GuidePedia

0


Τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις συκοφάντησης και υπονόμευσης της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας από τα αγγλόφωνα τουρκικά ΜΜΕ έρχεται να μας υπενθυμίσει η ανάρτηση της τουρκικής ενημερωτικής ιστοσελίδας EHA News. Όπως φαίνεται στη σχετική ανάρτηση του τουρκικού μέσου στο Twitter με θέμα τις φωτιές στην Ελλάδα, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρονται στις πυρκαγιές και τις καταστροφές αυτών στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια, συμπληρώνοντας όμως την ανάρτησή τους με ένα βίντεο από τις δραματικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στο Μάτι το 2018.

Προσπαθώντας να δείξουν ότι η κατάσταση των πυρκαγιών στην Ελλάδα είναι δραματική για τους πολίτες της χώρας μας, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αξιοποιούν ένα παλιό βίντεο τριών ετών από την καταστροφή στο Μάτι όπου δεκάδες πολίτες κάτοικοι του Ματιού έχουν βρει καταφύγιο στη θάλασσα για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Φυσικά στην ανάρτηση του EHA News αναφέρεται ότι το βίντεο είναι από το Μάτι, δεν αναφέρεται όμως ότι η πυρκαγιά στο Μάτι έγινε πριν από τρία χρόνια αλλά παρουσιάζεται ως μια καταστροφή που συνέβη πριν από λίγες ημέρες.

Οι οκτώ θάνατοι στις πυρκαγιές της Τουρκίας και η καταστροφή άνω του 1 εκατ. στρεμμάτων δάσους στη γειτονική χώρα αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της ισχυρής Τουρκίας που επιδιώκει να δημιουργήσει ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Έτσι δημοσιεύματα που δείχνουν την καταστροφή και τον πόνο των Ελλήνων από τις πυρκαγιές ενδεχομένως να αποτελούν τη “λύση” που κάποια άρρωστα μυαλά στην Τουρκία επιλέγουν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα των Τούρκων πολιτών που καταστράφηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά και την κοινής γνώμης της γειτονικής χώρας που είδε την νοτιοανατολική Τουρκία να καίγεται για πάνω από 10 ημέρες.



Όσο και ακούγεται εξωπραγματικό, αυτή είναι η Τουρκία και ο τρόπος που κάποιοι στην γειτονική χώρα σκέφτονται για να μην έχουμε αυταπάτες. Από την άλλη πλευρά τα συνεχόμενα και στοχευμένα κατά την Ελλάδας δημοσιεύματα των Τουρκικών ΜΜΕ στην αγγλική γλώσσα, αποδεικνύουν την γύμνια της Ελλάδας στον τομέα της αγγλόφωνης διεθνούς δημοσιογραφίας, αφού η χώρα μας δεν διαθέτει διεθνούς ακτινοβολίας αγγλόφωνα ΜΜΕ, τα οποία θα μπορούσαν να μεταφέρουν στο εξωτερικό τις ελληνικές θέσεις.

Κατά αυτό τον τρόπο, οι Τούρκοι μπορούν και το επιτυγχάνουν χωρίς δυσκολία, να βομβαρδίζουν τη διεθνή κοινότητα μέσω των δικών τους αγγλόφωνων και όχι μόνο ΜΜΕ, καθώς και μέσω συνεργαζόμενων δημοσιογράφων και ξένων φιλικών προς την Τουρκία ΜΜΕ, με τις “κατάλληλες” ειδήσεις και αναλύσεις προωθώντας την προπαγάνδα τους.

Το ζήτημα την ίδρυσης αγγλόφωνων και όχι μόνο, ελληνικών ειδησεογραφικών μέσων με την αξιοποίηση Ελλήνων δημοσιογράφων της διασποράς, θα πρέπει να αποτελέσει άμεσα έναν από τους στόχους της Ελληνικής Πολιτείας εάν πραγματικά επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την διαρκή υβριδική επίθεση που διεξάγει η Τουρκία κατά της Ελλάδας εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι η χειραγώγηση της διεθνούς κοινής γνώμης αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιβολή της βούλησης ενός κράτους πάνω σε ένα άλλο με πολλά μέχρι σήμερα παραδείγματα.

Μετά τα γεγονότα στον Έβρο το 2020 με την απόπειρα της οργανωμένης εισβολής δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και τις σχεδόν καθημερινές απόπειρες αποβίβασης δεκάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, δεν έχουμε πλέον τη δικαιολογία να δηλώνουμε άγνοια για τις οργανωμένες επιθέσεις που η Ελλάδα δέχεται από τουρκικά και ξένα “ανεξάρτητα” ΜΜΕ αφού πλείστες φορές έχει αποδειχτεί η προέλευσή αυτών και η δολιότητα τους.

Η περίοδος της αθωότητας και της φαινομενικής άγνοιας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αν θέλουμε να έχουμε μια ουσιαστική αποτρεπτική πολιτική απέναντι στον υβριδικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα, θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουμε την ομογένεια στο εξωτερικό και να ιδρύσουμε πολύγλωσσα διεθνή ειδησιογραφικά ΜΜΕ που θα επιτρέπουν στην Αθήνα να ακουστεί η φωνή της στο εξωτερικό.

Αν δεν το πράξουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν φταίει κανένας άλλο παρα μόνο η κυβέρνηση που έχει και μπορεί να δράξει την ευκαιρία και να ενισχύσει την θέση της χώρας στο εξωτερικό αξιοποιώντας το σημαντικότερο όπλο του Έθνους, την ομογένεια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top