GuidePedia

0


Doug Bandow (Σύμβουλος Ronald Reagan): Η Ουκρανία οδηγείται στην αυτοκτονία, εάν θέλει να σωθεί μόνη διέξοδος η ειρήνη - Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία διατρέχει τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής, αναπόφευκτή η βαριά ήττα

Η Ουκρανία ηττήθηκε… όταν ο διοικητής της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας Vladislav Shevchuk αναφέρει ότι έχουμε δραματικές απώλειες… κάθε σχόλιο περιττεύει…
Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν πλέον ότι μόνο μια λύση υπάρχει για την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με την Ρωσία μια συνθήκη ειρήνης…
Εάν δεν το πράξει θα έχει την τύχη του Βιετνάμ… όπου οι αμερικανοί στο τέλος εγκατέλειψαν την χώρα και άφησαν αβοήθητους τους εκεί συμμάχους τους…
Η ιστορία είναι διδακτική…
Η πίστη στις φαντασιώσεις της Δύσης οδήγησε την Ουκρανία στην αποτυχία του Ουκρανικού στρατού, η αντεπίθεση αποδείχθηκε φιάσκο… για τα 19 χωριά που απελευθερώθηκαν… σκοτώθηκαν 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες, ποτέ στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί τέτοια αποτυχία…
Η Δύση τώρα ρίχνει τις ευθύνες στους Ουκρανούς αλλά δεν θα ξεχαστούν οι δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της CIA που έλεγε ότι μέσα σε 72 ώρες από την έναρξη της αντεπίθεσης ο ρωσικός στρατός πρέπει να υποστεί καταστροφικό πλήγμα…

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να χτυπήσουν την Κριμαία με 36 drones αλλά όλα καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα...
Οι Ρώσοι μέσα σε λίγες ώρες βομβάρδισαν 124 στόχους στην Ουκρανία και πραγματοποίησαν καθοριστικά πλήγματα σε διοικήσεις ταξιαρχιών σε Donetsk και Kharkiv.

Lukashenko: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος, Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να καθίσουν ξανά στο τραπέζι

Η κατάσταση στα μέτωπα όπου αναμετρώνται οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και οι κυβερνήσεις των δυο χωρών πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να διαπραγματευτούν το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο λευκορώσος πρόεδρος Aleksandr Lukashenko.
«Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και στις δυο πλευρές και γενικά η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο», καθώς ούτε η Μόσχα ούτε το Κίεβο «μπορούν να κάνουν κάτι για να ενισχύσουν σε τις θέσεις τους ή να προχωρήσουν» στο πεδίο, εκτίμησε κ. Lukashenko.
Οι στρατιώτες εμπλέκονται πλέον σε μάχες «χαρακωμάτων» και «πεθαίνει κόσμος», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, που είναι στενός σύμμαχος; του Ρώσου πρόεδρου Putin, τόνισε πως η απαίτηση της Ουκρανίας ο στρατός της Ρωσίας να αποχωρήσει από την επικράτειά της είναι κάτι που χρειάζεται να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να μην πεθάνουν κι άλλοι μάταια
«Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουμε σε συμφωνία», πρότεινε ο λευκορώσος ηγέτης, που εκφράστηκε σε βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων BelTA.
«Όπως είχα πει κάποτε: οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν χρειάζονται. Το κύριο είναι να δοθεί η διαταγή ‘στοπ’», πρόσθεσε.
Δεν έχει υπάρξει αντίδραση ούτε από τη ρωσική, ούτε από την ουκρανική πλευρά, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Doug Bandow (Σύμβουλος Ronald Reagan): Η Ουκρανία οδηγείται στην αυτοκτονία, εάν θέλει να σωθεί μόνη διέξοδος η ειρήνη

Η άρνηση της ηγεσίας της Ουκρανίας να διαπραγματευτεί την ειρήνη με τη Ρωσία θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες, η Δύση πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, δήλωσε ο Doug Bandow πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan σε άρθρο του για το American Conservative.
Ο Πρόεδρος Zelensky εγκατέλειψε αυτή την πορεία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Μόνο η κλιμάκωση - η επίσημη είσοδος των συμμάχων της Ουκρανίας στον πόλεμο - θα μπορούσε να φέρει τη νίκη.
Ωστόσο, αυτό θα ήταν αυτοκτονία τόνισε ο Doug Bandow
Σύμφωνα με τον Bandow, η Δύση έχει κουραστεί από το «δαπανηρό αδιέξοδο» στο πεδίο της μάχης.
Πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα σε έναν πόλεμο φθοράς.
Ο πρώην σύμβουλος του Ronald Reagan πρότεινε στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να αναπτύξουν ένα νέο σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη, με την Ουκρανία θα βρίσκεται σε ουδέτερο καθεστώς.
Πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να διαπραγματευτούν ειρήνη με τη Ρωσία και να επιδείξουν προθυμία να επιστρέψουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και να άρουν τις κυρώσεις.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία θα έχει την τύχη του Βιετνάμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν το ενδιαφέρον τους για την Ουκρανία και σκοπεύουν να σταματήσουν να βοηθούν τις αρχές του Κιέβου, δήλωσε ο απόστρατος Αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor
«Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε, όταν κάνουμε λάθη, εμείς οι αμερικανοί απλώς πετάμε μακριά…
Και όταν κάποιος ρωτήσει τι θα συμβεί στην Ουκρανία στο τέλος όλα θα τελειώσουν, όπως στο Βιετνάμ, απλά θα φύγουμε».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι περισσότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται ελάχιστα για το τι συμβαίνει εκτός της χώρας τους, επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς «θα αλλάξουν θέμα».
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ τα δυτικά όπλα είναι νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία διατρέχει τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής, αναπόφευκτή η βαριά ήττα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να σώσουν την Ουκρανία από την ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Scott Ritter.
Η Ουκρανία χάνει.
Μπορούμε να συνεχίσουμε μια πολιτική που θα οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ακόμη Ουκρανών στρατιωτών. Στείλτε αεροπλάνα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για να δείτε πώς καταρρίπτονται σε απίστευτους αριθμούς και ρυθμούς.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να παράσχουν βοήθεια ούτε σε μία χώρα, για να μην αναφέρουμε την διπλή υποστήριξη προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς του Zelensky εξασθενεί.
Μετά την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden υποσχέθηκε να στηρίξει τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα, μια ομάδα Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ, αλλά δεν περιλάμβανε την Ουκρανία…

Rebelión: Η Δύση δεν θα συγχωρήσει τα χρέη της Ουκρανίας, ακόμα και αν ο Zelensky γονατίσει

Η Ουκρανία έχει γίνει ένα αποτυχημένο κράτος λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων προς τη Δύση, αναφέρει η Rebelión
«Ακόμα κι αν ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky γονατίσει και ζητήσει επιείκεια, οι δυτικοί υποστηρικτές σκοπεύουν να εισπράξουν τα χρέη που συσσωρεύονται στην Ουκρανία ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής εξουσίας».
Σύμφωνα με την Rebelión, η Ουκρανία είναι βυθισμένη στα χρέη και οι αρχές του Κιέβου πρέπει να συνάψουν νέα δάνεια με πιο αυστηρούς όρους.
Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, το χρέος συνεχίζει απλώς να αυξάνεται και η χώρα «χαρίζει επιχειρήσεις σε δυτικούς πιστωτές δωρεάν», πρόσθεσε η Rebelión.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov δήλωσε ότι το εθνικό χρέος της χώρας θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ των 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.
Σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου ανησυχεί για την οικονομική κρίση, η οποία μεγαλώνει «σαν χιονόμπαλα».
Τον Απρίλιο του 2023, ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το έλλειμμα του ουκρανικού προϋπολογισμού ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.
Η Ουκρανία λάμβανε τα δύο τρίτα των κεφαλαίων του μέσω ξένων δανείων και επιχορηγήσεων, με το 75% των δαπανών να πηγαίνουν για στρατιωτικές ανάγκες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top