GuidePedia

0


Ρωσικό Tu-160 εκτόξευσε πυραύλους από πάνω από την Κασπία θάλασσα πριν από λίγα λεπτά-Το ζήτημα σχετικά με την ουκρανική επίθεση δεν αφορά πλέον κανένα, το θέμα είναι ένα και αφορά το ΝΑΤΟ, και τις επόμενες ενέργειες του σε Πολωνία, Βαλτική και Ρουμανία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν από την Μπελογκορόβκα και έφτασαν στο Σεβέρσκ, αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Ν. Ζιμένκιν.
Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη εξέλιξη που αρχίζει να οριοθετεί την πλήρη αποτυχία των Ουκρανών στην επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων σε όλο το μέτωπο, παρά τις δηλώσεις από τα δυτικά ΜΜΕ.

Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Στρατηγός Σούρσκου ανέφερε ότι αυτή την την δεδομένη περίοδο, οι Ρώσοι ξεκίνησαν αντεπίθεση στην πόλη Τσάσοφ Γιαρ, (η οποία ίσως τερματίσει πρόωρα τις όποιες φιλοδοξίες υπήρχαν στην ουκρανική πλευρά για κάποια επιτυχία).

Ουκρανικά και ξένα μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον στρατηγό του ΝΑΤΟ Ρομπ Μπάουερ, ο οποίος ανέφερε : «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τους Ρώσους και την ικανότητά τους να αντεπιτεθούν, όπως έχουν δείξει στην ιστορία», κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας".

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι : «η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι δύσκολη, αργή και πολύ αιματηρή. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πιστεύουν ότι αυτή είναι μια εύκολη διέξοδος. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση».

Ο Μπάουερ πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού Στρατού ξηράς, που εμπλέκεται σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία, αποτελεί σοβαρή απειλή για το ΝΑΤΟ.

Εν ολίγοις, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποκτήσει πραγματική εμπειρία κανονικής μάχης που κανένας άλλος στρατός στην Ευρώπη δεν έχει.

Ο Ουκρανός Α/ΓΕΣ Αλεξάντερ Σούρσκου, τόνισε ότι η πόλη του Τσάσοφ Γιάρ θα μπορούσε να αιχμαλωτιστεί από τον ρωσικό στρατό.

“Ναι, μια τέτοια απειλή υπάρχει», εξήγησε ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός Αξιωματικός.
Ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη της "μεγάλης ουκρανικής επίθεσης" και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.
«Η σκηνοθεσία του Μπαχμούτ έχει γίνει ξανά σκηνή ενεργών εχθροπραξιών. Έχει πολύ ζέστη εκεί μέσα αυτή τη στιγμή. Και οι δύο πλευρές προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία για να γυρίσουν την κατάσταση προς όφελός τους. Ο εχθρός [Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας] βρίσκονται σε θέσεις και οχυρά που κάποτε είχαν οι «Βαγκνερίτες», ανέφερε ο Σούρσκου.

"Τα γεγονότα εκτυλίσσονται και αλλάζουν πολύ δυναμικά, ορισμένες θέσεις αλλάζουν χέρια δύο φορές την ημέρα», εξήγησε ο Ουκρανός Α/ΓΕΣ, ο οποίος επιζητά την ευθυγράμμιση των δυνάμεων του στο μέτωπο.

Ο Ουκρανός επικεφαλής, προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την αποτυχία, βρίζοντας τα ναρκοπέδια και την ρωσική αεροπορία που ρίχνει βόμβες μεγάλης ισχύος τύπου FAB.

Όσον αφορά την κατάσταση στο Μπαχμούτ, σύμφωνα με τον Ουκρανό Συνταγματάρχη Σεργκέι Σερεβάτι, “δεν υπάρχουν έντονες αστικές μάχες εκεί [στο Μπεχμούτ], καθώς ομάδες ελεύθερων σκοπευτών επιχειρούν εκεί. Η μαζική επίθεση συνεχίζεται στις νότιες και βόρειες πλευρές γύρω από την πόλη».

«Ο Ρώσοι αύξησαν το μέγεθος των χερσαίων δυνάμεων τους, και τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 180 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ και κάπου 50 χιλιάδες στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ”, δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στην πρώτη γραμμή, ο ρωσικός στρατός διπλασίασε πρόσφατα τον αριθμό των βομβαρδισμών στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ.

“Δεν ήταν ήσυχα εδώ πριν, αλλά τώρα οβίδες, ρουκέτες, νάρκες και βόμβες πέφτουν ασταμάτητα στα κεφάλια των επιτιθέμενων Ουκρανών”, δηλώνει ένας Ρώσος στρατιωτικός.

Στις 4 Ιουλίου, αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την υφυπουργό Άμυνας Χάνα Μάλυαρ.
Εάν υπάρχει κάπου προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα πλευρά, τότε αυτή βρίσκεται στην νότια πλευρά, και στα βόρεια, κοντά σε Ορένχοβο-Ντουμπρόβκα, αλλά και στο Ζαλιζνάνκου.

Όλη αυτή η επικράτεια, όπως και η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Μινκόβκα βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη.
Σε γενικές γραμμές, εδώ υπάρχει μια «ουδέτερη γραμμή» πολλών χιλιομέτρων, ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το ζήτημα σχετικά με την ουκρανική επίθεση δεν αφορά πλέον κανένα, το θέμα είναι ένα και αφορά το ΝΑΤΟ, και τις επόμενες ενέργειες του σε Πολωνία, Βαλτική και Ρουμανία. 

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top