GuidePedia

0
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες!

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι την ώρα που η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση και οι Έλληνες καταθέτες συνωστίζονται στις κυπριακές Τράπεζες για ασφάλεια, η Μεγαλόνησος θα εισερχόταν σε περίοδο πολιτικής αστάθειας και οικονομικής κρίσης;
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αιτία της κρίσης αυτής θα ήταν η έντονη αμφισβήτηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια από την κοινωνία, η οποία του αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη για την έκρηξη στη ναυτική βάση με τραγικές συνέπειες τον θάνατο αθώων πολιτών, τις τεράστιες υλικές ζημιές και, κυρίως, την καταστροφή της υποδομής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο; Δολοφόνος αποκαλείται ο «αγαπημένος του λαού» Πρόεδρος, και καλείται να παραιτηθεί. Πρωτοφανής απαξίωση και αμφισβήτηση. Τις , όμως πταίει ; Ο ηγέτης της Κύπρου ή και άλλοι ηγέτες; Όλοι επιθυμούμε να μάθουμε την αλήθεια, που σε παρόμοιες περιπτώσεις συνήθως αποκρύπτεται επιμελώς!
Ο Χριστόφιας, για όσους τον γνωρίζουν, είναι ένας μειλίχιος, απλός και ανθρώπινος Πρόεδρος. Τα χαρακτηριστικά του αυτά αναδύονται και από πρόσφατη συνέντευξή του στον Θανάση Νιάρχο στη στήλη «Οι αταίριαστοι», λίγες μέρες πριν από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου. Εντυπωσιακή στη συνέντευξη αυτή είναι η ακόλουθη επισήμανσή του: «Όταν μου λένε, να κάνετε, κάποιες παραχωρήσεις- επαναλαμβάνω- μα, πόσες παραχωρήσεις πια; Δεν λαμβάνετε υπόψη τη μεγάλη ιστορική παραχώρηση του Μακάριου, που άλλαξε τα γεωγραφικοπολιτικά δεδομένα στην Κύπρο, αφού ως τότε δεν υπήρχαν συνθήκες Ομοσπονδίας στο νησί; Και είναι κάτι που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να το έχει κάνει, γιατί κανείς δεν διέθετε τη δύναμη, το κύρος και το τσαγανό του Μακάριου, χώρια που ήταν λαοπρόβλητος».
Εξάλλου, προφητικά αλλά και αισιόδοξα ακούγονται τα λόγια του στο τέλος της συνέντευξης : «Το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει με μια εγκυμοσύνη που θα είναι μακροχρόνια. Τελικά, όμως, θα γεννηθεί νέος Πολιτισμός και νέο υγιέστατο παιδί».
Είναι αλήθεια, δυστυχώς, ότι η κατάσταση της Κύπρου, μετά τα αναπάντεχα τελευταία γεγονότα, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και αγώνες μακροχρόνιους. Η Μεγαλόνησος, όμως, θα τα καταφέρει γιατί διαθέτει ψυχή, δύναμη και αντοχή γίγαντα. Το έχει, άλλωστε, αποδείξει!
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top