GuidePedia

0

Αυτή θα είναι η εικόνα του μέλλοντος. Με τον τίτλο «Τα μαχητικά F-16 του Μπαρζανί είναι ήδη έτοιμα» τιτλοφορούν τουρκικά ΜΜΕ σκορπώντας τρόπο στην Τουρκία γι αυτό που έρχεται. Αυτό που φοβόταν ο Ερντογάν από την μεγάλη στήριξη του Ισραήλ και των ΗΠΑ προς στο ιρακινό Κουρδιστάν δεν πρόκειται να το αποφύγει.

Οι Ιρακινοί Κούρδοι κινούνται ολοταχώς για τον σχηματισμό της δικής τους πολεμικής αεροπορίας με αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-16 .

Σημειώνουμε ότι εδώ και μερικές εβδομάδες η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει ανακοινώσει την απόσυρση αρκετών αεροσκαφών F-16 BLOCK-30-40, τα οποία θα «πωλήσει» ή ενδεχομένως δωρίσει στο ιρακινό Κουρδιστάν για την συγκρότηση της πρώτης επιχειρησιακής μοίρας του νεοσύστατου κράτους.



Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. , Beyazıt Karataş, ανέφερε ότι η ιρακινή πολεμική αεροπορία διαθέτει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

Αριθμός Κούρδων πιλότων εκπαιδεύτηκε στις ιρακινές εγκαταστάσεις και με την χρήση αεροσκαφών από τους Αμερικανούς για τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη.

Πληροφορίες φέρουν την υπό δημιουργία πρώτη επιχειρησιακή μοίρα της νέας κουρδικής πολεμικής αεροπορίας με αεροσκάφη αυτού του τύπου να γίνεται πραγματικότητα πολύ σύντομα.

Πρόκειται από ότι φαίνεται για σκληρή εκπαίδευση Κούρδων πιλότων σε συστήματα και εξομοιωτές πτήσεων που δώρισαν οι ΗΠΑ στην Βαγδάτη κάτω από την επίβλεψη Αμερικανών αξιωματικών, διότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει απολύτως τίποτα στο Μπαρζανί.
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top