GuidePedia

0


Μάικλ Ρούμπιν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβαίνει ψηλά αφού εκβίασε την Ευρώπη και ανάγκασε όχι μόνο τη Σουηδία αλλά και το ΝΑΤΟ να ταπεινωθούν ως ικέτες που υποκύπτουν στον εκβιασμό. Για πρώτη φορά, το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε στα έγγραφά του τον χαρακτηρισμό της τρομοκρατίας της Τουρκίας για οργανισμούς που ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ευρώπη θεωρούν τρομοκράτες. Εν τω μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος, μια συριακή οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ περιφέρονται ελεύθερα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Το πλέγμα τρομοκρατίας της Τουρκίας αποτελεί όλο και περισσότερο απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης. Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, η Κύπρος διέκοψε μια ιρανική τρομοκρατική επίθεση με στόχο τα ισραηλινά και εβραϊκά συμφέροντα στο νησί. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης χρησιμοποίησε την κατεχόμενη από την Τουρκία βόρεια Κύπρο ως βάση του. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και οι στρατιώτες σέρνονται πάνω από την κατεχόμενη από την Τουρκία ζώνη. Κανείς δεν μπορεί να εισέλθει χωρίς άδεια από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Το να πιστεύουμε ότι η Τουρκία αγνοούσε την ιρανική παρουσία είναι αφελές. Η Βόρεια Κύπρος μπορεί κάποτε να ήταν μια νυσταγμένη εκδήλωση μιας παγωμένης σύγκρουσης, αλλά σήμερα είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson υπονόμευσαν τη δέσμευση της Ευρώπης στη δημοκρατία και την ελευθερία, αλλά η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στον Ερντογάν να πάρει την τελευταία λέξη ή να φύγει νικητής στα μάτια του τουρκικού λαού. Είναι καιρός η Ευρώπη να περάσει στην επίθεση για να ανατρέψει την παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία. Η Ευρώπη έχει πολλά πιθανά βέλη στη φαρέτρα της πολιτικής της.

Απαγόρευση των παραβατών βίζας: Μέρος της κατανόησης της Τουρκίας μετά το Βίλνιους είναι ότι οι φιλοδοξίες της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβουν ώθηση σε αντάλλαγμα για τη συμφωνία της να άρει το βέτο της κατά της Σουηδίας. Είναι παράλογο η Τουρκία να έχει οποιαδήποτε ένταξη στην Ευρώπη ενώ συνεχίζει να κατέχει ένα κράτος-μέλος. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σοβαρή για την άμυνά της, πρέπει να διατυπώσει μια πολιτική. Όπως κάθε πολίτης εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Ερτζάν στην κατεχόμενη ζώνη εισέρχεται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνιμες απαγορεύσεις θεωρήσεων Σένγκεν και ευρωπαϊκών θεωρήσεων και ανάκλησης ευρωπαϊκών αδειών εργασίας. Δευτερόλεπτο παρά δευτερόλεπτο χώρα τιμωρεί τους παράνομους μετανάστες· δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποτελεί εξαίρεση η Κύπρος. Ρώσοι, Τούρκοι, Ιρανοί και Ισραηλινοί που δεν σέβονται την κυπριακή κυριαρχία θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα.

Τόσο η Turkish Airlines όσο και η χαμηλού κόστους Pegasus Airlines της Τουρκίας πετούν και επιδιώκουν να επωφεληθούν από το τουριστικό εμπόριο της βόρειας Κύπρου. Η Ευρώπη δεν πρέπει να το ανεχθεί αυτό.

Σταματήστε τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες και τις αεροπορικές εταιρείες Pegasus: Τόσο η Turkish Airlines όσο και η χαμηλού κόστους Pegasus Airlines της Τουρκίας πετούν και επιδιώκουν να επωφεληθούν από το τουριστικό εμπόριο της βόρειας Κύπρου. Ευρώπη δεν πρέπει να το ανεχθεί αυτό. Είναι καιρός η Ευρώπη να απαιτήσει: Ή θα πετάξετε στην Ευρώπη ή θα υποστηρίξετε την κατοχή της Κύπρου, αλλά δεν θα κάνετε και τα δύο. Υπάρχουν επίσης στρατηγικοί λόγοι για την επιβολή κυρώσεων στην Turkish Airlines. Δεν είναι απλώς η ναυαρχίδα της Τουρκίας, αλλά είναι ο σημαιοφόρος του ερντογανισμού. Το κράτος κατέχει το 49% της εταιρείας, αλλά οι σύμμαχοι και οι περικοπές του Ερντογάν κυριαρχούν στις υπόλοιπες. 

Μετά τις τηλεφωνικές υποκλοπές πριν από μια δεκαετία που αποκάλυψαν τη συμμετοχή της αεροπορικής εταιρείας σε μυστικές αποστολές όπλων στη Νιγηρία, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας θα ήταν αμελείς να εμπιστευτούν ότι η Turkish Airlines δεν θα εισάγει λαθρεμπόριο στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε επίσης την αεροπορική εταιρεία για να μεταφέρει πρόσφυγες στη Λευκορωσία, όπου χρησιμοποίησε την παρουσία τους στα πολωνικά σύνορα για να εκβιάσει τις Βρυξέλλες. Εάν η Ευρώπη ήταν σοβαρή για τον τερματισμό της κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία και των αλυτρωτικών αξιώσεων εναντίον τόσο της Ελλάδας όσο και της Βουλγαρίας, θα απαγόρευε την Turkish Airlines από τον εναέριο χώρο και τα αεροδρόμιά της. Ο Ερντογάν μπορεί να απειλήσει να ανταποδώσει έναντι των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων, αλλά αυτό θα ήταν μια κενή μπλόφα. Με την τουρκική οικονομία σε μηχανική υποστήριξη, μπορεί πραγματικά ο Ερντογάν να αντέξει οικονομικά τους Ευρωπαίους τουρίστες να παρακάμψουν εντελώς την Τουρκία; Αν προσπαθήσει, υπάρχουν πολλές ελληνικές παραλίες και θέρετρα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την τουριστική εισροή.

Κλείστε τα γραφεία της Βόρειας Κύπρου: Η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» είναι μια παράνομη οντότητα και, μετά την τελευταία ιρανική συνωμοσία, είναι επίσης ένας τρομοκρατικός δούρειος ίππος στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι διατηρεί γραφεία στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, τη Γενεύη, τη Στοκχόλμη, το Βερολίνο, το Στρασβούργο, τη Βουδαπέστη και το Ελσίνκι είναι ντροπή για τους ευρωπαίους οικοδεσπότες της, οι οποίοι δεν πρέπει να κάνουν τίποτα για να ανεχθούν τις αξιώσεις της για κρατική υπόσταση ή ακόμη και νομιμότητα. Αυτά τα γραφεία δεν παρέχουν διπλωματική αξία. Το κατοχικό καθεστώς δεν μπορεί να υπογράψει επιστολή χωρίς προέγκριση από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ή το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Εάν η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρά την εδαφική της ακεραιότητα και αντιστέκεται στην επιθετικότητα, είναι καιρός να σταματήσει να στέλνει ανάμεικτα μηνύματα. Η Ευρώπη θα πρέπει να κλείσει όλα τα γραφεία της Βόρειας Κύπρου και να υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στον τουρκικό αλυτρωτισμό.

Ο Ερντογάν απολαμβάνει να παίζει σκληρό παιχνίδι με την Ευρώπη. Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δείξουν ότι μπορούν να ανταποδώσουν τη χάρη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top