GuidePedia

0

Οι Γερμανοί είναι αυτοί που κατέστρεψαν την ενεργειακή μας συνεργασία, δεν έχουν βρει ακόμα εναλλακτική είπε ο Nechayev.

 Πυρά κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο Sergey Nechayev, ο οποίος υποστήριξε πως το Βερολίνο ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή» με το να πουλήσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου.
Επιπλέον, επισήμανε πως η Γερμανία είναι αυτή που ευθύνεται για την καταστροφή της ενεργειακής μας συνεργασίας, αναφέροντας πως πάνω σε αυτήν βασίστηκε η ευημερία, η επιτυχία και η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας.

Γερμανικά όπλα κατά Ρώσων αμάχων

«Τα φονικά όπλα γερμανικής κατασκευής, που παρέχονται στο καθεστώς του Κιέβου, χρησιμοποιούνται όχι μόνο εναντίον Ρώσων στρατιωτικών, αλλά και εναντίον αμάχων.
Είναι σίγουρα μια κόκκινη γραμμή που δεν έπρεπε να περάσουν οι γερμανικές αρχές, δεδομένης της ιστορικής ευθύνης της Γερμανίας απέναντι στο λαό μας για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.
Για να μην αναφέρω τη συμβολή μας στη μεταπολεμική επανένωση της Γερμανίας.
Και πρέπει να καταλάβει κανείς ότι αυτή η κόκκινη γραμμή υπήρχε πάντα και στη Γερμανία» υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης, υπενθυμίζοντας πως το Βερολίνο για δεκαετίες απέφυγε να στείλει όπλα, ιδιαίτερα βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, σε ζώνες ένοπλων συγκρούσεων.

Αλλαγή με καγκελάριο τον Scholz

«Υπήρχε μια ευρεία εσωτερική πολιτική συναίνεση σε αυτό.
Η πρακτική έχει αλλάξει μόνο τώρα και μόνο σε ό,τι αφορά τη Ρωσία.
Ήταν μια απόφαση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας, την οποία θεωρούμε σοβαρό λάθος.
Φυσικά, μια τέτοια στροφή δεν θα μπορούσε παρά να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.
Η ανεξέλεγκτη πώληση όπλων της Ουκρανίας κατά παράβαση των κανόνων διεθνούς εμπορίου όπλων και ελέγχου των εξαγωγών, οδηγεί μόνο σε παράταση της σύγκρουσης, νέες καταστροφές, απώλειες αμάχων και περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Γερμανίας» υπογράμμισε ο Nachayev.

Κίνδυνος όπλα να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών

«Υπάρχει πραγματική απειλή, δυτικά όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων (ATGM) και των φορητών συστημάτων αεράμυνας (MANPADS) να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων και εξτρεμιστικών οργανώσεων», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, επισημαίνοντας πως «η πώληση θανατηφόρων συστημάτων στο σκοτεινό δίκτυο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».
«Θα ήλπιζε κανείς ότι η κοινή λογική θα επικρατούσε, αλλά μέχρι στιγμής ακούμε μόνο για σχέδια για όλο και περισσότερες παραδόσεις γερμανικών όπλων στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης.

Οι Γερμανοί φταίνε για το τέλος της ενεργειακής μας συνεργασίας

«Αρχικά, πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, λέγοντας ειλικρινά ποιος είναι αυτός που κατέστρεψε αυτή τη συνεργασία.
Δυστυχώς, η ηγεσία της Γερμανίας ακολούθησε τη θέση της Δύσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους αντί – Ρώσους εκπροσώπους της.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Βερολίνο κατέστρεψε με τα ίδια του τα χέρια έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες της ευημερίας, της επιτυχίας και της ανταγωνιστικότητας του, που βασίστηκε στις μακροπρόθεσμες προμήθειες των ρωσικών ενεργειακών πόρων σε λογικές τομές» υπογράμμισε ο Nechayev.

Δεν έχετε εναλλακτικές

Μάλιστα ο Nechayev υποστήριξε πως η Γερμανία δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει αξιόπιστες εναλλακτικές για την ενεργειακή της ασφάλεια.
«Η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για τα ρωσικά εμπορεύματα δεν ήταν επιτυχής μέχρι στιγμή.
Η Μόσχα ποτέ δεν αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη Γερμανία στον ενεργειακό τομέα» υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top