GuidePedia

0

Ένας βετεράνος των αγορών (40χρονη θητεία), στέλνει μέσω του KingWorldNews ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα και προειδοποιεί πως μπορούμε τώρα να βιώσουμε τον πλέον σοκαριστικό πανικό στην παγκόσμια ιστορία. Αυτό το κομμάτι εκθέτει τα συστημικά μέσα ενημέρωσης καθώς και τις ψευδείς κυβερνήσεις, καθώς ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Από τον Robert Fitzwilson του ομίλου «Portola»
Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι, Σπαρτιάτες και οι Αθηναίοι δεν υπάρχουν πια… Αυτό που απομένει από αυτούς για να τους θυμάται ο κόσμος είναι μια φυσική κληρονομιά, με τη μορφή των δομών αυτών, όπως το Κολοσσαίο και η Ακρόπολη… Ακόμα και αν οι αυτοκρατορίες που δημιουργήθηκαν αυτά τα μνημεία έχουν καταρρεύσει εδώ και 2.500 χρόνια. Η πιο πολύτιμη κληρονομιά που άφησαν πίσω τους δεν ήταν η φυσική εκδήλωση της δύναμής τους, αλλά η γνώση… Πως έγιναν μεγάλοι και ταυτόχρονα πως απέτυχαν… Κάποια μέρα τα φυσικοί υπολείμματα μπορεί να καταρρεύσουν, αλλά η σοφία τους και τα λάθη τους θα παραμείνουν αιώνια ….

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ για το χρέος και τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό, είτε θα αναγκάσει τους Έλληνες να διατηρήσουν τη λιτότητα, με αντάλλαγμα τη μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, ή να καθυστερήσουν την εξόφληση του χρέους και να πάρουν τον δρόμο της εξόδου από το ευρώ».


Ο πιο σοκαριστικός πανικός στην ιστορία του κόσμου;
«Μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει το τέλος του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και του ευρώ. Ένα τέτοιο γεγονός θα αντηχήσει σε όλο τον κόσμο, ίσως στέλνωντας το σύνολο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος στον Άδη. Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχει μια κατακλυσμική παγκόσμια κατακραυγή, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα υποφέρει απο υπερπληθωρισμό και άλλες δυσάρεστες συνέπειες. Ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα γίνουν δυστυχισμένοι καθώς οι Έλληνες βιώνουν ήδη την κοινωνική επιδείνωση παρόμοια με εκείνη της Βαϊμάρης στη Γερμανία».

o-pio-sokaristikos-panikos-stin-istoria-toy-kosmoy3

Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και ένα αληθινό «οικονομικό θαύμα»
«Ένα παράδειγμα οικονομικού θαύματος ήταν η Χιλή. Υπό το καθεστώς του Αλιέντε, ο πληθωρισμός έφθασε σε τριψηφία νούμερα στη δεκαετία του 1970. Η οικονομία της Χιλής ήταν ένα χάος, που χαρακτηριζόταν από προστατευτικά εμπόδια στο εμπόριο, ανεξέλεγκτη εκτύπωση του νομίσματος για τη διατήρηση των κρατικών δαπανών, απαλλοτριώσεις, ελέγχους των τιμών, κ.λπ. – όλα συμβάλλουν στην οικονομική δυσπραγία.
Ο Αλιέντε αντικαταστάθηκε σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 1973. Ένα εμπιστευτικό σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις είχαν συνταχθεί με τη βοήθεια μιας ομάδας οικονομολόγων που ονομαζόταν “Chicago Boys”, απόφοιτοι από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, διαποτισμένοι από τις πεποιθήσεις του μεγάλου Μίλτον Φρίντμαν. Οι επιχειρήσεις της Χιλής αναγκάστηκαν να ανταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το αποτέλεσμα επί σχεδόν 35 χρόνια ήταν ότι το ποσοστό της φτώχειας μειώθηκε από 50% σε 11% (βλέπε διάγραμμα παραπάνω). Το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε κατά 500% και ο πληθωρισμός αυξήθηκε ετησίως σε περίπου 7%. Ονομαζόταν το «οικονομικό θαύμα».


Θα μπορούσε η Ελληνική Τραγωδία να μετατραπεί σε ελληνικό θαύμα;
«Αυτό που φαίνεται πραγματικά τραγικό για την ελληνική κρίση είναι ότι ΕΕ και η Ελλάδα δεν μιλάνε για το πώς να σώσουν την ελληνική οικονομία. Αντ “αυτού, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κλωτσήσει το δοχείο κάτω από το δρόμο και οι Έλληνες μάχονται για την χρεοκοπία. Δεν υπάρχει καμία μακροπρόθεσμη λύση με το σημερινό αδιέξοδο.. Απλά συνέχιση της παρωδίας για το ευρώ και την ΕΕ και δυστυχία για τον ελληνικό λαό.
Σε έναν κόσμο ορθολογικό, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική ανάκαμψη της Χιλής, καθώς και τα άλλα επιτυχημένα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία. Η Ελλάδα διαθέτει πολλά φυσικά και στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί τον στρατηγικό κόμβο μεταξύ της Ανατολικής Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.
Με τις σωστές μεταρρυθμίσεις, την ηγεσία και τη δέσμευση, η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να επιχειρήσει το ίδιο μοντέλο μετά την επιτυχία της Σιγκαπούρης, ως εξέχων χρηματοοικονομικό κέντρο. Αντί για μια στασιμότητα και χάος σε πτώχευση, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να είναι διαθέτει τόσο πολλά περισσότερα από ό, τι αυτή τη στιγμή. Οι Έλληνες θα μπορούσαν να ανέλθουν σε μια πολύ σημαντική θέση στην παγκόσμια οικονομική τάξη».


Η ΕΚΤ θα σώσει την κατάσταση η πρόκειται να υπάρξει πανικός;
«Σύντομα θα γνωρίζουμε την πορεία της Ευρώπης αφού η Ελλάδα θα επιλέξει. Οι αγορές και οι κάτοχοι των τραπεζικών καταθέσεων φαίνεται να στοιχηματίζουν ότι η ΕΚΤ θα ανάψει το πράσινο φως και η Ελλάδα θα πάρει την επέκταση του χρέους και περισσότερα χρήματα. Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί θα υπάρξει πανικός. Αυτό το είδος του πανικού θα δημιουργήσει τεράστιο χάος στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top