GuidePedia

0


Υπό τις διαταγές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ υφίστανται στη ΝΑ Μεσόγειο έτοιμες να παρέμβουν, τρείς (3) ναυτικές δυνάμεις κρούσης, που περιλαμβάνουν συνολικά 1 αεροπλανοφόρο και 15 πολεμικά πλοία επιφανείας, διαθέτοντας τρομακτική ισχύ πυρός, ενώ καταφθάνει και δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ με 4 ακόμη πολεμικά πλοία

Ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας με ιδιαίτερη σφοδρότητα, ενώ όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόσφατα συναντήθηκαν ηγετικά στελέχη της Χαμάς-Ισλαμικής Τζιχάντ-Χεζμπολάχ στο Λίβανο για συντονισμό της δράσης τους κατά του Ισραήλ, δημιουργεί επιπρόσθετες ανησυχίες για επέκταση του πολέμου από αυτές αρχικά.

Ωστόσο πέραν της Χεζμπολάχ που διαθέτει σημαντική δύναμη και οπλοστάσιο, εκείνο που φοβούνται ΗΠΑ-Ισραήλ είναι τυχόν απόπειρα υλοποίησης των απειλών του Ιράν με την απευθείας εκπλοκή του στον πόλεμο κατά του Ισραήλ, οπότε θα μιλάμε για μείζονα περιφερειακή ανάφλεξη στη Μ.Ανατολή, με σημαντικότατες πιθανότητες να συμμετέχουν και άλλες χώρες σε αυτόν, αφού η Τουρκία στην οποία το αντι-Εβραϊκό και αντι-Αμερικανικό συναίσθημαξεχυλίζει, καιροφυλακτεί.

Αυτά βεβαίως είναι αντιληπτά σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που έσπευσαν να πλημμυρίσουν κυριολεκτικά με πολεμικά πλοία τους την Μεσόγειο και Ερυθρά θάλασσα, δημιουργώντας μια όντως κολοσσιαία δύναμη πυρός.
Τέσσερις Ναυτικές δυνάμεις κρούσης στη ΝΑ Μεσόγειο

Επισημαίνουμε ότι στη ΝΑ Μεσόγειο στην παρούσα φάση ενεργούν τρείς (3) ναυτικές δυνάμεις κρούσης ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και μία (1) στα πλαίσια του ΟΗΕ για τον Λίβανο οι οποίες είναι:

Η UNIFIL MARITIME TASK FORCE, στα πλαίσια του ΟΗΕ για τον Λίβανο, με έξι(6) πολεμικά πλοία μεταξύ των οποίων μία Ελληνική φρεγάτα (Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ F-459 ) και μία τουρκική κορβέτα κλάσης ADA, η ( TCG Heybeliada).

Η Littoral Response Group South, με δύο (2) βετανικά πολεμικά πλοία (1 παράκτιο πλοίου υποστήριξης με δυνατότητα περίθαλψης τραυματιών και 1 αποβατικό πλοίο).

Η FORD CARRIER STRIKE GROUP, των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει το ομώνυμο αεροπλανοφόρο μαζί με τέσσερα (4) Αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke και ένα (1) Καταδρομικό κατευθυνομένων πυραύλων κρούζ κλάσεωςTiconderoga.

Η Standing NATO Maritime Group 2, που περιλαμβάνει οκτώ (8) πολεμικά πλοία Νατοϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και μια φρεγάτα Ελληνική (HS Psara F-454 ) και μια τουρκική φρεγάτα (TCG Yavuz F-240).

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι υπό τις διαταγές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ υφίστανται στη ΝΑ Μεσόγειο έτοιμες να παρέμβουν, τρείς (3) ναυτικές δυνάμεις κρούσης, που περιλαμβάνουν συνολικά 1 αεροπλανοφόρο και 15 πολεμικά πλοία επιφανείας, διαθέτοντας τρομακτική ισχύ πυρός.
Ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην Ερυθρά θάλασσα

Αυτή αποτελείται από τρία (3) πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Bataan (LHD-5) που φέρει 1700 πεζοναύτες, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, και δύο άλλα αμφίβια πλοία , τα USS Mesa Verde LPD-19
USS Carter Hall LSD-50
Δεύτερη Δύναμη κρούσης αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ οδεύει προς τη ΝΑ Μεσόγειο

Η δύναμη κρούσης Ike Carrier Strike Group, με το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower CVN-69 και τέσσερα(4) ακόμη πολεμικά πλοία των ΗΠΑ πέρασε το Γιβλαρτάρ και κατευθύνεται στη ΝΑ Μεσόγειο
Τέλος πλέον των παραπάνω στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου υπάρχουν Υποβρύχια και άλλα πλοία υποστήριξης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η Μεσόγειος είναι Αμερικανο-Νατοϊκή λίμνη

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί κυριολεκτικά Αμερικανο-Νατοϊκή λίμνη, με τους Ρωσικό και Κινεζικό στόλο να είναι εξαφανισμένοι.

Η ανάπτυξη τόσων πολλών ναυτικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο-Ερυθρά θάλασσα, υποδηλώνει ότι υπάρχουν σημαντικότατες ενδείξεις επέκτασης του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ με συμμετοχή και άλλων δυνάμεων-χωρών σε αυτόν.
Η υποκρισία του Ερντογάν

Τέλος, ο παραπάνω χάρτης δείχνει και την υποκρισία του Ερντογάν απέναντι στον τουρκικό λαό αλλά και την Δύση, αφού τάσσεται μεν ανοιχτά υπέρ της Χαμάς αποκαλώντας το Ισραήλ χώρα τρομοκράτη και είναι λάβρος κατά της Δύσης, αφετέρου μετέχει με πολεμικό πλοίο της η Τουρκία, τη φρεγάτα (TCG Yavuz F-240) στην Standing NATO Maritime Group 2, η οποία σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου θα υποστηρίξει το Ισραήλ και όχι την Χαμάς και τους συμμάχους της.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top