GuidePedia

1

Πρόκειται για τη δωρεά Αρτέμη Σώρρα, υπεραρκετή για να "σβήσει" η Ελλάδα ολόκληρο το χρέος της! Στην ιστορία τώρα: Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερη ίσως ως «Banque d' Orient». Η τράπεζα αυτή, δραστηριοποιήθηκε κυρίως

σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται από την μητρική "Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος".
Κατά τον ισχύοντα νόμο, επιβάλλεται η εκκαθάρισή της. Την αναλαμβάνουν τρεις εκκαθαριστές με απόφαση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της «Τράπεζας της Ανατολής», η οποία εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!
Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρέλευσης πολλών ετών, η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται ότι η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί.
Πιθανώς αυτό να είναι ακριβές ως προς τις μετοχές, αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους, που ακολούθησε.
Όμως οι μετοχές αυτές , στις οποίες αναφερόμαστε ήταν σε... ΧΡΥΣΟ!
Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν ΚΑΙ... είναι η "Εθνική Τράπεζα Γαλλίας".
Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι όταν ζητούσαν ρευστοποίηση των μετοχών που κατείχαν, άκουγαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαιτέρως μετά το 1940, να τους απαντούν, ότι τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Όμως κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία, είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι, σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά! Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό - μετά από αυτή την αποκάλυψη- από του να αποτανθεί η οικογένεια Σώρρα
στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της, η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν το Φεβρουάριο του 2011, ότι σύμφωνα με το Νόμο 18/1944 η αξία των μετοχών έχει μηδενιστεί...
Καμία αναφορά, από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό. Να σημειωθεί ότι ο Νόμος 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.
Εδώ ήταν η τεράστια έκπληξη!
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ , ο οποίος διδάσκει Μακροοικονομία και διεθνείς οικονομικές σχέσεις, ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος, για όσους σήμερα ασκούν την εξουσία στην Ελλάδα:
Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Δηλαδή μιάμιση φορά το σημερινού χρέους της Ελλάδας, υψους -από ότι αποτιμάται- 450 δις ευρώ, περίπου!
Υπάρχουν συνολικά 40 τέτοια αξιόγραφα τα οποία αποτιμώνται ΚΟΝΤΑ στα 30 τρισ Ευρώ ή δολάρια, μικρή η διαφορά! Χωρίς καπνό ΔΕΝ υπάρχει φωτιά, είναι νομοτέλεια αυτό!
Τον Απρίλιο του 2010, οι δικαιούχοι ήλθαν σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Διοικητή κ. Προβόπουλος, είναι απολύτως ενήμερος για την υπόθεση!
Μετά από συζητήσεις η "Τράπεζα της Ελλάδας", πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Δηλαδή με την τιμή συμβιβασμού με 10 Μετοχές ΚΛΕΙΝΕΙ η τρύπα του Προϋπολογισμού!
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους Νομικούς συμβούλους, να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. , μέσω κάποιας...Βρετανικής εταιρείας.
Ήταν εμφανέστατο πλέον, ότι οι "Τράπεζα της Ελλάδας" η Εθνική, επεδίωκαν πάση θυσία, την "απεμπλοκή" τους, απο τη συγκεκριμένη τραπεζική πράξη, ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος, να εκτεθούν απέναντι και σε άλλους ενδιαφερόμενους, για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα , στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα:
Δωρίζει 4 μετοχές της «END» και καταθέτει δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ' Δ.Ο.Υ. Πατρών.
Ο στόχος είναι σαφής: Το ελληνικό κράτος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου της δωρεάς , για Μ.Κ.Ο., ο οποίος ανέρχεται στο 0,5% του ποσού.
Να εισπράξει δηλαδή φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Τα χρήματα αυτά, επαρκούν για τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και του ιδιωτικού χρέους!
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο:
Η αξία μόνον των τεσσάρων (4) μετοχών, επαρκεί για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου στις Τράπεζες χρέοθς των Ελλήνων πολιτών .
Φθάνει ακόμη και τη δημιουργία μεγάλου αποθεματικού, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Είναι προφανές ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας και της Ευρώπης σε σύνολο,
ΔΕ ΔΥΝΑΤΑΙ να καταβάλλει το σύνολο του απαιτούμενου ποσού που προκύπτει από την αξία των μετοχών.
Τι απομένει μένει λοιπόν; Συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή απλούστερα, μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ , δηλαδή ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό- τότε το 1932- και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι υπόλοιποι της τρόικα!
Ίσως τότε να γελάσει κάθε πικραμένος, σε αυτό τον τόπο!
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

  1. Κι εδώ >>> http://www.ellasneverdie.org/history-of-bdorient.html

    εχει ακόμα περισσότερα στοιχεία Φάνη αλλά κι αν δεν τα εχουν φαει δεν τα ξεκολλάει κανείς απ'τα αετονυχά τους. Τα θέλουν όλα, μόνο την ψυχή μας ίσως σώσουμε από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top