GuidePedia

0


Το Ισραήλ δεν είχε θάψει καν τους νεκρούς του από το τρομακτικό πογκρόμ των τζιχαντιστών που οι τρομοκράτες της Χαμάς εξαπέλυσαν αποκεφαλίζοντας μωρά, καίγοντας, βασανίζοντας, βιάζοντας, απαγάγοντας και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να επιβραβεύσει τους τρομοκράτες τριπλασιάζοντας τη βοήθειά της προς τη Γάζα. «Η Κομισιόν θα αυξήσει αμέσως το τρέχον κονδύλιο ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλέπεται για τη Γάζα κατά 50 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα βαν ντερ Λάιεν. “Αυτό θα ανεβάσει το σύνολο σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ. Θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με τον ΟΗΕ και τις υπηρεσίες του για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια θα φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη στη λωρίδα της Γάζας.”

ΤΟΥ Robert Williams
GATESTONE INSTITUTE

Αλήθεια; Πως; Η τρομοκρατική ομάδα Χαμάς, πληρεξούσιος του Ιράν, ο «χορηγός της τρομοκρατίας», ελέγχει πλήρως τη Γάζα και θα μεταφέρει τα χρήματα σε εκλεκτούς της και κυρίως στον στρατό της. Η ιδέα ότι τα χρήματα θα φτάσουν στα εκατομμύρια των ψυχών που παρακινήθηκαν από τους Ισραηλινούς να καταφύγουν στη νότια Γάζα για να σώσουν τις ζωές τους είναι γοητευτική, αλλά ηλίθια. Φαγητό και νερό – αν αυτό είναι πραγματικά το φορτίων στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια, που δεν έχουν επιθεωρηθεί, και όχι όπλα – θα πάνε στους στρατιώτες της Χαμάς.

Για την ΕΕ, η αποφασιστικότητα να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού με περισσότερα από απλά λόγια στη χειρότερη στιγμή της από το Ολοκαύτωμα, κράτησε μια μέρα περίπου. Μετά τη σφαγή, ο Επίτροπος της ΕΕ Olivér Várhelyi, ανάρτησε στο X:
«Η κλίμακα του τρόμου και της βαρβαρότητας εναντίον του Ισραήλ και του λαού του είναι ένα σημείο καμπής.



«Δεν μπορεί να είναι business as usual”

«Ως ο μεγαλύτερος δωρητής των Παλαιστινίων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το πλήρες χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης της, συνολικής αξίας 691 εκατομμυρίων ευρώ (732 εκατομμύρια δολάρια)

«Όλες οι πληρωμές αναστέλλονται αμέσως. Όλα τα έργα που τίθενται υπό εξέταση. Όλες οι νέες προτάσεις προϋπολογισμού, συμ. για το 2023 αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Ολοκληρωμένη αξιολόγηση όλου του χαρτοφυλακίου”

«Τα θεμέλια για την ειρήνη, την ανοχή και τη συνύπαρξη πρέπει τώρα να εξεταστούν.

«Η υποκίνηση μίσους, η βία και η εξύμνηση του τρόμου έχουν δηλητηριάσει τα μυαλά πάρα πολλών.

«Χρειαζόμαστε δράση και τη χρειαζόμαστε τώρα».

Αυτή η αναπάντεχα λογική απόφαση ανατράπηκε σχεδόν αμέσως από τους κορυφαίους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ – Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Λουξεμβούργο – διαμαρτυρήθηκαν ότι η μη αναστολή της βοήθειας θα «επιδείνωνε την ήδη δεινή κατάσταση εντός της Λωρίδας της Γάζας». Ο Josep Borrell, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας έγραψε στο X μόλις έξι ώρες μετά την ανακοίνωση του Várhelyi: «Η αναθεώρηση της βοήθειας της ΕΕ για την Παλαιστίνη που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα αναστείλει τις οφειλόμενες πληρωμές, όπως διευκρινίζεται από το δελτίο τύπου της Επιτροπής.

“Η αναστολή των πληρωμών – τιμωρώντας όλο τον παλαιστινιακό λαό – θα έβλαπτε τα συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή και θα ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους τρομοκράτες”. Ο Μπορέλ δεν διευκρίνισε πώς η διακοπή της βοήθειας προς τους τρομοκράτες της Χαμάς θα εξυπηρετούσε τα «συμφέροντα της ΕΕ» στην περιοχή ή πώς θα ενθάρρυνε τους τρομοκράτες. «Από την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας Ισραήλ-Παλαιστινίων το 1993, η Ευρώπη ήταν ένας από τους κύριους χορηγούς της Παλαιστίνης», έγραψε η Le Monde στις 13 Οκτωβρίου.

«Αυτή η υποστήριξη, η οποία έχει αποδειχθεί σχετικά σταθερή από το 2008, ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Συνολικά, το μερίδιο της ΕΕ που διαχειρίζονται οι Βρυξέλλες ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αυτή η συνεισφορά τίθεται τώρα υπό αμφισβήτηση και η Επιτροπή την επανεξετάζει για να ελέγξει εάν έτσι χρηματοδοτείται η Χαμάς. Η Γερμανία –η οποία δίνει περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ ετησίως – καθώς και η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία, αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις συνεισφορές τους».

Παραδόξως, έχοντας χρηματοδοτήσει Παλαιστίνιους για τριάντα χρόνια με δισεκατομμύρια ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της προφανώς δεν είχαν ιδέα εάν αυτά τα χρήματα πήγαν, άμεσα ή έμμεσα, για την υποστήριξη της τρομοκρατίας και τελικά για τη χρηματοδότηση της σφαγής εναντίον Ισραηλινών αμάχων την 7η Οκτωβρίου. Τώρα — μάλλον αργά ζήτησαν επανεξέταση. Παρά την άγνοιά τους σχετικά με τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη Χαμάς, η ΕΕ δεν μπόρεσε να αναστείλει τη βοήθεια προς τη Γάζα αλλά την τριπλασίασε το λιγότερο.

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να νομιμοποιηθεί η συνεχιζόμενη βοήθεια προς τη Γάζα, παρά τη φρικτή σφαγή των Ισραηλινών αμάχων από τη Χαμάς, είναι ότι οι κάτοικοι της Γάζας υποτίθεται ότι δεν υποστηρίζουν τη Χαμάς. Αυτή η ατεκμηρίωτη μυθοπλασία – οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν υπέρ της Χαμάς – στηρίχθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όταν στις 15 Οκτωβρίου, έγραψε: «Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων δεν είχε καμία σχέση με τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς και υποφέρει ως αποτέλεσμα αυτών».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Παλαιστινιακού Κέντρου Έρευνας Πολιτικής και Έρευνας που εδρεύει στη Ραμάλα, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, εάν οι νέες εκλογές για την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) πραγματοποιούνταν σήμερα και μόνο δύο υποψήφιοι, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, Συμμετείχε σε αυτές, ο Αμπάς θα λάμβανε το 37% των συνολικών ψήφων των Παλαιστινίων ενώ ο Χανίγιε θα λάμβανε το 58%. Συγκεκριμένα στη Γάζα, η ψήφος για τον Αμπάς θα ήταν στο 33% και για τον Χανίγιε στο 64%.

Σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον, «Συνολικά, το 57% των κατοίκων της Γάζας εκφράζει τουλάχιστον μια κάπως θετική γνώμη για τη Χαμάς – μαζί με παρόμοια ποσοστά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη (52%) και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (64%). Οι κάτοικοι της Γάζας φαίνονται επίσης εξαιρετικά θετικοί για το ιρανικό καθεστώς, από το οποίο η Χαμάς εξαρτάται για οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον: «Όσον αφορά το Ιράν, το οποίο έχει υποστηρίξει σθεναρά και δυνητικά έχει βοηθήσει στον συντονισμό της επίθεσης, περίπου οι μισοί κάτοικοι της Γάζας θεωρούν την Τεχεράνη είτε ως «φίλο της χώρας» (29%) ή ως εταίρο ασφαλείας (28%), σε σύγκριση με λιγότερο από το ένα τρίτο των κατοίκων της Δυτικής Όχθης που θα έλεγαν το ίδιο».

Διαπίστωσε επίσης ότι το 71% των κατοίκων της Γάζας υποστηρίζει την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία επίσης συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και δήλωσε ότι κρατά 30 ομήρους Ισραηλινούς, ενώ η Χαμάς πιστεύεται ότι κρατά σχεδόν 200 ομήρους. Ο συνολικός αριθμός των ομήρων έχει φτάσει πλέον τους 222.
Αυτό υποστηρίζει η ΕΕ με τη συνεχιζόμενη βοήθειά της στη Γάζα. Τίποτα από αυτά δεν θα φτάσει στους αμάχους και η Χαμά ενδιαφέρεται πολύ λίγο για τους ανθρώπους που ελέγχει.

Αρκεί να δει κανείς τη συνεχιζόμενη πολιτική της Χαμάς που λέει στους κατοίκους της Γάζας να μην εκκενώνουν τα σπίτια τους όταν το Ισραήλ βομβαρδίζει, προκειμένου να προβάλλονται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι θάνατοι αμάχων και τα «νεκρά μωρά». Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν επανειλημμένα καλέσει τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τα βόρεια της Γάζας προς τα νότια, προκειμένου να αποφύγουν να τους βλάψουν, καθώς η στρατιωτική εκστρατεία για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης συνεχίζεται. Η Χαμάς, ωστόσο, εμποδίζει ενεργά τους κατοίκους της Γάζας να φύγουν, στήνει οδοφράγματα και πιθανώς ακόμη και χρησιμοποιώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς για να ανατινάξουν τα αυτοκίνητα των κατοίκων της Γάζας που διαφεύγουν.

«Η Χαμάς προσπαθεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να φύγουν από τη βόρεια Γάζα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι. “Και αυτό είναι το θέμα… Φυσικά θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των Παλαιστινίων. Θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των Ισραηλινών. Θέλουμε όλοι να σέβονται τους αμάχους. Αλλά η πραγματική σαφής διάκριση είναι ότι το Ισραήλ προσπαθεί να βγάλει τους αμάχους εκτός κινδύνου. Η Χαμάς είναι προσπαθώντας να θέσει αμάχους σε κίνδυνο, και αυτή είναι μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των δύο».

Εν τω μεταξύ, καθώς η ΕΕ ανησυχούσε για τη βοήθεια προς τη Χαμάς, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν οι σκηνές μαζικών διαδηλώσεων που επευφημούσαν τη Χαμάς με τις φωνές «Ελεύθερη Παλαιστίνη», διάσπαρτες με «Αλλάχου Άκμπαρ» και εκκλήσεις για βία με τις λέξεις «Ιντιφάντα, ιντιφάντα». Στο Λονδίνο, η αστυνομία είπε ότι υπήρξαν 105 αντισημιτικά επεισόδια και 75 αντισημιτικά αδικήματα στη βρετανική πρωτεύουσα από τότε που η Χαμάς ξεκίνησε την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με 14 περιστατικά και 12 αδικήματα την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 650%. σε «περιστατικά» και αύξηση 525% στα εγκλήματα.

Δυστυχώς, τεράστιες αδικίες έγιναν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που, χωρίς έλεγχο, κατηγόρησαν λανθασμένα το Ισραήλ ότι πυροβόλησε σε νοσοκομείο στη Γάζα, σκοτώνοντας υποτίθεται εκατοντάδες. Αποδεικτικά βίντεο και ηχογράφηση φωνής αποκάλυψαν ότι η πραγματική αιτία της έκρηξης στο νοσοκομείο ήταν ένας πύραυλος, που εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, που προσγειώθηκε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Τα μέσα ενημέρωσης, όπως φαίνεται, ανυπομονούσαν να το κολλήσουν στους Εβραίους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top