GuidePedia

0

7-10-2014
Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους όλων των μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας και διαδηλώνουν κατά του Ισλαμικού Κράτους και της κυβέρνησης Ερντογάν για τη στάση που τήρησε στην πολιορκία της Κομπάνι.
Την ώρα που η πόλη στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία έπεσε τη Δευτέρα σε μεγάλο ποσοστό στα χέρια των τζιχαντιστών, ξεκίνησαν τα επεισόδια σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είχε προειδοποιήσει πως αν πέσει η Κομπάνι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους και δεν προστατευθούν οι Κούρδοι κάτοικοί της θα σταματήσει η εκεχειρία του PKK με την Τουρκία.
Σημαντικά επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και του Ντιγιάρμπακιρ.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα τουρκικά μέσα έχουν πολύ μικρές έως μηδενικές αναφορές στα εκτεταμένα επεισόδια που ξυπνούν μνήμες του πάρκου Γεζί, ενώ την ίδια ώρα το twitter έχει πλημμυρίσει με φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις με ισχυρότατες δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας που έχουν βγει στους δρόμους και έχουν πνίξει στα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες τα οδοφράγματα των Κούρδων διαδηλωτών.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top