GuidePedia

0

Βίντεο από ανακρίσεις συλληφθέντων τρομοκρατών της Χαμάς έδωσε το Ισραήλ.

Η υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ [Shin Bet] και η αστυνομία ανέκριναν από κοινού έξι κρατούμενους Παλαιστινίους της Χαμάς από τη Γάζα οι οποίοι συμμετείχαν στην εισβολή και τη μαζική δολοφονία της 7ης Οκτωβρίου 2023 και έδωσαν στη δημοσιότητα αποσπάσματα των βιντεοσκοπημένων καταθέσεών τους.

Τα πλάνα από την ανάκριση κυκλοφόρησαν χθες Δευτέρα και δείχνουν επιλεγμένα στιγμιότυπα από έξι ξεχωριστές ανακρίσεις.

Βάσει των πλάνων που δημοσιοποίησαν οι ισραηλινές υπηρεσίες, κάθε τρομοκράτης εμφανίζεται να είχε μια ελαφρώς διαφορετική εμπειρία, αλλά οι ισραηλινές δυνάμεις πληροφοριών σημείωσαν μια σειρά από κοινά στοιχεί.

Σε όλους τους δόθηκαν ρητές οδηγίες να σκοτώσουν και να απαγάγουν αμάχους, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών.

Οι διοικητές που τους έδωσαν τις εντολές, έμειναν πίσω στη Γάζα.

Η ανταμοιβή για την τρομοκρατική δράση

Ένας από τους τρομοκράτες είπε στις ισραηλινές υπηρεσίες ότι «καθένας που θα έφερνε έναν όμηρο πίσω [στη Γάζα] θα έπαιρνε 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, το σχέδιο ήταν να καταλάβουν τις πόλεις στις οποίες επιτέθηκαν και να κρατήσουν τις θέσεις εκεί, αφού θα τελείωναν με τις δολοφονίες και τις απαγωγές κατοίκων.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Shin Bet και την αστυνομία δείχνει τους τρομοκράτες της Χαμάς να δίνουν ακραίες λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητές τους το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

«Οι οδηγίες ήταν να απαγάγουμε γυναίκες και παιδιά», είπε ένας. Ένας άλλος περιέγραψε μια σκηνή μπροστά στο πτώμα μια γυναίκας, λέγοντας:“Το πτώμα της βρισκόταν στο πάτωμα. Την πυροβόλησα και ο διοικητής μου μού φώναξε ότι σπατάλησα σφαίρες για ένα νεκρό σώμα”.

Οι συλληφθέντες τρομοκράτες κατέστησαν σαφές ότι όταν επρόκειτο για σκοτώσουν, δεν έπρεπε να κάνουν διάκριση μεταξύ πολιτών και στρατιωτών.«Όταν τελειώσαμε», είπε ένας άλλο στέλεχος της Χαμάς, «κάψαμε δύο σπίτια».

Ένας εξ αυτών περιέγραψε ότι μπήκε σε ένα σπίτι αφού οι σύντροφοί του είχαν ήδη πυροβολήσει έναν άνδρα που έμενε εκεί.

“Δύο [από μας σ.σ.] μπήκαν μέσα στο σπίτι… ακούσαμε φωνές μέσα. Ήρθαν άλλοι δύο μέσα. Ήταν ένας ξαπλωμένος στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα. Δεν ξέρω αν ήταν νεκρός, αλλά υπήρχε αίμα δίπλα του. Μέσα ήταν ένας τραυματισμένος άνδρας… Νομίζω μια ολόκληρη οικογένεια. Με τις πιτζάμες τους. Ο τραυματίας ήταν με τα εσώρουχά του. Μια γυναίκα βγήκε έξω φορώντας ένα φόρεμα… μετά μια άλλη με ένα φόρεμα. [Μετά] ένα αγόρι και ένα κορίτσι».

Και συνέχισε: “Πήγαμε στο διπλανό σπίτι. Από εκεί έβγαλαν μια γυναίκα. Μια γριά.”Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτά τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες και απάντησε «Ναι».

Ένας άλλος τρομοκράτης, ο οποίος βρισκόταν στο κιμπούτς Μπεερί, όπου έγινε πρωτοφανής σφαγή με πάνω από 100 νεκρούς, είπε στους ανακριτές:

“Όταν μπήκα στην πόλη, είδα δύο [τρομοκράτες] σε ένα μηχανάκι. Πήραν μια γυναίκα περίπου 60-65 ετών [μαζί τους] στο μηχανάκι.”

«Πού την πήγαν; ρώτησε ο ανακριτής.

«Στη Γάζα».

Το βίντεο κόβεται και συνεχίζει σε επόμενο χρόνο, με άλλο απόσπασμα από την ανάκριση του τρομοκράτη.

«Αφού ο Σουλεϊμάν και ο Καρέμ σκότωσαν εκείνη τη γυναίκα από την πόλη… πήραν κάποιον, έναν άντρα περίπου 40-45 ετών… και τον πήραν».

«Πού τον πήγαν;»

«Στη Γάζα».

Οι τρομοκράτες περιγράφουν επίσης μια σειρά από άλλες φρικτές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η χρήση καπνού για να αναγκαστούν οι πολίτες να βγουν από τα καταφύγιά τους ή πυροβολισμοί κατά των κατοικίδιων.

Αν και τα πλάνα είναι κομμένα, πολλές από τις ιστορίες τους διηγούνται για πτώματα στο έδαφος και ανθρώπους που κλαίνε και προσπαθούν να τρέξουν μακριά.

Στο τέλος του βίντεο, καθένας από τους τρομοκράτες της Χαμάς ρωτήθηκε αν αυτό που έκαναν ήταν επιτρεπτό στο Ισλάμ. Όλοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο:

«Όχι. Το Ισλάμ δεν επιτρέπει τη θανάτωση γυναικών και παιδιών».



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top