GuidePedia

0


Σημαντική νίκη για τους Ρώσους στο Ντονμπάς καθώς μετά την κατάληψη της Pavlovka μπήκαν στο κέντρο της πόλης στην στρατηγικής σημασίας Marinka (ή Maryinka). Οι Ρώσοι κατάφεραν να συντρίψουν τις ουκρανικές άμυνες μετά από τρεις μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

Οι Ρώσοι ελέγχουν τα 2/3 της πόλης με τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρούν προς την Novomykhaylivka η οποία θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο των ρωσικών δυνάμεων.

Πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη που θα επηρεάσει τις μάχες στο Ντονμπάς και την μαχητικότητα του ουκρανικού Στρατού καθώς η Maryinka είναι ένα βασικό σημείο στα νότια της οχυρωμένης αμυντικής γραμμής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η πόλη έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Οι Ουκρανοί είχαν δημιουργήσει ολόκληρο σύστημα με διακλαδώσεις και χαρακώματα.

Για παράδειγμα, το μήκος ενός από τα ορύγματα είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο, το οποίο έχει πολυάριθμες διακλαδώσεις, συνδέοντας 20 οικιστικές ζώνες σε μια ενιαία αμυντική γραμμή.

Στην περιοχή επιχειρεί η 100η Ταξιαρχία της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ και το 107ο Τάγμα.

Μηχανοκίνητες μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εισήλθαν στο κέντρο της πόλης και πήραν τον έλεγχο σε βασικές εγκαταστάσεις κατά μήκος της λεωφόρου Druzhby.

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις προέλασαν στην πόλη Marinka/Мар’їнка και ανέλαβαν τον έλεγχο της Οδού Oktyabrskaya καθώς και των οικοτροφείων Nº 2 & Nº 3 φτάνοντας έτσι στη λεωφόρο Druzhby.

Στα νότια προάστια της πόλης, οι Ουκρανοί ελέγχουν θέσεις στην περιοχή του νοσοκομείου.

Το κτίριο της περιφέρειας της διοίκησης, το Σπίτι του Πολιτισμού και ο Ναός της Μητέρας του Θεού Καζάν δεν ελέγχονται από καμία πλευρά.

Οι μάχες πλέον συνεχίζονται στο συγκρότημα των διοικητικών κτιρίων (δικαστήριο, εκκλησία κ.λπ.) τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την ολοκληρωτική κατάληψη της Maryinka.

Στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης βομβαρδίζουν αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25. Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου υπάρχουν βίντεο με βομβαρδισμούς από Su-25 με μη κατευθυνόμενες ρουκέτες μεγάλου διαμετρήματος C-25

Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί από την Μarinka

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, δορυφόροι καταγράφουν την υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από τη Marinka.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Αφού ο ρωσικός στρατός μπήκε στη Maryinka, άρχισε να καταγράφεται ασυνήθιστη δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος αυτού του οικισμού. Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν πως πρόκειται για ανασυγκρότηση, ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ο ουκρανικός στρατός άρχισε να υποχωρεί από τη πόλη.

Αυτή τη στιγμή, καταγράφεται μια ενεργή κίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού των ουκρανικών ΕΔ.

Οι ειδικοί αποδίδουν την υποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός, λόγω έλλειψης όπλων, δεν είναι σε θέση να πολεμήσει σε αστικές συνθήκες και, πιθανώς, η απόσυρση των στρατευμάτων οφείλεται σε προσπάθειες διατήρησης εξοπλισμού και προσωπικού .

Σήμερα, ένα σημαντικό μέρος της Marinka βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, ωστόσο, οι μάχες στην πόλη συνεχίζονται. Οι Ουκρανοί μετακινούνται στην επόμενη γραμμή άμυνας”.

Η μάχη για τη Marinka

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε ότι σκληρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Marinka, ένα μεγάλο προάστιο του Ντόνετσκ, που βρίσκεται δυτικά και κοντά στην περιοχή Petrovsky της πρωτεύουσας τoυ Ντονέτσκ.

Η απώλεια αυτής της πόλης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα υπονομεύσει το ηθικό των oυκρανικών δυνάμεων τονίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ορισμένους Ρώσους, “η απώλεια της Maryinka θα προκαλέσει τεράστια ψυχολογική ζημιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αφού αποτελεί την μοναδική νίκη των Ουκρανών στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου του 2014.

Εκτός από την κατάληψη αυτού του προαστίου του Ντόνετσκ πριν από 8 χρόνια κατά τη διάρκεια της “αστραπιαίας επίθεσης” από τις δυνάμεις των Ναζί “Azov” και “Shakhtar” , στην πραγματικότητα, οι Ουκρανοί δεν έχουν επιτύχει άλλη τόσο σημαντική νίκη.

Η απώλεια της Χερσώνας δεν λογίζεται καν ως νίκη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν οικειοθελώς.

Τον τελευταίο καιρό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν κατά κάποιο τρόπο αποτύχει στις επιθετικές τους ενέργειες ενώ μετά την απώλεια της Pavlovka, οι Ουκρανοί χάνουν και την Maryinka” καταλήγουν.







πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top