διεξαχθεί λεπτομερής και ενδελεχής έρευνα που θα διευκρινίζει και την τελευταία λεπτομέρεια».

Τα σημειωθεί ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα προστέθηκαν σε άλλα του περασμένου μήνα που αποκάλυψαν πληροφορίες που είχαν οι IDF σχετικά με μια πιθανή εισβολή της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων αναφορών που κατατέθηκαν από στρατιώτες επιτήρησης των IDF που εδρεύουν στα σύνορα με τη Γάζα και οι οποίοι περιέγραφαν λεπτομερώς ασυνήθιστες ασκήσεις εκπαίδευσης της Χαμάς τρεις μήνες πριν από τις 7 Οκτωβρίου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top