GuidePedia

0

Σε μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών στο ανατολικό Βέλγιο, στην πολή Βερβέρς, υπάρχουν αναφορές των μέσων ενημέρωσης για αρκετούς θανάτους. Ισλαμιστές τρομοκράτες φαίνεται να είχαν προγραμματίσει μια επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό VTM νεκροί είναι δύο τζιχαντιστές, ένας τρίτος έχει τραυματιστεί. Από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπήρχαν θύματα. Η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν δύο νεκροί και ένας τραυματία. Ένας ύποπτος συνελήφθη.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα προφανώς στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση προφανώς στρέφεται κατά τζιχανστιστών που επιστρέφουν από το πολεμικό μέτωπο της Συρίας. Πρόσφατα ορισμένοι τζιχαντιστές επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή και παρακολουθούνταν από τις αρχές ασφαλείας. Στην πόλη φέρεται να ήταν περί τα δέκα άτομα που ήταν στη Συρία, ανέφερε το βελγικό τηλεοπτικό κανάλι RTL-Info.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας De Standaard αναφέρει ότι οι ύποπτοι για τρομοκρατική δράση είχαν προγραμματίσει μια επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα. Είχαν καλάσνικοφ μαζί τους. Ένα «δεύτερο Παρίσι» αποτράπηκε, γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη σε ανώνυμες πηγές.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων AFP μια επιχείρηση κατά των «τζιχαντιστών». Επίσημες πληροφορίες σχετικά με τους θανάτους δεν έχουν γίνει, αλλά ένας εκπρόσωπος ανακοίνωσε μια συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Την Τετάρτη υπήρξαν αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένοι από τους τρομοκράτες του Παρισιού είχαν αγοράσει τα όπλα τους στο Βέλγιο.

Τα Καλάσνικοφ και το αντιαρματικό όπλο που χρησιμοποιήθηκαν από τους αδελφούς Κουασί για την επίθεση στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, τα είχαν αγοράσει γύρω από το Νότιο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Βρυξελλών για λιγότερο από 5000 ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα La Derniere Heure, επικαλούμενη «πολύ καλά πληροφορημένες πηγές».

Επίσης, το τυφέκιο που χρησιμοποιήθηκε από τον άλλο τρομοκράτη, Αμεντυ Κουλιμπάλι, προήρθε επίσης από τις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται περίπου 120 χιλιόμετρα από την πόλη της Βερβέρς.

Στην φωτογραφία στο twitter φαίνεται ευκρινώς το σημείο που έλαβε χώρα η αστυνομική επιχείρηση στην Βερβέρς.

Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο RTBF: «Μόλις είχα πάρει τα παιδιά μου από το σχολείο, είδαμε ένα μπλε βαν και ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένα στο δρόμο στη μέση, στην αρχή νόμιζα ότι υπήρξε ένα τροχαίο ατύχημα, αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι όλα τα αυτοκίνητα ήταν της αστυνομίας ... Ένας άντρας βγήκε έξω από τον δρόμο. Τα παιδιά και γω αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε ακούσαμε τρεις ή τέσσερις εκρήξεις και πυροβολισμούς».

Στην Βερβέρς οι δρόμοι αποκλείστηκαν, πολλά ασθενοφόρα βρίσκονται στο χώρο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον δήμο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Σύμφωνα με το RTBF η επιχείρηση στην Βερβές ξεκίνησε στις 17:45 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την De Morgen υπήρχαν αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο των Βρυξελλών, Σααρμπέκ, Άντερλεχτ και στην περιοχή Βλάμς-Μπραμπάντ. Σε μια περιοχή του μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με την εφημερίδα 7sur7, συνελλήφθη ένα άντρας που οπλοφορούσε και φώναζε «Αλλάου Ακμπάρ».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top