GuidePedia

0

Το θράσος αυτού του ανθρώπου είναι χωρίς όριο. Με αξιοπιστία που έχει φθάσει στο ναδίρ, καθώς απείλησε πολλές φορές να κάνει τα πάντα στη Συρία για να μην κάνει στο τέλος παρά τα ελάχιστα, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να αποδεχθεί ότι είχε μετατραπεί σε υποχείριο – για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο – του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πλέον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον οποίο γίνεται λόγος, εξαπολύει επίθεση και εναντίον των ΗΠΑ και εναντίον των Ρώσων, επειδή τόλμησαν, χωρίς να τον ρωτήσουν, να ταχθούν υπέρ μη στρατιωτικής λύσης στον συριακό εμφύλιο, καλώντας τους, αν και μιλούσε «αόριστα» να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία!

Προφανώς θέλει να βρει το έδαφος ανοιχτό για να πραγματοποιήσει επίδειξη ο τουρκικό στρατός και να παραστήσει η Τουρκία την υπερδύναμη. Αλήθεια, πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία της Άστανα όταν ο πολύς Ταγίπ λέει τέτοια πράγματα, ενώ το ιρανικό καθεστώς είναι ο στενότερος σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ; Ή μήπως άρχισε να ρίχνει… λάγνα βλέμματα προς την πλευρά των Σαουδαράβων και των Ισραηλινών;

Το ωραίο είναι ότι ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις προς δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρωσία. Είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να τα λέει, εάν ο Πούτιν αρχίσει να του τα «μασάει» όσον αφορά το θέμα που τον καίει για το κουρδικό καντόνι Αφρίν; Τι θα κάνει, θα τον απειλήσει να μην προχωρήσει με τους S-400;

Έχει δώσει προκαταβολή και όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου»… πριν λίγο ήταν όλος χαμόγελα και αστεϊσμούς με τον Βλαντιμίρ. Άλλο οι λεονταρισμοί στο σπίτι κι άλλο η πραγματικότητα.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top