GuidePedia

0
Ο ιστορικός του μέλλοντος φαίνεται ότι θα έχει πολύ δουλειά όταν κληθεί να ερευνήσει όλα αυτά τα… θαυμαστά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του Μνημονίου και των «αγανακτισμένων». Άλλοτε μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι έχουν πολύ πλάκα και σε διασκεδάζουν και άλλοτε η μαζικότητα της συμμετοχής στις διαδικασίες που συχνά θυμίζουν Αρχαία Αθήνα, οδηγεί σε πιο σοβαρό προβληματισμό.
Δύο από τα πιο απίθανα αποτελέσματα των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους των «αγανακτισμένων», είναι αφενός η μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον των πολιτικών και η κυκλοφορία… νομίσματος (!) σε Βόλο και… Εξάρχεια, ενώ κάποιες πηγές επιμένουν ότι τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση το «νόμισμα» κυκλοφορεί ήδη στην αγορά, αφού κάποια μαγαζιά φέρονται να το αποδέχονται ως μέσο συναλλαγής!
Η πληροφορία μεταφέρεται ασφαλώς με πάσα επιφύλαξη αφού, κυρίως με στόχο να καταδειχθεί ότι οι πολλοί «αγανακτισμένοι» προσπαθούν να κάνουν πράξη την ουτοπική τους σκέψη και να ανατρέψουν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων! Τώρα πως ο μαγαζάτορας θα δεχτεί αμοιβή σε ένα «νόμισμα» με το οποίο δεν μπορεί να πληρώσει τον προμηθευτή του είναι όντως ένα ερώτημα που οφείλουν να απαντήσουν οι διακινητές της πληροφορίας!

Όσον αφορά την κατάθεση μήνυσης με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, δράστης είναι ο Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος, κάτοικος Χαλκίδας, ο οποίος όντως κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, των υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της «Τρόικας» (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!).
Το κείμενο της μήνυσης καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του Δημήτρη Αντωνίου http://zoidosia.blogspot.com. Όπως υποστηρίζεται, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η «εσχάτη προδοσία» αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής! Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδή είναι διαρκές, η δίωξη μπορεί να γίνει οποτεδήποτε!
Η έκπληξη όμως δεν ήταν η κατάθεση της μήνυσης. Η έκπληξη ήταν ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά την έκανε δεκτή και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας προανάκριση! Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη 2010, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, η προανάκριση ορίστηκε για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, οπότε και κατέθεσε ο Δημήτρης Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.
Στην προανακριτική διαδικασία ο Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Τη διαδικασία κάλυψε δημοσιογραφικά ο τηλεοπτικός σταθμός «Κόντρα», ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον Δημήτρη Αντωνίου στα ενημερωτικά δελτία με τον… Τέρενς Κουίκ!
Η κατάσταση είναι ασφαλώς εκτός ελέγχου, υπό την έννοια ότι μια σειρά από ενέργειες που γίνονται και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, σε κάθε άλλη συγκυρία θα αντιμετωπίζονταν ως γραφικές και ιδεαλιστικές – ουτοπικές. Ωστόσο, στην παρούσα κατάσταση με την ανεργία να καλπάζει και τον ελληνικό λαό να εμφορείται ταυτοχρόνως από ένα συναίσθημα δίκαιης – σε μεγάλο βαθμό – αγανάκτησης και τρόμου για το τι μας περιμένει, ακόμα και η πιο περιθωριακή πρωτοβουλία τείνει να συγκεντρώνει – έστω και ευκαιριακά – οπαδούς.
Όταν όμως η πλατεία Συντάγματος έχει κατακλειστεί από κόσμο που κάθετε οκλαδόν για να ακούσει ένα πάνελ ομιλητών, ειδικών επιστημόνων οι οποίοι έχουν κληθεί να εξηγήσουν τι ακριβώς γίνεται παγκοσμίως με την κρίση, ποια είναι τα σενάρια και ποιες οι δυνατότητες της Ελλάδας, το πράγμα σοβαρεύει. Και σοβαρεύει διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πλατεία δεν επικράτησε χάος, αλλά τάξη. Οι ομιλητές είχαν χρόνο να αναπτύξουν τις απόψεις τους, στη συνέχεια διατυπώθηκαν ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν.
Το μεγαλύτερο σοκ όμως, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρθηκαν, ήταν το κοινό συμπέρασμα που βγήκε από την εκδήλωση: Έχουμε μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή μας κατάσταση και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο. Αν αυτό δεν είναι ένδειξη – για να μην πούμε απόδειξη – πολιτικής ωρίμανσης – αν όχι ωριμότητας – τι άλλο μπορεί να είναι; Το φυσιολογικό θα ήταν να επιτίθενται λάβροι κατά πάντων, ενώ κάποιοι να προέτρεπαν να πάρουμε και τα όπλα!
Ακόμα πιο υγιές είναι το ότι το ετερόκλητο αυτό πλήθος έχει βρει κοινό τόπο και σε κάτι άλλο: Στην επιθυμία του καθενός από τους συμμετέχοντες να μην επιτρέψουν στα κόμματα να «καπελώσουν» τις πρωτοβουλίες τους. Κι ενώ η συνήθης εκτίμηση θα ήταν ότι «κάποιοι αριστεροί μαζεύτηκαν και κάνουν πλάκα», στην προκειμένη περίπτωση, τα ουρά στρέφονται κατ’ εξοχήν εναντίον αυτών που με την ανέξοδη ρητορική τους έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο σημερινό κατάντημα και σήμερα παριστάνουν τις περιστερές…
Ο διάλογος που μας μεταφέρθηκε είναι αυθεντικός και ο… γεννήτορας της ιδέας να προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς, χωρίς όμως φαίνεται να έχει την παραμικρή σχέση με τους «μισθοφορικούς στρατούς» που καταστρέφουν τα πάντα, όπως αυτό που μας μεταφέρθηκε: «Όταν έχεις 2.500 πλοία εμπορικό στόλο και δεν περνάνε ούτε απ’ έξω από τα ελληνικά ναυπηγεία, δεν μπορεί, κάτι κάνουμε λάθος! Όταν οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού τα κλείνουν κάθε τόσο, σιγά μην έρθει ο καπιταλιστής να ακουμπήσει τα ωραία του λεφτά. Εμείς θα απογοητευτούμε για να κάνει τελικά τη δουλειά του ο επιτήδειος που σαμποτάρισε τα ναυπηγεία και έμεινε ο κοσμάκης χωρίς δουλειά»…
Εκπληκτικές κουβέντες. Εδώ δε μιλάμε για ωρίμαση, αλλά για την απόλυτη πολιτική ωριμότητα. Και αν οι σκέψεις αυτές είναι απότοκο του προβληματισμού στον οποίο οδήγησε η σημερινή κατάσταση και το «σφίξιμο», ίσως ευτυχώς που έγινα όσα έγινα, διότι το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top