GuidePedia

0


Καταρρέει το σύστημα Υγείας στη Γάζα - Τέλος τα φάρμακα - Νέο τελεσίγραφο των Ισραηλιών - Στόχοι και οι Αμερικάνοι στη Μέση Ανατολή.

 Με τους Ισραηλινούς να υποστηρίζουν – ξανά – ότι είναι έτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση του πολέμου με την Hamas και να εισβάλλουν στη Λωρίδα της Γάζας και με τη διεθνή κοινότητα να αναλαμβάνει διπλωματικές πρωτοβουλίες και να ασκεί πιέσεις για κατάπαυση πυρός προκειμένου να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στα 2,3 εκατομμύρια των πολιορκημένων Παλαιστινίων, σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef για τις συνέπειες των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών.
Μέσα σε 18 ημέρες έχουν σκοτωθεί 2.360 παιδιά και έχουν τραυματιστεί άλλα 5.364.
Αριθμός που μέσα σε μια ημέρα αυξήθηκε σε 2.704 όπως αναφέρει ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των Παλαιστινίων που κάνει λόγο συνολικά για 6.546 νεκρούς και για 17.439 τραυματίες τη στιγμή που τα περισσότερα νοσοκομεία της Γάζας υπολειτουργούν ή έχουν σταματήσει να λειτουργούν.
Παρά την φρίκη του πολέμου, οι Ισραηλινοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε χερσαία επίθεση, πλήττουν στόχους σε νότιο Λίβανο και Συρία και απειλούν ακόμα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres να παραιτηθεί επειδή είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή «οι φρικιαστικές επιθέσεις της Hamas δεν δικαιολογούν τη συλλογική τιμωρία του Παλαιστινιακού λαού».
Σύμφωνα με την Hamas από τις 7 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός έχει ρίξει 12.000 τόνους εκρηκτικών στο έδαφος της Γάζας, ποσότητα αντιστοιχεί με την ατομική βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα.

Khamenei (Ιράν): Συνένοχες οι ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Οι ΗΠΑ είναι συνένοχες για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα υποστήριξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ali Khamenei, ο οποίος τις κατηγόρησε «με κάποιο τρόπο διευθύνουν» τις επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Hamas.
«Οι ΗΠΑ είναι αδιαμφισβήτητα συνένοχες στα εγκλήματα που διαπράττονται στη Γάζα.
Έχουν στα χέρια τους (…) το αίμα των καταπιεσμένων, των παιδιών, των ασθενών, των γυναικών και άλλων» υπογράμμισε ο Ali Khamenei, ο οποίος τόνισε ότι «το παλαιστινιακό έθνος θα βγει κερδισμένο από τη σύγκρουση».
«Ο μελλοντικός κόσμος είναι αυτός της Παλαιστίνης, όχι αυτός του σιωνιστικού καθεστώτος», τόνισε ο Khamenei.

Υπενθυμίζεται πως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Anthony Blinken απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τεχεράνη, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν «με αποφασιστικό» τρόπο σε οποιαδήποτε επίθεση εξαπολύσει «το Ιράν και όσοι συνεργάζονται με αυτό» στη Μέση Ανατολή.

Προειδοποιούν για έκρηξη στη Μέση Ανατολή

Για τον κίνδυνο ευρύτερης έκρηξης στη Μέση Ανατολή προειδοποίησε τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah.
O Abdullah επισήμανε πως είναι άμεση ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στην Γάζα, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση υπάρξει ο κίνδυνος μιας έκρηξης σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Erdogan: Δεν είναι τρομοκράτες οι μαχητές της Hamas - Πυρά Salvini

Η Hamas δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι μαχητές που αγωνίζονται για να απελευθέρωσουν και να προστατεύσουν τη γη τους υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, δήλωση που αναμφίβολα τον θέτει απέναντι σε ολόκληρη τη Δύση.
Ο Erdogan ζήτησε να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, είπε πως η Τουρκία θα χτυπήσει όλα τα απαραίτητα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα προς αυτήν την κατεύθυνση και ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Ισραήλ.
Στις δηλώσεις Erdogan απάντησε άμεσα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini, ο οποίος χαρακτήρισε αποκρουστικές αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας πως η Ιταλία θα καλέσει για διαμαρτυρία τον Τούρκο πρέσβη.

Θηριωδία: 2.704 παιδιά νεκρά μέσα σε 19 ημέρες στη Γάζα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας όπου εξαιτίας αυτών μέσα σε 19 ημέρες έχουν σκοτωθεί 2.704 παιδιά ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότερα από 5.300.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη Γάζα ανέρχονται σε 6.545, εκ των οποίων τα 2.704 είναι παιδιά και οι 1.584 γυναίκες.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 17.439.
«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση.
Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Adele Khod, επικεφαλής της διεύθυνσης της Unicef που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Επιπλέον, η Unicef τονίζει πως η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περίπου το 50% των 2,3 εκατομμυρίων του πληθυσμού, υποστηρίζοντας πως και «οι πόλεμοι έχουν κανόνες».
Μάλιστα καλεί τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια.
Καταρρέει το σύστημα Υγείας - Τέλος τα φάρμακα για καρκίνο, διαβήτη

Με τους νεκρούς (πάνω από 5.700) και τους τραυματίες (έχουν ξεπεράσει τους 15.000) να αυξάνονται ραγδαία σε καθημερινή βάση, οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν πως το σύστημα υγείας τους είναι υπό πλήρη κατάρρευση.
Ήδη αναφέρεται πως τελείωσαν τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και τους ασθενείς με διαβήτη.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι προσφυγικοί καταυλισμοί έχουν γεμίσει ασφυκτικά, έως και 4 φορές πάνω από την χωρητικότητά τους, καθώς εκτιμάται ότι 600.000 Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο σε 150 καταυλισμούς.

Νέο τελεσίγραφο

Παρά τη δραματική αυτή κατάσταση, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε εκ νέου τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν προς τα νότια εδάφη της Λωρίδας της Γάζας, όπου όπως υποστηρίζει, διατίθεται η ανθρωπιστική βοήθεια με νερό, τρόφιμα και φάρμακα.
Μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι κάτοικοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν και πάλι στα σπίτια τους υπογράμμισε ο Daniel Hagari, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top