GuidePedia

0

Eλληνικά μαχητικά στην Πάφο; Πάει καιρός...Τότε που κάποιοι θρυμάτιζαν εν τη γενέσει του το δόγμα του ενιαίου...Με ανάμεικτα συναισθήματα, βλέπουμε σήμερα τα οκτώ ισραηλινά ''Απάτσι'' να βρίσκονται στη Λάρνακα, να ασκούνται 20 και κάτι χιλιόμετρα από την γραμμή του ''Αττίλα''. Αυτό που δεν έπραξε ποτέ το φοβισμένο ψευδοκράτος των Αθηνών, το κάνει σήμερα (και χαιρόμαστε βεβαίως, έστω κι έτσι....) ένα κράτος που έχει θέληση να ζήσει: Το ισραηλινό.


Από χθες το πρωί, τα ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα ''Απάτσι'', πραγματοποιούν λοιπόν ασκήσεις, και μάλιστα πολύ συγκεκριμένου είδους:  Για τους Ισραηλινούς αξιωματικούς, υπέυθυνους του σχεδιασμού της άσκησης, αν οι Τούρκοι επιφιώξουν να διαβούν τον ''Ρουβίκωνα'', όλα θα κριθούν από την αποτρεπτική δυνατότητα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ να σταματήσουν στο έδαφος τις πολυάριθμες, αλλα πεπαλαιωμένων αρμάτων, τουρκικές θωρακισμένες ταξιαρχίες.
Για αυτό οι Ισραηλινοί δεν έστειλαν αεροσκάφη στη βάση ''Ανδρέας Παπανδρέου'' στην Πάφο. Στον αέρα θεωρούν (ορθώς κατά την άποψή μας) ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα με την τουρκική αεροπορία. Εκεί που θεωρούν πως θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει βοήθεια στην Εθνική Φρουρά, είναι στο έδαφος.

Από τις ασκήσεις που τώρα διεξάγονται, φαίνεται πως στόχος και αποστολή των ισραηλινών AH-64D (''Απάτσι'') είναι να περιορίσουν την απειλή από τις υπέρτερες ποσοτικά δυνάμεις τεθωρακισμένων των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.

Θεωρούμε την παρουσία ισραηλινών ελικοπτέρων και πληρωμάτων ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα, ενώ σήμερα ξεκινούν στη Λευκωσία κοινές συσκέψεις ειδικών ομάδων ασφαλείας Κύπρου – Ισραήλ. Δεν παύουμε όμως να είμαστε παραδομένοι στην πιό μουντή εθνική μελαγχολία. Ας μας επιτραπεί μια μικρή συναισθηματική παρέκβαση. Μια στιγμιαία απομάκρυνση από το σκληρά ρεαλιστικό πολιτικό πλαίσιο που διέπει την ιδεολογία του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.
Ναι, η παρουσία της ισραηλινής πολεμικής μηχανής είναι κάτι για την ημικατεχόμενη Κύπρο. Όσο για εμάς, εδώ στο λεκανοπέδιο της αθηναικής παρακμής, μας κατατρέχουν σύνδρομα και ενοχές.
Ενοχές για το ''χρυσοπράσινο φύλλο'', την κόρη Αφροδίτη που δεν τη φροντίζει, που δεν την φρόντισε, η μάνα, παρά η γυναίκα της διπλανής πόρτας...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top