GuidePedia

0

Κάθε Δευτέρα, από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται και βαδίζουν στους δρόμους της Δρέσδης, αλλά και άλλων γερμανικών πόλεων, διαμαρτυρόμενοι κατά της ισλαμοποίησης της Γερμανίας.
Του Peter Martino
ΠΗΓΗ: http://www.gatestoneinstitute.org/

Όλοι ανήκουν σε ένα κίνημα που σχηματίστηκε πριν τρεις, μόλις, μήνες και ονομάζεται PEGIDA (Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης). Το κίνημα αυτό σχηματίστηκε από πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που δεν σχετίζονται ούτε με την άκρα δεξιά, αλλά ούτε και την άκρα αριστερά.
Η Μαρίν Λε Πεν του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, τάχθηκε κατά του PEGIDA. Αντίθετα, ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς υποδέχθηκε το κίνημα αρκετά θερμά, θεωρώντας το ως προπομπό μιας ευρωπαϊκής επανάστασης που έρχεται.
Το PEGIDA, όμως, είναι ένα αυθόρμητο δημιούργημα απλών ανθρώπων που ανησυχούν. Η Γερμανίδα καγκελάριος γνωρίζει μάλιστα πόσο ισχυρό μπορεί να γίνει ένα τέτοιο κίνημα, όπως συνέβη το 1989, όταν τελικά οι πολίτες γκρέμισαν το ανατολικογερμανικό καθεστώς. Το PEGIDA μάλιστα, χρησιμοποιεί το ίδιο σύνθημα με τους εξεγερμένους του 1989: «Εμείς είμαστε ο λαός».

Η Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της κατήγγειλε το PEGIDA, για ρατσισμό, ξενοφοβία και μίσος, τονίζοντας πως μόνο το 2014, 200.000 άνθρωποι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία, η οποία δέχεται τους περισσότερους μετανάστες παγκοσμίως. Τη Μέρκελ υποστήριξαν και οι θρησκευτικοί ηγέτες των διαφόρων δογμάτων της Γερμανίας, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αριστερά κόμματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Οι φόβοι εξάπλωσης της ισλαμοφοβίας που γέννησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οδήγησε τον δήμαρχο Δρέσδης να οργανώσει αντισυγκέντρωση, έναντι του PEGIDA. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν έχουν να κάνουν με το Ισλάμ, επιτιθέμενος παράλληλα στο PEGIDA.
Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση, επιχειρώντας να δαιμονοποιήσει το PEGIDA, απλώς αποδεικνύει, πόσο μακριά βρίσκεται από το λαϊκό αίσθημα, στο ζήτημα αυτό. Δημοσκόπηση στη Γερμανία που διεξήχθη πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έδειξαν πως το 33% των Γερμανών υποστηρίζει το PEGIDA.
Ένα ποσοστό 61% των Γερμανών δήλωνε παράλληλα πως το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τις αρχές και αξίες του δυτικού κόσμου. Το 57% των Γερμανών θεωρούν το Ισλάμ ως απειλή και το 40% δηλώνει πως νιώθει ως ξένος, στη χώρα του. Το 24% δε, ζητά να σταματήσει άμεσα η εισροή μουσουλμάνων μεταναστών.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top