GuidePedia

0
Η βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 130 ανθρώπων

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στην περιοχή Ερμπιν της Δαμασκού από τα πυρά Σύρων αστυνομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιθέσεις σε αστικά κέντρα της χώρας, παρά τις αντίθετες εντολές που έχει δώσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ- Ασαντ.

Η βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 130 ανθρώπων
Σύμφωνα με τηλεφωνική μαρτυρία στο Reuters κατοίκου της περιοχής Έρμπιν, προαστίου της Δαμασκού, όπου και έγινε η επίθεση της αστυνομίας "τα θύματα επέστρεφαν από τη νυχτερινή προσευχή του Ραζαμαζανιού".
Ενας άλλος κάτοικος του προαστίου της πρωτεύουσας της Συρίας, δήλωσε ότι υπήρξαν δεκάδες τραυματίες, ενώ από τους έξι νεκρούς, η ταυτότητα των τριών έχει γίνει γνωστή.
Την Δευτέρα, πρώτη ημέρα του Ραμαζανίου, σκοτώθηκαν συνολικά 24 πολίτες από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία, οι δέκα από τους οποίους μετά την προσευχή της πρώτης ημέρας του ραμαζανιού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις της Συρίας μετά την προσευχή της πρώτης ημέρας του ραμαζανιού.
Η προσευχή αυτή γίνεται κάθε βράδυ μετά τη διακοπή της νηστείας.
Νέα εισβολή στην πόλη Χάμα πραγματοποίησε χθες ο στρατός της Συρίας σκοτώνοντας 4 αντικαθεστωτικούς, μόλις μία ημέρα μετά τη σφαγή με 95 νεκρούς.
Οπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, οι τελευταίες αναφορές ακτιβιστών κάνουν λόγο για 150 νεκρούς σε ολόκληρη την Συρία τις τελευταίες δύο ημέρες
Διπλωματικές πιέσεις
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πρότεινε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει τη Συρία για την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.
"Καλούμε τα μέλη εκείνα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που έχουν αντιταχθεί σε οποιαδήποτε δράση του Συμβουλίου που θα κάνει τον Ασαντ να σταματήσει τις επιθέσεις, να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους", δήλωσε η Κλίντον.
Η Ρωσία, σύμμαχος κλειδί της Συρίας στην Ευρώπη, κάλεσε την Δαμασκό να σταματήσει αμέσως την χρήση βίας κατά των διαδηλωτών, ασκώντας την σκληρότερη κριτική στην συριακή κυβέρνηση για την καταστολή των διαδηλώσεων.
"Η χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαδηλωτών δεν είναι αποδεκτή και θα πρέπει να σταματήσει αμέσως", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σοκαρισμένος από την χρήση βαρέων όπλων και αρμάτων μάχης από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας κατά των πολιτών που διαδηλώνουν στο κέντρο της Χάμα.
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδίκασε τη βία και διεύρυνε τις κυρώσεις κατά της Συρίας την Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου και του παγώματος των κεφαλαίων.
Ιταλία: Ανακαλεί τον πρέσβη της στη Συρία
Η Ιταλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Συρία για διαβουλεύσεις εν όψει της αποτρόπαιης καταστολής του άμαχου πληθυσμού, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοινωθέν της.
"Η Ιταλία πρότεινε την ανάκληση των πρεσβευτών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Δαμασκό", σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top