GuidePedia

0

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky έχει έτοιμο ελικόπτερο για να διαφύγει όταν πέσει η Ουκρανία - Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να δολοφονήσουν 77 Ρώσους πιλότους με δηλητηριασμένη τούρτα

 Ενώ η Ουκρανική αντεπίθεση πάγωσε ούσα πλήρως αποτυχημένη με 100.000 νεκρούς σε 17 εβδομάδες – ρεκόρ Γκίνες αυτοκαταστροφής – η διοίκηση του Ουκρανικού στρατού ανησυχεί ότι η Δύση παγώνει την βοήθεια και ο στρατός θα βρεθεί σε αδιέξοδο…
Αξιωματούχοι της Ουκρανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι όλα τα πυρομαχικά του κόσμου δεν φθάνουν για να αντιμετωπίσουν τον ανελέητο βομβαριδισμό των ρώσων.
Ορισμένοι Ουκρανοί αναφέρουν ότι ο Zelensky έχει ελικόπτερο να αποδράσει αλλά ποια θα είναι η τύχη των άλλων Ουκρανών που θα μείνουν;
Εν τω μεταξύ σε παρέμβαση του ο Musk τονίζει ότι η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να θυσιάζει τους Ουκρανούς και να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία
Το Politico ανησυχεί ότι μπορεί να μπλοκαριστεί το σχέδιο του Biden για οικονομική βοήθεια 106 δισεκ. σε Ουκρανία και Ισραήλ.
Το πάρτι στα κέρδη των βιομηχανιών όπλων καλά κρατεί... τον Φεβρουάριο του 2022, ένα πυρομαχικό 155mm κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ, αλλά τώρα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 3.600 ευρώ.... ο δυστυχής Ουκρανικός λαός θα πληρώνει για 10ετίες (σημείωση ΒΝ).

Σκόνη… και οι ATACMS, αναχαίτισαν 2 πυραύλους οι Ρώσοι – Καταρρίψεις 4 μαχητικών

Σκόνη γίνονται και οι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αναχαίτισε και κατέρριψε δύο πυραύλους για πρώτη φορά.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, δύο αμερικανικής κατασκευής τακτικοί πύραυλοι ATACMS, ένας αντιαεροπορικός πύραυλος S-200 που μετατράπηκε για επίγειους στόχους, καθώς και δύο πύραυλοι HARM και δύο συστήματα πολλαπλών πυραύλων HIMARS κατασκευής ΗΠΑ εξουδετερώθηκαν» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και ένα εκπαιδευτικό μάχης L-39 σε περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, στην Kherson και στην Περιφέρεια του Dnepropetrovsk.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν πρόσφατα να στείλουν στην Ουκρανία τους πυραύλους ATACMS (εμβέλειας 165 χιλιομέτρων), στους οποίους πόνταρε ιδιαίτερα το Κίεβο προκειμένου να μπορέσει να πλήξει ρωσικές θέσεις πολύ πίσω από τις γράμμες άμυνας των Ρώσων, τις οποίες μέχρι σήμερα αδυνατούν να διασπάσουν.
Οι Ουκρανοί ευελπιστούσαν πως με τους ΑΤACMS θα έπλητταν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και θα μπορούσαν να ανατρέψουν την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων.
Ωστόσο και αυτές οι ελπίδες τους διαψεύδονται.
Άλλωστε οι Ρώσοι, διά στόματος του προέδρου Vladimir Putin, είχαν εμφανιστεί βέβαιοι πως οι ATACMS σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ικανοί να αλλάξουν τις σημερινές ισορροπίες στο πεδίο της μάχης.

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Λιγοστεύουν οι στρατιωτικές δυνατότητες των Ουκρανών – Καταρρίψαμε 24 μαχητικά σε 5 ημέρες

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοένα και λιγότερες στρατιωτικές δυνατότητες υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως τις τελευταίες πέντε ημέρες η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 24 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη.
«Έχουμε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, τα οποία κατέρριψαν 24 αεροπλάνα σε 5 ημέρες» είπε ο Shoigu σε Ρώσους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίσκεψη τους στη βόρεια στρατιωτική διοίκηση της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όπως είπε ο Shoigu, «ο εχθρός έχει ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες, και γίνονται λιγότερες χάρη αποκλειστικά στο δικό σας μαχητικό έργο».
Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες έχει αυξηθεί και ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που συλλαμβάνονται και παραδίνονται.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί παραδίδονται οικειοθελώς περιγράφοντας την κακή ψυχολογική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα παρατούν οι Ουκρανοί

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι στρατιώτες είπαν πως «ο εχθρός είναι σε πανικό».
«Γνωρίζουμε τις κινήσεις και τις εξόδους τους.
Τους χτυπάμε.
Δεν γλιτώνουν» ανέφεραν στον Shoigu οι Ρώσοι στρατιωτικοί.

Elon Musk (Tesla, X): Η Δύση να σταματήσει να θυσιάζει τους Ουκρανούς και να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία

Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να θυσιάζουν παράλογα Ουκρανούς στη σύγκρουση με τη Ρωσία, να βρουν μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση και να αποκαταστήσουν τις κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk στο κοινωνικό του δίκτυο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter).
Και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;
Λοιπόν, πολλά από τα λουλούδια της ουκρανικής νεολαίας θυσιάζονται στα χαρακώματα για κανένα εδαφικό κέρδος» τόνισε ο Musk.
«Νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσουμε να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία και νομίζω ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τις κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία», επεσήμανε ο επιχειρηματίας.
Ο Elon Musk σημείωσε επίσης ότι η παράταση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 5 Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ανέφερε ότι το Κίεβο έχασε πάνω από 90.000 στρατιώτες – έχουν φθάσει ήδη τους 100.000 - και περισσότερα από 550 τανκς μέσα σε τέσσερις μήνες.
Στις 15 Οκτωβρίου, ο Putin είπε ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε τελείως αποτύχει, αν και η Ουκρανία ετοίμαζε νέες ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις σε ορισμένα σημεία της γραμμής εμπλοκής.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ρώσοι κατάλαβαν τι συμβαίνει με τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός χειρίζεται τους πυραύλους ATACMS με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεται τα βλήματα HIMARS και τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
Θυμάστε για το HIMARS και το Storm Shadow;
Οι Ρώσοι έβγαλαν συμπεράσματα και τα αντιμετώπισαν.
Δεν έχουμε ακούσει για αυτά τα συστήματα τελευταία», σημείωσε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ίδιο συμβαίνει και με το ATACMS που μεταφέρθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις - έχουν απομείνει ελάχιστα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν περίπου 12 κομμάτια, μόνο τρία απομένουν.
Ενώ μιλάμε για θαυματουργά όπλα αγνοήσαμε πιο βασικά πράγματα, όπως διαθεσιμότητα εκπαιδευμένου προσωπικού και στρατηγικής.
Η Ουκρανία δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο κατέληξε ο Larry Johnson

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε αδιέξοδο, σε λίγο δεν θα έχει όπλα να πολεμήσει

Ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί πλέον να προχωρήσει και να διεξάγει μάχιμες επιχειρήσεις, καθώς η Δύση έχει δώσει προτεραιότητα στο Ισραήλ, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
Όλα πρέπει να τελειώσουν, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Στην πραγματικότητα, η βοήθεια έχει σταματήσει.
Ακόμη και οι οβίδες των 155 χιλιοστών που ήταν για την Ουκρανία μεταφέρονται στο Ισραήλ..
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η σύγκρουση ούτε από οικονομικής, ούτε υλικής ούτε στρατιωτικής σκοπιάς.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, το Ανώτατο Συμβούλιο της Ουκρανίας μπορεί να σταματήσει τις μάχες αίροντας τον στρατιωτικό νόμο και κηρύσσοντας κατάπαυση του πυρός.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Alexander Kamyshin είπε στο Politico ότι όλη η ικανότητα όπλων στον κόσμο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην τρέχουσα σύγκρουση.
Κάλεσε επίσης τη Δύση να επιταχύνει την παραγωγή πυρομαχικών.

Από 2.000 ευρώ... ξαφνικά 3.600 ευρώ... το βλήμα...

Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall, με τη σειρά της, αύξησε τις τιμές για βλήματα 155 χιλιοστών, περισσότερο από 1,5 φορές από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Τον Φεβρουάριο του 2022, ένα πυρομαχικό 155mm κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ, αλλά τώρα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 3.600 ευρώ.... ο δυστυχής Ουκρανικός λαός θα πληρώνει για 10ετίες (σημείωση ΒΝ)

Ο Zelensky έχει έτοιμο ελικόπτερο για να διαφύγει όταν πέσει η Ουκρανία – Ειρήνη πριν την πρωτοχρονιά ειδάλλως χάος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky έχει ένα ελικόπτερο έτοιμο για να διαφύγει, ενώ οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν ειρήνη πριν από την Πρωτοχρονιά, τόνισε ο Oleg Soskin
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, οι νέες πραγματικότητες που συνδέονται με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και η αδυναμία της Δύσης να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Κίεβο καθιστούν αναπόφευκτη την ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Δύση δεν νοιάζονται πλέον για την Ουκρανία και δεν ενδιαφέρονται πια για τον Putin.
Τώρα εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε την Ουκρανία», είπε ο Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η Ουκρανία μπορεί να σωθεί μόνο με την άμεση παύση των εχθροπραξιών και τη σύναψη ειρήνης πριν από την Πρωτοχρονιά, διαφορετικά ο πληθυσμός της χώρας «θα πάψει να υπάρχει».
Ο Ουκρανικός στρατός θα ηττηθεί, το μέτωπο θα καταρρεύσει, όλες οι πόλεις θα καταληφθούν, όλοι θα καταστραφούμε. Καταλάβετε ένα απλό πράγμα: υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα ναι, έχουμε χάσει το 14% της επικράτειας μέχρι στιγμής.
Αλλά μέχρι στιγμής μόνο 14% και αν χάσουμε περισσότερα;
Ποιος θα είναι υπεύθυνος για αυτό;
Ο Zelensky, είμαι σίγουρος, έχει ένα ελικόπτερο, θα φορτώσει αμέσως την οικογένεια και αυτό είναι θα εξαφανιστεί.
Οι άλλοι Ουκρανοί τι θα απογίνουν αναφέρει ο Oleg Soskin

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top