GuidePedia

0

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το οποίο εδρεύει στο Ιράκ, διεκδίκησε την ευθύνη για την ενέδρα νωρίτερα σήμερα η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ τούρκοι στρατιώτες στην επαρχία Χακάνι, στην νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αντάρτικης αυτονομιστικής κουρδικής παράταξης.



"Οι δυνάμεις μας έστησαν μια ενέδρα κατά του τουρκικού στρατού (. . .) στα σύνορα", δήλωσε ο Ντολντάρ Χαμό, εκπρόσωπος του PKK, στο Γαλλικό Πρακτορείο.



"Πολλοί τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν", πρόσθεσε.



Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε καμιά άλλη διευκρίνιση.



Οκτώ τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την ενέδρα που έστησαν κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες, δήλωσε νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μια "αποφασιστική" απάντηση.



Η επίθεση έγινε στην Τσουκούρτζα, στην επαρχία Χακάρι, στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με τον υπουργό.



Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο εστάλησαν ενισχύσεις, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.



Σύμφωνα με πηγές σε αυτοκινητόδρομο από όπου διέρχονταν οχηματοπομπή με στρατιώτες σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, πιθανότατα από νάρκες οι οποίες πυροδοτήθηκαν με τηλεχειρισμό.



"Θα απαντήσουμε με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα", είπε ο υπουργός Άμυνας Γιλμάζ, τονίζοντας πως το PKK "δοκιμάζει την υπομονή" της Τουρκίας.



Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διεξάγει ένοπλο αγώνα από το 1984. Εκτιμάται ότι η σύρραξη έχει στοιχίσει έκτοτε τη ζωή σε 45.000 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top