GuidePedia

0



ΗΡΕΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ηρεμία συνιστά η Γαλλία στην Τουρκία που πνέει μένεα ενόψει της ψηφοφορίας στην γαλλική γερουσία για το νομοσχέδιο το οποίο ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας. Για «υπεροπτική Ευρώπη» κάνει λόγο η Άγκυρα, διερωτώμενη σκωπτικά αν το Παρίσι θα στείλει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους Τούρκους που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην γαλλική πρωτεύουσα.

"Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος και σύμμαχος της Γαλλίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

"Αποδίδουμε τη μεγαλύτερη προσοχή στις ανταλλαγές μας με την Άγκυρα, ιδιαίτερα στα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε επίσης προσηλωμένοι στην ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς", πρόσθεσε.

Η γαλλική Γερουσία αναμένεται- εκτός απροόπτου- να υιοθετήσει σήμερα, ένα νόμο που προβλέπει να τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 45.000 ευρώ η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί ως τέτοιες από το γαλλικό δίκαιο, μεταξύ των οποίων η αρμενική γενοκτονία.

Η Άγκυρα κάνει λόγο για "ιερά εξέταση" και για μια «υπεροπτική Ευρώπη». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Α.Νταβούτογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: "δεν είναι δουλειά της Γαλλίας να αποφασίσει σχετικά με δύο λαούς που έζησαν μαζί επί αιώνες. Η γαλλική βουλή, αντί να συζητήσει μια τέτοια ιερά εξέταση, ας συζητούσε το μέλλον της Ευρώπης".

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top