GuidePedia

0

Το Ιράν προανήγγειλε την εμπλοκή του στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής - Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης

Υπό τους ανελέητους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού παραμένει η βόρεια Γάζα, που σύμφωνα με καταγγελίες και βίντεο του Al Jazeera στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών επλήγη με εμπρηστικές βόμβες, όπλο απαγορευμένο εντός αστικού ιστού, ενώ το Ισραήλ ενισχύει τις χερσαίες δυνάμεις του εντός της Γάζας, προχωρώντας σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjiamin Netanyahu αποκάλεσε το βράδυ του Σαββάτου 28/10 «είσοδο στη δεύτερη φάση της επιχείρησης».
Το Ισραήλ έπληξε 450 στόχους της Hamas στη λωρίδα της Γάζας μέσα σε 24 ώρες ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, που περιλάμβαναν αρχηγεία της ομάδας, παρατηρητήρια και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών, ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει χωρίς σταματημό την πόλη της Γάζας, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το μεγαλύτερο νοσοκομείο όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες άμαχοι, σε μια ορατή προσπάθεια να διώξει από την περιοχή τον άμαχο πληθυσμό.

Βόμβα Ιράν: Αναλαμβάνουμε δράση

Την άμεση εμπλοκή του Ιράν στην πολεμική ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής προανήγγειλε ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi.

«Τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, που μπορεί να αναγκάσουν όλους να αναλάβουν δράση.
Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζει να παρέχει ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης, αλλά έλαβαν σαφή απάντηση το πεδίο της μάχης» σημείωσε ο Raisi.
Νωρίτερα, ο Raisi είπε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera ότι το Ιράν δεν θα λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ να μην παρέμβουν στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

Netanyahu: Μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου

Tο Ισραήλ ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο του πολέμου κατά της Hamas με την είσοδο περισσότερων χερσαίων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ του Σαββάτου 28/10, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, ο Netanyahu τόνισε ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι, η καταστροφή των στρατιωτικών και διοικητικών ικανοτήτων της Hamas και η επιστροφή των ομήρων.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση για την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης λήφθηκε ομόφωνα, τόσο από το πολεμικό συμβούλιο όσο και από το συμβούλιο ασφαλείας και προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να περιμένουν μια «μακροχρόνια και σκληρή» εκστρατεία, αλλά σταμάτησε να χαρακτηρίζει τις τρέχουσες χερσαίες επιχειρήσεις εισβολή.
«Οι διοικητές μας και οι στρατιώτες μας που πολεμούν σε εχθρικό έδαφος γνωρίζουν ότι το έθνος και η ηγεσία στέκεται δίπλα τους» πρόσθεσε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι στρατιώτες που έχει συναντήσει είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη Hamas να πληρώσει για τις ενέργειες της την 7η Οκτωβρίου και χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.
O Netanyahu ανέφερε ότι οι στρατιώτες είναι μέρος μιας κληρονομιάς Εβραίων πολεμιστών που πηγαίνει πίσω 3.000 χρόνια και ότι έχουν έναν στόχο: «Να νικήσουν τον δολοφονικό εχθρό, να διασφαλίσουν την ύπαρξή μας στη γη μας».
«Αυτός είναι ένας πόλεμος της ανθρωπότητας ενάντια στους βαρβάρους», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τη σύγκρουση «δεύτερο απελευθερωτικό αγώνα» του Ισραήλ.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant πρόσθεσε ότι η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας περνά σε νέα φάση, καθώς τανκς και στρατός έχουν εισέλθει στην περιοχή και «επιχειρούν δυναμικά» σε όλα τα μέτωπα, θέτοντας στο στόχαστρο σήραγγες και άλλες υποδομές της Hamas καθώς και τους ηγέτες της.

Αποκαταστάθηκαν οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 29/10 αποκαταστάθηκαν οι τηλεπικοινωνίες – οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο – στη Γάζα και άρα οι άνθρωποι που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της μπορούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους στο Βορρά και να μάθουν πώς είναι.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να διευκρινίσει εάν το Ισραήλ είχε προκαλέσει το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας, όμως τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τις δυνάμεις της.


Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, οι μισοί παιδιά

Το υπουργείο Υγείας της Hamas έκανε γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου 28/10 προς Κυριακή 29/10 ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου έχουν ξεπεράσει πια τους 8.000.
«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top