GuidePedia

0

Καθοριστικό πρόκειται να είναι το 2013 για τη περεταίρω διαδικασία αλλαγών στη νεοθωμανική Τουρκία. Το κυβερνών κόμμα έχει μεγάλα σχέδια για το 2013 με προεξέχοντα αυτό της συνταγματικής αναθεώρησης η οποία και αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις τόσο στη κοινωνία όσο και στο Κοινοβούλιο.
Το μεγάλο πρόβλημα του ΑΚΡ αναφορικά με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία όπως την έχουμε περιγράψει σε αναλύσεις μας εδώ και ενάμιση περίπου έτος πρόκειται να οθωμανοποιήσει και να από-κεμαλικοποιήσει το κράτος μία και καλή, είναι πως χρειάζεται και ένα ακόμα κόμμα να την υποστηρίξει έτσι ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους στο κοινοβούλιο.

Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως το κόμμα το οποία φέρεται να είναι έτοιμο να δώσει τη συγκατάθεσή του στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι το BDP, δηλαδή… το Κουρδικό!
Το γιατί είναι προφανές, αφού με την πλήρη αποκεμαλικοποίηση η Τουρκία θα μπει σε ένα νέο στάδιο, αυτή του νεοθωμανισμού, του οποίου η θεωρία, η οποία είναι εκ φύσεως αυτοκρατορική, εμπεριέχει την έννοια της πολυπολιτισμικότητας, διότι όπως είναι γνωστό οι αυτοκρατορίες μπορεί να δημιουργούνται από μία εθνική ομάδα, για να κρατηθούν όμως πάντα χρειάζεται και η συνεργασία… των υπηκόων η πλειοψηφία των οποίων εξ ορισμού δεν θα είναι μέλη της άρχουσας ηγετικής ομάδας.
Με λίγα λόγια, οι Κούρδοι θεωρούν πως μία «αυτοκρατορική» «πολυσυλλεκτική», ακόμα και έτσι όπως την εννοεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου (δηλαδή με πολλά εισαγωγικά και αστερίσκους) θα είναι προτιμότερη από μία καθαρά εθνικιστική ιδεολογία κεμαλικού τύπου.
Η εκτίμηση του «defence-point.gr» είναι πως ακόμα και εάν οι Κούρδοι συμμαχήσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα με τους νεοθωμανούς, η συνεννόηση δεν θα αποτελεί παρά μία τακτική κίνηση η οποία σκοπό θα έχει να εξουδετερώσει πλήρως τον «στρατηγικό» εχθρό, τους Κεμαλικούς, πριν όμως ξεκινήσει και η τελική μάχη για τη Τουρκία του 21ου αιώνα η οποία θα παιχτεί μεταξύ Τούρκων και Κούρδων με στόχο τη διάσπαση, ή στη καλύτερη των περιπτώσεων την ομοσπονδοποίηση της χώρας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top