GuidePedia

0

Φάλαγγες τουρκικών αρμάτων μάχης M60T Sabra αναμένεται να εισέλθουν στη Συρία στο προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο των ενισχυμένων επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε συνεργασία με τους εξτρεμιστές συναδέλφους, όπως προανήγγειλε ο Ρ.Τ. Ερντογάν.

Τα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης βρίσκονται στην επαρχία Hatay, κοντά στα σύνορα με Συρία, ενώ κρίσιμο ερώτημα είναι το αν θα επιχειρήσουν του Συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ, ή κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην Ιεράπολη.

Εν μέσω της κλιμακούμενης αμερικανοτουρκικής κρίσης, ο Ερντογάν προχωρά σε κινήσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν ένταση και στα θέματα άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, βάζοντας φωτιά στην περιοχή και δημιουργώντας μια νέα εμπόλεμη κατάσταση η οποία θα επιφέρει αλλαγές στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.

Ο τουρκικός στρατός θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη βόρεια Συρία, μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 18 Αυγούστου.

«Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε Jaraboul, Al-Bab και Αφρίν θα διεξαχθούν και σε άλλες περιοχές της Συρίας, μέχρι τα ιρακινά σύνορα. Θα διεξαχθούν επίσης στο Σιάτσαρ και στο Μακμούρ του Ιράκ. Θα εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή που προέρχεται από την επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ. Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να ελέγχουν ζώνες κοντά στα νότια σύνορά μας «, ανέφερε ο πρόεδρος σε συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF) μαζί με μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν ήδη τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος της βόρειας Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Al-Bab και Αφρίν. Αυτές οι περιοχές κατασχέθηκαν από την Άγκυρα με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) – της κουρδικής ανταρτικής ομάδας, η οποία εμπλέκεται σε μακροπρόθεσμη επίθεση εναντίον της τουρκικής Κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, μονάδες του TAF εισήλθαν σε ορισμένες περιοχές στην επαρχία Idlib στη βορειοδυτική Συρία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν πρόκειται να σταματήσει σε αυτό. Επί του παρόντος, προσπαθεί να αναγκάσει τις ΗΠΑ να διακόψουν τη στήριξη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πυρήνας των οποίων είναι οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG). Η Άγκυρα περιγράφει το YPG ως θυγατέρα του PKK.

Η Τουρκία βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας για την διεξαγωγή νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των προετοιμασιών για την αύξηση του αριθμού των περιφερειών στη Συρία, όπου θα εξασφαλίζουμε την σταθερότητα μέσω των επιχειρήσεων «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελιάς». Με τη βοήθεια του Θεού, θα απελευθερώσουμε στο άμεσο μέλλον νέες περιοχές και θα φέρουμε ασφάλεια και εκεί», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τα τουρκικά στρατεύματα, σε συνεργασία με ομάδες ανταρτών στη Συρία που πρόσκεινται στην Άγκυρα, συμμετείχαν σε μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, κυρίως εναντίον Κούρδων μαχητών.

Η Τουρκία έχει αναφέρει επανειλημμένα πως θα προχωρήσει σε ένοπλη αντιμετώπιση του ζητήματος, εάν αγνοηθούν τα αιτήματά της για αφοπλισμό του YPG και άλλων κουρδικών στρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.

Την ίδια στιγμή, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μεταφέρουν άρματα μάχης M60T Sabra στην επαρχία Hatay, που συνορεύει με την Ιντλίμπ. Μήνυμα της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ ενδέχεται να περιέχει η προώθηση τους στα σύνορα με τη Συρία.

Ήδη όπως μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ κατεγράφη η κίνηση μεγάλου αριθμού ειδικών νταλικών που μεταφέρουν εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης Μ60τ στο Χάται.

Τα άρματα μάχης M60T που εκσυγχρόνισε η Βιομηχανία Στρατιωτικών Ηλεκτρονικών ASELSAN θα αναπτυχθούν εν συνεχεία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μεταδόθηκε. Τα άρματα μάχης έφτασαν πρώτα στην Αντάκια και από εκεί αναχώρησαν για το Γιαϊλανταγί από όπου στη συνέχεια θα σταλούν σε συνοριακά φυλάκια.

Στην ίδια την Ιντλίμπ, υπάρχει ένας αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων ανταρτών, έτσι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, το «HTSH” εκτέλεσε μέλη του υπόγειου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους.

Τα τουρκικά Μ60Τ προέρχονται από την έκδοση M60A1 έχουν αναβαθμιστεί από την ισραηλινή ΙΜΙ με νέο πυροβόλο των 120 χλστ., νέο σύστημα ελέγχου πυρός, νέο κινητήρα και σύστημα μετάδοσης κίνησης και νέα θωράκιση τόσο παθητική όσο και ενεργητική.

Τα τουρκικά Sabra είναι μια μαζική αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων αμερικανικών M60 Patton από την Israel Military Industries (IMI), με τους Τούρκους να έχουν επιλέξει το «πακέτο αναβάθμισης» που έφεραν το άρμα μάχης στο επίπεδο MkII.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top