GuidePedia

0

Χτυπά με κρότο τα “γαλάζια τεντζερέδια” της η Άγκυρα και καλό θα ΄ναι να μην “χορεύουμε” στον ρυθμό της! Η υπέρμετρη διαφήμιση μιας πολύ μεγάλης στρατιωτικής άσκησης δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη ισχύος από την πλευρά της Τουρκίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας στην παρουσίαση της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”,μη μπορώντας να κάνουν και διαφορετικά, αφού είναι προφανές ότι η πρόθεση του καθεστώτος Ερντογάν είναι να “πουλήσει ισχύ”. Τόση πολύ ώστε να ακουστεί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες. Ειδικά όσες παίζουν δυνατά στο “ενεργειακό παιχνίδι” της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δεν υποστηρίζουμε ότι η άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” είναι μόνο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Η Τουρκία θα δοκιμάσει μ΄ αυτή την άσκηση πολλά από τα νέα οπλικά συστήματα που διαθέτει αλλά και το πόσο μπορεί να συντονίσει επιχειρήσεις σε διαφορετικά μέτωπα. Το “δόγμα των 2,5 πολέμων” είναι πάντα ενεργό στην Τουρκία.

Καλό θα ΄ναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την άσκηση στην πραγματική της διάσταση. Ευτυχώς όπως προκύπτει από το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία, αυτοί που πρέπει την αντιμετωπίζουν σωστά: με εγρήγορση, ανησυχία αλλά σε καμία περίπτωση με φόβο και κόμπλεξ. Αν οι Τούρκοι θελήσουν να κάνουν κάτι ακραίο στο Αιγαίο ή την νοτιοανατολική Μεσόγειο δεν τους χρειάζεται η “Γαλάζια Πατρίδα”.

Από τις περιοχές που έχουν δεσμεύσει αλλά και από την “αδύναμη” συμμετοχή της τουρκικής αεροπορίας κάποιοι προβλέπουν ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” πιθανόν να μην μας απασχολήσει τόσο όσο επιιθυμούν τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και κάποια δικά μας που είναι έτοιμα για την “κήρυξη του πολέμου”.

Μόνιμος και δικαιολογημένος φόβος του ατυχήματος…Αλλά κι αυτός είναι μια καθημερινή ανησυχία στο Αιγαίο…

πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top