GuidePedia

0


Από χθες το μεσημέρι έχει γίνει γνωστό το δημοσίευμα της Yeni Safak από την Τουρκία το οποίο υποστήριζε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σταματήσει να «στρατιωτικοποιεί νησιά του Αιγαίου που δεν της έχουν παραχωρηθεί με συνθήκες»…

Η Yeni Safak ως γνωστόν εκφράζει τις θέσεις Ερντογάν και αυτό υποθέτουμε ότι το γνωρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Μαρινάκης που θα πρέπει να ανακαλύψει και κάποια άλλη εκδοχή για να απαντά στα δύσκολα. Η επίκληση των fake news δεν πείθει πλέον ειδικά μετά και από το προσωπικό του φιάσκο με το Στεφανοβίκειο, όταν διαψεύστηκε με τόσο εκκωφαντικό τρόπο όσο κανένας προκάτοχος του!

Τι απάντησε λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της Yeni Safak :

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκη διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα εκ Τουρκίας που κάνουν λόγο για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, και έκανε λόγο για διακίνηση.

“Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα” ανέφερε ο κ. Μαρινάκης συγκεκριμένα, και προσέθεσε κατηγορηματικά:

“Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας”.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ισχυροποίηση της χώρας μας σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.


Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά “και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι”.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top