GuidePedia

0

Σε αρκετούς ίσως και να διέφυγε η είδηση που μεταδόθηκε χθες από αρκετές ιστοσελίδες για την πρόθεση προσγείωσης του Air Force One – για δεύτερη φορά μετά το 2018 – στην Κρήτη. Λίγο αργότερα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας στην Κρήτη, η προσγείωση ματαιώθηκε.

Ωστόσο, παρά τη ματαίωση της ολιγόωρης έστω στάσης του Αμερικανού Προέδρου στην Κρήτη, για δεύτερη φορά μέσα στη θητεία του, η σημασία αυτής της πρόθεσης δεν θεωρείται ίσως καθόλου μικρή. Γι’ αυτό άλλωστε ίσως δημοσιοποιήθηκε έστω και ως πρόθεση; Ας παρατεθούν λοιπόν ορισμένα ποιοτικά στοιχεία που καταδεικνύουν πιθανώς τη μεγάλη σημασία αυτής της ματαιωμένης επίσκεψης:

1. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά κατά την οποία Αμερικανός Πρόεδρος επιλέγει την Κρήτη ως ενδιάμεση στάση πριν από κάποια σημαντική διεθνή συνάντηση. Και την προηγούμενη φορά με τον Βορειοκορεάτη είχε συναντηθεί. Τότε μάλιστα, σε εκείνη τη στάση στην Κρήτη, μέσα από το Air Force One ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας είχε πραγματοποιήσει και μία βαρυσήμαντη δήλωση σχετική με τα τότε διεθνή γεωπολιτικά τεκταινόμενα.

2. Μπορεί λόγω καιρικών συνθηκών το Air Force να μην προσγειώθηκε στην Κρήτη, ωστόσο, “κάποιοι” φαίνεται φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν σκοπίμως(;) την πρόθεση του προορισμού της Κρήτης ως ενδιάμεσου σταθμού μέχρι το Ανόι του Βιετνάμ.

3. Τέλος, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει καθόλου της προσοχής, η χρονική περίοδος κατά την οποία θα επραγματοποιείτο η στάση του Air Force One στη Κρήτη:

  • το Προεδρικό αεροσκάφος θα βρισκόταν στην Κρήτη τα ξημερώματα της 26 Φεβρουαρίου 2019 (σήμερα).
  • την επόμενη ημέρα, στις 27 Φεβρουαρίου 2019 (αύριο), η Τουρκία ξεκινά την υπεργιγαντιαία άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
  • τη μεθεπόμενη ημέρα, στις 28 Φεβρουαρίου 2019 (μεθαύριο), αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕxxonMobil τα επίσημα ευρήματα των κοιτασμάτων “Γλαύκος” και “Δελφύνη” στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Άραγε, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Air Force One στην Κρήτη, έστω και αν αυτή λόγω καιρικών συνθηκών τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε, στόχο θα είχε να έστελνε συγκεκριμένα(;) μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες; Ως πρόθεση και μόνο ίσως και να αρκεί…

πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top