GuidePedia

0

Μεταξύ 24 Ιανουαρίου 2022 και 31 Ιουλίου 2023, οι δυτικές χώρες διέθεσαν 254,36 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, εκ των οποίων 98,74 δολάρια για στρατιωτικές ανάγκες

Για business του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με έναν Αμερικάνο έμπορο όπλων που έχει ως αποτέλεσμα ο πλέον σύγχρονος και πανάκριβος στρατιωτικός εξοπλισμός της Δύσης και του ΝΑΤΟ να καταλήγουν μέσω της μαύρης αγοράς στα χέρια τρομοκρατών και καρτέλ ναρκωτικών κάνει λόγο δημοσίευμα της ιστοσελίδας southfront.org, το οποίο επικαλείται στοιχεία από το Ίδρυμα για την Αντιμετώπιση της Αδικίας (Foundation to Battle Injustice - FBI).
Το συγκεκριμένο Ίδρυμα, το οποίο επικαλείται στην έρευνα του πρώην πληροφοριοδότες του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, αναφέρει πως έχει εντοπίσει ποια όπλα του ΝΑΤΟ μεταπωλούνται από την ουκρανική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τις διαδρομές αυτής της επιχείρησης.

Όπλα αξίας 99 δις δολαρίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Άμυνας της Άμυνας έχουν χρησιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μεταξύ 24 Ιανουαρίου 2022 και 31 Ιουλίου 2023, οι δυτικές χώρες διέθεσαν 254,36 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, εκ των οποίων 98,74 δολάρια για στρατιωτικές ανάγκες.


Ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει μόνο σύγχρονα αντιαρματικά συστήματα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και φορητά όπλα που παράγονται σε κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και ακριβά συστήματα πυροβολικού, πυραυλικά συστήματα και εξοπλισμό αναγνώρισης υψηλής τεχνολογίας.







Ωστόσο, παρά την πρωτοφανή κλίμακα της ροής όπλων προς την Ουκρανία από τη Δύση, οι αρχές του Κιέβου ισχυρίζονται τακτικά ότι έχουν έλλειψη όπλων.

Η μαύρη αγορά

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η φήμη της Ουκρανίας ως κόμβου παράνομης διακίνησης όπλων χρονολογείται ήδη από τη δεκαετία του ‘90, αν και ποτέ στο παρελθόν το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν είχαν ένα τόσο εκτεταμένο στρατιωτικό οπλοστάσιο, όπως αυτό που έχει τώρα υπό την προεδρία του Zelensky.
Ανάλογα με την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αυξάνεται και η αγορά του παράνομου εμπορίου όπλων, η οποία αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια διανομή σύγχρονων όπλων υψηλής τεχνολογίας, από τα οποία κυριολεκτικά ξεχειλίζουν τα οπλοστάσια του Κιέβου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όπλα αυτά καταλήγουν με ανησυχητική συχνότητα, σε εκείνες τις περιοχές της Αφρικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής όπου η πολιτική κατάσταση είναι εξαιρετικά ασταθής.
Μάλιστα αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Νιγηρίας Mohammadu Buhari έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία του για την πλήρη έλλειψη ελέγχου στη ροή των όπλων που κατευθύνονται στην Αφρική από την Ουκρανία, γεγονός που έχει ως συνέπεια ο εξοπλισμός αυτός να καταλήγει στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων όπως είναι ο ISIS, η Al Qaeda που με τη σειρά τους διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάφλεξη ολόκληρων περιοχών του κόσμου, όπως είναι η Μέση Ανατολή και η Αφρική.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top