GuidePedia

0

Τη συγκρότηση ενός Εθνικού Συμβουλίου που αποτελείται από όλα τα πολιτικά ρεύματα που αντιτάσσονται στο μπααθικό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ ανακοίνωσε η συριακή αντιπολίτευση από την Κωνσταντινούπολη έπειτα από διήμερη διαπραγμάτευση για την ανασύνταξη των αντιφρονούντων. Μόνο τυχαία δεν είναι η έδρα του Εθνικού Συμβουλίου: Η Άγκυρα πλέο φιλοδοξεί να ελέγξει την Συρία μετά τον Άσσαντ ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει.
Κατά τη διήμερη συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη συμφωνήθηκαν οι στόχοι και η δομή του Εθνικού Συμβουλίου, που είχε ανακοινωθεί αρχικά πριν από ένα μήνα.

«Το συριακό Συμβούλιο είναι ανοικτό στη συμμετοχή όλων των Σύρων. Είναι ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο που αντιπροσωπεύει την κυριαρχία του συριακού λαού στον αγώνα του για την ελευθερία» δήλωσε ο πανεπιστημιακός με έδρα το Παρίσι, Μπουρχάν Γαλιούν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Δαμασκό, η αύξηση της δύναμης του Συμβουλίου προκύπτει από μια συμφωνία μεταξύ Αμερικανών, Τούρκων και Αδελφών Μουσουλμάνων, που θα επιτρέψει να ενωθούν οι τρεις κύριες τάσεις της αντιπολίτευσης: «εθνικιστές», «φιλελεύθεροι» και «ισλαμιστές».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top