GuidePedia

0


Τον τερματισμό της αποχής του από τις εργασίες της τουρκικής εθνοσυνέλευσης το Σάββατο, εφόσον εκπληρωθούν οι όροι που έχει θέσει, αποφάσισε σήμερα το Κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP), το οποίο εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα.


Το τουρκικό κοινοβούλιο συνέρχεται εκ νέου το Σάββατο μετά την περίοδο των θερινών διακοπών της λειτουργίας του. Η αποχή των βουλευτών του κουρδικού κόμματος απειλούσε τα σχέδια του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιδιώξει διαπαραταξιακή στήριξη στο σχέδιό του να καταρτιστεί νέο Σύνταγμα. Το BDP είχε κάνει σαφές ότι δεν θα συμμετείχε στις εργασίες της βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αποφάσεις δικαστηρίων που στερούσαν από φυλακισμένους εκλεγμένους βουλευτές του τις έδρες τους.



Η ανακοίνωση του BDP, το οποίο κέρδισε 36 έδρες στις εκλογές του Ιουνίου, καταγράφεται εν μέσω της έξαρσης της σύγκρουσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, με επιθέσεις ανταρτών και επανειλημμένες αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού από τον τουρκικό στρατό εναντίον βάσεων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Το ζήτημα της παραχώρησης περισσότερων δικαιωμάτων στην κουρδική μειονότητα αναμένεται να κυριαρχήσει στο διάλογο σχετικά με το επόμενο κεφάλαιο στη διαδικασία της υποψηφιότητας της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top