GuidePedia

0





Σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου έχουν ως θέμα της τις υποθαλάσσιες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις αντιδράσεις της Άγκυρας.

« Η έρευνα πρόκληση» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Ηürriyet και γράφει πως «οι ελληνοκύπριοι παρά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας ξεκίνησαν τις υποθαλάσσιες έρευνες. Ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως και η Τουρκία θα κάνει τις δικές της υποθαλάσσιες έρευνες»
 
«Μεγάλο παιχνίδι στη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος της Sabah που τονίζει πως η ατμόσφαιρα στην ανατολική Μεσόγειο είναι τεταμένη λόγω των υποθαλάσσιων ερευνών της Κύπρου. Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου αξίας 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!
 
Η Posta έχει τίτλο «Ψάχνουν το μπελά τους» και τονίζει « οι ελληνοκύπριοι μαζί με τους Ισραηλινούς άρχισαν να ψάχνουν για πετρέλαιο ανοιχτά της Κύπρου. Ο τουρκικός στόλος κατευθύνεται στην περιοχή».
 
«Αντίποινα στην Αφροδίτη»είναι ο τίτλος της Vatan η οποία γράφει « η αμερικανική εταιρεία η οποία έχει πάρει εντολή για έρευνες από τους ελληνοκύπριους, ξεκίνησε το έργο της. Ο Ερντογάν, τόνισε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα ακόμη και στρατιωτικά».
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top