GuidePedia

0
eroglou Ερογλου: Η ε/κ πλευρά επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς του 1974

Στα πανηγύρια για την κατάληψη της Λεύκας παρέστη ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ, ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσιούκ, η κατοχική στρατιωτική ηγεσία, αριθμός λεγόμενων υπουργών και βουλευτών και οι διαμένοντες στην περιοχή. Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της στα πανηγύρια και στις δηλώσεις ‘Ερογλου, ο οποίος είπε ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί την ειρήνη και την επίτευξη συμφωνίας επειδή είναι το θύμα της υπόθεσης αν και το δίκαιο είναι με το μέρος της.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η τ/κ πλευρά επιδιώκει την ειρήνη επειδή γνωρίζει ότι αυτή θα είναι προς όφελος της περιοχής, της ΕΕ και θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σύμφωνα με τον ‘Ερογλου η ε/κ πλευρά δεν σκέπτεται όπως η τ/κ και επιδιώκει να πάρει «την ρεβάνς» του 1974 επιδιώκοντας την τιμωρία της Τουρκίας και των Τ/κ.
Ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά χρησιμοποιεί την ΕΕ στις ενέργειές της κατά των Τ/κ και παρεμποδίζει την ΕΕ να θέσει σε ισχύ τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, όπως ισχυρίστηκε.
Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τον Ντερβίς Ερογλου, θα υπάρξουν νέα προβλήματα υπενθυμίζοντας ότι σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ η Τουρκία θα παγώσεις τις σχέσεις της με την Ενωση.
Ο κ. Ερογλου, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα, ανέφερε ότι νέα προβλήματα περιμένουν την περιοχή και το νησί λόγω της «πρόθεσης» των ε/κ να εκμεταλλευτούν μόνοι το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια της περιοχής.
Θεωρεί, όπως ισχυρίστηκε, «ουτοπία» να περιμένει κάποιος την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό ενόσω η ε/κ πλευρά δεν βλέπει τις πραγματικότητες.
Είπε ότι η τ/κ πλευρά έχει τείνει το χέρι φιλίας στους Ε/κ και τους καλεί ή και αυτοί να απλώσουν το δικό τους ή να παύσουν να παρεμποδίζουν την πρόοδο των Τ/κ και να συμπεριφέρονται «άδικα» εναντίον τους.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top