GuidePedia

0

«Υπεραξία» θα λάβει το Οικόπεδο 12 στην εξαιρετικά πιθανή ανακάλυψη πετρελαίου, πέραν του φυσικού αερίου. Η δήλωση αυτή η οποία έγινε στο «defence-point.gr» και προαναγγέλλει επί της ουσίας τα καλά νέα, απηχεί τις απόψεις ειδικών επιστημόνων οι οποίοι έχουν ασχοληθεί τόσο με την περίπτωση της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου τα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια, τόσο μέσω της επιστημονικής τους κατάρτισης όσο και μέσω των θέσεων ευθύνης που έχουν καταλάβει στο κρατικό μηχανισμό της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να εκτιμήσουν με την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής.

Πολλαπλάσιας αξίας θα είναι το οικόπεδο 12 σε περίπτωση που το επόμενο τρίμηνο επιβεβαιωθούν, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, οι εκτιμήσεις αναφορικά με την ύπαρξη πετρελαίου πέραν του φυσικού αερίου, για το οποίο οι εκτιμήσεις αναφορικά με το μέγεθος του κοιτάσματος, όπως έχουμε αναφερθεί πολλάκις, όλο και θα μεγαλώνουν.
Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, και αναφορικά με την επικείμενη έναρξη και διενέργεια του δευτέρου γύρου αδειοδοτήσεων, δηλαδή της εκμετάλλευσης των υπολοίπων οικοπέδων πέραν του 12, εκτιμάται πως η αξία της περιουσίας του Κυπριακού Ελληνισμού αναμένεται να εκτοξευθεί στα ουράνια.
Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη υπεραξία δεν σχετίζεται μόνο με τα κυπριακά οικόπεδα, αλλά και με τα γειτονικά του Ισραήλ το οποίο αναμένεται να αξιοποιήσει και αυτό τα πετρελαϊκά του αποθέματα.
Το ερώτημα φυσικά που παραμένει είναι πότε εμείς θα ξεφύγουμε από την ΑΟΖ… της Λίμνης των Ιωαννίνων και θα μεταφερθούμε στο πεδίο της πραγματικής μάχης για την επιβίωση του Ελληνισμού…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top