GuidePedia

0

Τα όρια αλήθειας και ψεύδους, γύρω από την χρήση χημικών στη Ντούμα, είναι δυσδιάκριτα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του Άσαντ δεν έχουν κανένα όφελος από μια τέτοια επίθεση, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος , μιλώντας στον 98.4.

Η εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία, κάνει την κατάσταση περίπλοκη, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι ΗΠΑ και Ρωσία δύσκολα θα βρεθούν σε ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ τους, ακόμη και μια γενικότερη ανάφλεξη στη περιοχή θα γίνει δια «αντιπροσώπων».

Το επεισόδιο στη Ρω, είναι σαφώς το πιο σοβαρό και αναβαθμισμένο σε επίπεδο προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, σαφώς όμως ελεγχόμενο και μάλιστα με άμεση απάντηση από την Ελλάδα , που έστειλε το μήνυμα ότι υπάρχουν και όρια μη υπερβάσιμα, λέει ο πανεπιστημιακός `και αναλυτής Άγγελος Συρίγος.

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, λογικά ούτε η Τουρκία για λόγους οικονομίας, θα ήθελε υπέρβαση των ορίων από τη στιγμή που συναντά πλέον ετοιμότητα από την Ελλάδα, αλλά στη Κυπριακή ΑΟΖ από το τέλος του καλοκαιριού και μετά θα επιχειρήσει τετελεσμένα σε οικόπεδο που για την ώρα πολυεθνικοί κολοσσοί δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Η κινητικότητα αυτή την βδομάδα στο θέμα της ΠΓΔΜ , θα οδηγήσει ενδεχομένως σε ένα προσχέδιο συμφωνίας, που όμως δεν δείχνει να ισχύει για την ώρα το erga omnes . Ο κ. Συρίγος εκτιμά ότι τα όρια αλήθειας και ψεύδους, γύρω από την χρήση χημικών στη Ντούμα, είναι δυσδιάκριτα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του Άσαντ δεν έχουν κανένα όφελος από μια τέτοια επίθεση.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top