GuidePedia

0

Σε μια φυσιολογική κατάσταση δεν θα ασχολούμασταν με πρόσωπα σαν αυτό του Ιμπραήμ Καραγκιούλ. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας «παπαγάλος» της εξουσίας και μάλιστα μιας εξουσίας βαθύτατα διεφθαρμένης, ισλαμικά ιδεοληπτικής και θρησκόληπτης (έχει ενδιαφέρον το ταίριασμα αυτού του χαρακτηριστικού με την διαφθορά), συν φορέας του πιο αρρωστημένου χιτλερικής εμπνεύσεως εθνικισμού.

Έλα όμως που ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι το «χαϊδεμένο παιδί» αυτής της εξουσίας. Οπότε, ό,τα και να δημοσιεύσει ασχολούμαστε και ψάχνουμε να διαπιστώσουμε εάν οι αράδες του γενναιόδωρα αμειβόμενου ισλαμιστή δημοσιογράφου με τις μεγάλες προσβάσεις στο προεδρικό μέγαρο και όχι μόνο, κρύβουν κάτι…

Τούτων λεχθέντων είναι φυσιολογικό να μας κάνει εντύπωση το νέο σενάριο που δημοσιεύει, καθώς δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα εάν είναι προϊόν της φυσικής ροπής του προς τη συνωμοσιολογίας, ή του το «σφύριξε» κάποιος και το χρησιμοποίησε.

Θα βυθιστεί λέει ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο από Γκιουλενιστές στρατιωτικούς, για να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της Τουρκίας και πόλεμο της Τουρκίας με τη Δύση.

Σα να μην έφθανε αυτό, παραλληλίζει το σενάριο με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στις 24 Νοεμβρίου 2015, την οποία οι Γκιουλενιστές έκαναν βεβαίως-βεβαίως (τότε βέβαια οι Τούρκοι έκραζαν για παραβίαση του εναέριου χώρου τους και την επικροτούσαν).

«Η Εύα με παρέσυρε» που είπε ο Αδάμ στον Θεό, όταν τους έπιασε να έχουν φάει από το δέντρο της γνώσεων του καλού και του κακού» κι έχει μείνει να αντιπροσωπεύει τον ανήθικο τρόπο συγκάλυψης των ευθυνών της φίλιας πλευράς, ρίχνοντάς κάπου αλλού. «Ο ιμάμης με παρέσυρε κύριε Βλαδίμηρέ μου, δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό»…

Η υπόθεση αυτή τείνει να γίνει σοβαρή υπό την έννοια όχι των ελληνικών προειδοποιήσεων ότι αυτή τη φορά καλό θα κάνουν οι Τούρκοι να μην ποντάρουν στο ότι οποιαδήποτε ενέργεια θα μείνει αναπάντητη, αλλά και των δηλώσεων του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Χουλούσι Ακάρ, ότι το τουρκικό στράτευμα «δεν θα δεχθεί τετελεσμένα» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο (λες και η Ελλάδα κάνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν).

Σοβαρή γίνεται στο μέτρο που θα μπορούσε να πρόκειται για σενάριο που έδωσαν στον Καραγκιούλ, καλλιεργώντας το έδαφος για την εύσχημη άρνηση ενός σεναρίου που όντως επίκειται το οποίο σκοπεύουν να το φορτώσουν αλλού. Μια προβοκάτσια δική τους, τουρκική κυβερνητική, που θα εμφανιστεί ως προβοκάτσια άλλων;

Ακόμα και να είχαν πληροφόρηση για τέτοια πρόθεση Γκιουλενιστών, θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να συνυπολογίσουν ότι η ελληνική πλευρά έχει σημειώσει κάποιες σημαντικές επιτυχίες με φερόμενους ως Γκιουλενιστές που ήθελαν να μετατρέψουν την Ελλάδα ως «αρχηγείο» περιφερειακής δράσης.

Θα έπρεπε να τους βάζει σε υποψίες το ότι η ελληνική πλευρά δεν κοιμάται όρθια και έχει εμπράκτως αποδείξει πως τελεί σε γνώση του πως θα μπορούσε να εμπλακεί η χώρα ως αποτέλεσμα κάποιας πρωτοβουλίας της «φράξιας» Γκιουλέν στην Ελλάδα, το οποίο είναι αποφασισμένο η Αθήνα να αποτρέψει.

Μάλλον η Αθήνα θα πρέπει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο τουρκικής επιθυμίας να στήσει μια «σίγουρη κατάσταση» (γνωστοί… σιγουράντζες οι γείτονες) προσπαθώντας να καταγάγει μια περήφανη νίκη στο Αιγαίο αφού σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα τα πράγματα ζορίζουν και μπερδεύονται διαρκώς, με αποτέλεσμα οι επερχόμενες εκλογές και οι συμμαχία με όσους εθνικιστές δεν την κοπάνησαν, καθώς πολοί σιχαίνονται τον ισλαμισμό, απαιτεί «πρωτοβουλίες» για να «τσιμενταριστεί» και να δουλέψει πάλι…

Διότι αναρωτιόμασταν τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει και καταλήξαμε ότι μας θυμίζει το σχέδιο «Βαριά» με την κατάρριψη μαχητικού από το «Σμήνος Οζέλ» που θα έδινε το έναυσμα για τα περαιτέρω, τα οποίο για να δικαιολογήσει ανάληψη δράσης θα περιλάμβανε την ανατίναξη σχολείων και τζαμιών!

Κι επειδή φαίνεται πως η προβοκάτσια βρίσκεται στο τουρκικό DNA, ας θυμηθούμε λιγάκι τις προβοκάτσιες στην Κύπρο, πριν την εισβολή, με σφαγές που έστησαν για να τις φορτώσουν στους Ελληνοκύπριους. Άρα πρόκειται για μια ναυτική εκδοχή του σχεδίου «Βαριά»!

Γι’ αυτό φωνάζουμε και επιμένουμε ότι η ελληνική πλευρά εάν θέλει να αποτρέψει ή να σταματήσει στην αρχή κάθε σχέδιο τουρκικό που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται, καθώς θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα του τόπου και του χρόνου εκδήλωσης επεισοδίου, καθώς και γνώση του τι επιδιώκεται να επιτευχθεί και πως, έχει μόνο μία λύση δυστυχώς.

Αυτή είναι να πείσει την Τουρκία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με απίστευτη στρατιωτική σκληρότητα, ενδεχομένως και δυσανάλογη με τη σοβαρότητα του περιστατικού. Αντιγραφή της στρατηγικής αποτροπής (βλ. επιβίωσης) των ισραηλινών επί Μενάχεμ Μπέγκιν για τους γνωρίζοντες.

Το αν οι Τούρκοι επιλέξουν να θεωρήσουν ότι αυτό δεν τους πτοεί, ας αναλάβουν το ρίσκο να το αντιμετωπίσουν και ό,τι… τους ξημερώσει. Ένα δόγμα αποτροπής χρειάζεται όμως διακήρυξη και διαβίβαση στην πλευρά του αντιπάλου. Διότι αν ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί που μας οδηγεί η στρατηγική ψυχραιμία αλά Γκρέκα, τότε το βασικό πρόβλημα περνάει «στην από δω» πλευρά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top