GuidePedia

0

Σε ετοιμότητα αμερικανικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Ισραήλ και ΗΠΑ θα επιχειρήσουν θα απελευθερώσουν τους 150 περίπου ομήρους που κρατά αιχμάλωτους η Χαμάς μέσα σε τούνελ στην Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για μία ιστορική αποστολή με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει μόλις το ισραηλινό Στρατηγείο που έχει συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό εντοπίσει το ακριβές σημείο που βρίσκονται οι όμηροι.

Για το σκοπό αυτό, ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και Πράκτορες Πληροφοριών των ΗΠΑ έφτασαν στο Ισραήλ ως Σύμβουλοι για να βοηθήσουν τις ισραηλινές δυνάμεις στη διάσωση των ομήρων στη Γάζα μόλις ξεκινήσει η χερσαία εισβολή.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι επίλεκτες αμερικανικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν κανονικά στην επιχείρηση.

Οι Αμερικανοί φωτογραφίζουν την Ελλάδα λέγοντας ότι “οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ έχουν τεθεί σε συναγερμό σε μια κοντινή ευρωπαϊκή χώρα (Moνάδα JSOC)” ώστε να συνδράμουν ακόμη περισσότερο αν χρειαστεί.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να έχει τεθεί σε Αυξημένη Κατάσταση Ετοιμότητας με την Φρεγάτα «Ψαρά» να αναπτύσσεται μαζί με τη Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο για επιχειρήσεις μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford.

Θα γίνει επιχείρηση διάσωσης των ομήρων μέσα στην Γάζα!

Οι ΗΠΑ έστειλαν εμπειρογνώμονες για τη διάσωση ομήρων για να συμβουλεύσουν τις ισραηλινές δυνάμεις για την απελευθέρωση των 150 ομήρων – συμπεριλαμβανομένων πιθανώς ορισμένων Αμερικανών – που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο νότιο Ισραήλ.

Πιο αναλυτικά, οι ΗΠΑ στέλνουν εμπειρογνώμονες διάσωσης ομήρων στο Ισραήλ και θέτουν σε συναγερμό την ομάδα ειδικών επιχειρήσεων «Door Kickers».

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε μια κοντινή ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με δύο ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που μίλησαν υπό όρους ανωνυμίας για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα εθνικής ασφάλειας.

Πηγές περιέγραψαν αυτά τα στρατεύματα ως «Door Kickers», οι οποίοι θα μπορούσαν να διεξάγουν οι ίδιοι μια προσπάθεια διάσωσης, εάν τους δοθεί εντολή.

Επίσημα, οι δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα βοηθήσουν το Ισραήλ σε οποιαδήποτε επιχείρηση στο έδαφος, ανέφεραν οι πηγές. Ανεπίσημα, οι Αμερικανοί εργάζονται πυρετωδώς για την συμμετοχή τους στην κοινή επιχείρηση.

Οι ΗΠΑ έστειλαν τόσο μέλη της κοινότητας πληροφοριών όσο και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων από την Κεντρική Διοίκηση και τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ισραήλ για να συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν σε επιχειρήσεις πληροφοριών, είπαν οι πηγές στο The Messenger.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ έχουν «ανθρώπους στο έδαφος» που θα βοηθήσουν τις ισραηλινές αρχές «με πληροφορίες και σχεδιασμό» για πιθανές επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν προσπάθειες διάσωσης ομήρων.

Ο Όστιν, ο οποίος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγό Τσαρλς Μπράουν για να συναντηθεί με την Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, είπε ότι το Πεντάγωνο έχει μία «ομάδα συνδέσμου» στο Ισραήλ που συνεργάζεται με τις ισραηλινές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

Ο Όστιν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα «να αναπτύξουν γρήγορα και άλλους πόρους στην περιοχή».

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι 11 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και αρκετοί παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν Αμερικανοί μεταξύ των ομήρων, αλλά την Τρίτη, μέλη τεσσάρων οικογενειών Αμερικανών εμφανίστηκαν λέγοντας ότι πίστευαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς.

Η Χαμάς απείλησε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει την εκτέλεση ομήρων ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Οι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ περιέγραψαν την επίθεση, η οποία περιελάβανε ένοπλους που στόχευαν αμάχους και απήγαγαν ηλικιωμένες γυναίκες και μικρά παιδιά, ως «αγριότητα στο επίπεδο του ISIS».

Δύναμη Δέλτα και Seal Team 6

Αν και οι αξιωματούχοι δεν είπαν τι είδους δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε επιφυλακή, ανέφεραν ότι η στρατιωτική μονάδα υπέπεσε στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι δύο κύριες αντιτρομοκρατικές μονάδες υπό την Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει ιστορικά αποστολές διάσωσης ομήρων παγκοσμίως είναι η Δύναμη Δέλτα του Στρατού, γνωστή επίσημα ως 1st Special Forces Operational Detachment-Delta, και η Ομάδα Έξι του Ναυτικού SEAL (Naval Special Warfare Development Group).

Λογικά από την πλευρά του Ισραήλ θα επιχειρήσουν οι επίλεκτες δυνάμεις Shayetet 13.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να εργάζονται για την παράδοση πυρομαχικών και αεράμυνας στο Ισραήλ.

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78) κλάσης Νίμιτς και πέντε καταδρομικά και αντιτορπιλικά με κατευθυνόμενους πυραύλους έφτασαν στα ανοιχτά του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο την Τρίτη, ανέφεραν πηγές στο The Messenger.

«Η άφιξη αυτών των εξαιρετικά ικανών δυνάμεων στην περιοχή είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εχθρός προς το Ισραήλ σκεφτεί να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, ο οποίος επιβλέπει την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας Austin είπε σε δήλωση την Κυριακή ότι η ομάδα του αεροπλανοφόρου θα ενισχυθεί με μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ «προκειμένου να ενισχυθούν οι περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής».

Αξιωματούχοι της άμυνας δήλωσαν ότι η ανάπτυξη της ομάδας κρούσης του USS Gerald R. Ford στην περιοχή θα αποτρέψει οποιαδήποτε χώρα ή ομάδα όπως το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ από το να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση.

Ανώτερος αξιωματούχος της Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ομάδα κρούσης μπορεί να εκτελέσει «ένα πλήρες φάσμα αποστολών, από συλλογή πληροφοριών, ναυτική κυριαρχία, έως πλήγμα μεγάλης εμβέλειας, θα διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προετοιμασμένες να ανταποκριθούν σε τυχόν απρόοπτα και θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης που θα απειλούσε τη σταθερότητα στην περιοχή».

Το Πεντάγωνο είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ για να επισπεύσει τις εκκρεμείς ισραηλινές παραγγελίες για στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή, ενώ αξιολογεί επίσης ποια πυρομαχικά θα μπορούσαν να παρασχεθούν στο Ισραήλ από το απόθεμα των ΗΠΑ.

«Όλα αυτά είναι ξεκάθαρη απόδειξη στην πράξη και όχι μόνο λόγια υποστήριξης των ΗΠΑ για την άμυνα του Ισραήλ και χρησιμεύσουν ως αποτρεπτικό μήνυμα προς το Ιράν, τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ και οποιονδήποτε άλλο πληρεξούσιο σε όλη την περιοχή που μπορεί να σκεφτεί να εκμεταλλευτεί το τρέχουσα κατάσταση για να κλιμακωθεί η σύγκρουση. Αυτοί οι αντίπαλοι θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Άμυνας τη Δευτέρα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top